MSc in Biotechnology

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Moderne biotechnologie past nieuwe instrumenten en benaderingen toe om de mondiale uitdagingen van vandaag aan te pakken. Je leert over fundamentele cellulaire mechanismen en genetische manipulaties van biologische systemen en productieprocessen. Ontwikkel vaardigheden in onderzoek door training in geavanceerde moleculaire methoden en high-throughput-technologieën.

Bezoeken aan de industrie laten u de processen zien die betrokken zijn bij de innovatie en commercialisering van nieuwe producten. Dit omvat voedsel, biofarmaceutica en biobrandstoffen.

Je kunt je specialiseren in plantaardige, microbiële of dierlijke biotechnologie:

 • Plant Pathway - biedt de theorie en praktische vaardigheden in genetische manipulatie van planten, plantenveredeling en genoomonderzoek.
 • Microbial Pathway - studie van genexpressie en metabole engineering van micro-organismen. Je krijgt de theorie en praktische vaardigheden om deze te gebruiken als productieplatforms voor therapieën en biobrandstoffen.
 • Animal Pathway - specialistische kennis en praktische vaardigheden opdoen in reproductieve biotechnologieën tot stamceltherapieën.

Onderzoeksproject

Je voltooit een project van drie maanden in een voor jou interessant gebied. Dit kan plaatsvinden op een brancheplaatsing of bij de universiteit.

Nationaal kankerinstituut / Unsplash

Waarom kiezen voor deze cursus?

Door onderzoek geleid onderwijs

Je leert over de nieuwste onderzoekstrends die wereldwijde uitdagingen aanpakken.

Carrière workshops

U helpen om de professionele vaardigheden te ontwikkelen om te slagen op de wereldwijde arbeidsmarkt.

Industriële ervaring

Zie innovatie en commercialisering in de praktijk door blootstelling aan de industrie.

Onderwijslaboratoria

Onze technologisch verbeterde labs bieden een praktische leerervaring van wereldklasse.

Cursusinhoud

De cursus bestaat uit 120 studiepunten aan onderwezen modules, met een onderzoeksproject en een proefschrift van 60 studiepunten. Deze cursus biedt unieke componenten gerelateerd aan specialistische vaardigheden in drie Pathways ;

Plant Biotechnology Pathway

Dit biedt theorie en praktische vaardigheden in genetische manipulatie van planten, plantenveredeling en genoomonderzoek. Deze worden wereldwijd in alle aspecten van de land- en tuinbouw toegepast. Gespecialiseerde modules bieden inzicht in de biologie van plantencellen en de rol van fytohormonen in de plantenfysiologie.

Microbiële biotechnologie- Pathway

Deze Pathway belicht de belangrijkste controles bij heterologe genexpressie. Geavanceerde metabole engineering en synthetische biologische benadering voor het ontwikkelen van microbiële productiegastheren. Je gebruikt case studies en practica om productieprocessen in industriële biotechnologie te begrijpen. De theorie wordt ondersteund door praktijkgerichte leerbenaderingen en bedrijfsbezoeken.

Animal Biotechnology Pathway

Je behandelt moleculaire technieken die worden gebruikt om de genfunctie in eukaryote cellen en in hele organismen te bestuderen. Gespecialiseerde aspecten van:

 • Bio-informatica
 • Glyco-engineering
 • Moleculaire immunologie
 • Ontwikkelingsepigenetica
 • Moleculaire voeding
 • Reproductieve biotechnologieën
 • Stamceltechnologieën

Onze expertisegebieden omvatten multidisciplinaire projecten, bijvoorbeeld transgene technologieën, in vitro embryoproductiesystemen, ontdekking van biomarkers, nutritionele invloeden op fysiologische functies, de genetische en epigenetische basis van ziekte, genetische evaluatie en gezond ouder worden.

modules

Kernmodules

 • Fundamentele laboratoriumtechnieken
 • Geavanceerde moleculaire methoden in de biotechnologie
 • Cell fabrieken
 • Postdoctorale onderzoeksprojecten
 • Technologie Ondernemerschap
 • Professionele vaardigheden voor biotechnologen

Plant Pathway

 • Plant Cell Signalling
 • Plantbiotechnologie MSc Pre-Project
 • Seks, bloemen en biotechnologie
 • Plant Biotechnology Industrial Visits
 • Genetische verbetering van gewasplanten

Dierlijke Pathway

 • Dierlijke biotechnologie
 • Industriële bezoeken aan dierlijke biotechnologie
 • Moleculaire voeding (optie biotechnologie)
 • Onderzoekstechnieken in dierlijke biotechnologie

Microbiële Pathway

 • Antilichaam biotechnologie
 • Microbiële biotechnologie Industriële bezoeken
 • Bioprocessing en Bioengineering
 • Onderzoeksvaardigheden in Microbiële Biotechnologie

Het bovenstaande is een voorbeeld van de typische modules die we aanbieden, maar is niet bedoeld om te worden opgevat en / of erop te vertrouwen als een definitieve lijst van de modules die in een bepaald jaar beschikbaar zullen zijn. Modules (inclusief beoordelingsmethoden) kunnen veranderen of worden bijgewerkt, of modules kunnen worden geannuleerd tijdens de duur van de cursus vanwege een aantal redenen, zoals curriculumontwikkelingen of personeelswijzigingen. Raadpleeg de modulecatalogus voor informatie over beschikbare modules. Deze inhoud is voor het laatst bijgewerkt op woensdag 16 september 2020.

Leren en beoordelen

Hoe je zult leren

 • lezingen
 • tutorials
 • Praktische lessen
 • Probleemgestuurd onderwijs

Hoewel lezingen en praktische lessen nog steeds een belangrijke rol spelen naarmate de cursus vordert, wordt uw leerervaring verbeterd door meer te vertrouwen op zelfgestuurde studie, schriftelijke proefschriften en onderzoeksprojecten.

Hoe je beoordeeld wordt

 • examens
 • cursussen
 • Presentatie
 • opstel
 • Lab rapporten
 • Proefschrift
 • Poster presentatie

Modules worden beoordeeld met behulp van verschillende individuele beoordelingstypen die worden gewogen om uw eindcijfer voor elke module te berekenen. Normaal gesproken hebben alle onderwezen modules naast een eindexamen een stuk cursuswerk.

Je hebt een gemiddeld cijfer van 50% nodig om de MSc overall te halen. Je krijgt een kopie van onze beoordelingscriteria wanneer je met de cursus begint en je krijgt regelmatig feedback van je docenten.

Contacttijd en studie-uren

Het aantal formele contacturen varieert afhankelijk van de optionele modules die je studeert. Als richtlijn: in elke module besteed je doorgaans ongeveer 24 tot 30 uur per week aan lessen.

Je werkt tussen juni en september aan je onderzoeksproject, hetzij vanuit de universiteit, hetzij binnen een industriële stage. Je zou gemiddeld 3 uur per week begeleid worden.

Het onderwijs wordt verzorgd door teaching fellows, universitair docenten, universitair hoofddocenten en hoogleraren. Technisch personeel, promovendi en postdoctorale onderzoekers bieden aanvullende ondersteuning in kleine groeps- en praktijklessen.

Meestal studeer je met ongeveer 30 tot 40 andere studenten, van de School of Biosciences. Op modules met andere scholen kun je les krijgen met maximaal 90 andere studenten.

Toelatingseisen

Alle kandidaten worden op individuele basis in overweging genomen en we accepteren een breed scala aan kwalificaties. Onderstaande toelatingseisen gelden voor toelating tot 2021.

Home / Britse studenten

Undergraduate-diploma 2: 2 (of internationaal equivalent) in biotechnologie, plantenwetenschappen, dierwetenschappen, microbiologie, genetica of diergeneeskunde

EU / internationale studenten

Undergraduate-diploma 2: 2 (of internationaal equivalent) in biotechnologie, plantenwetenschappen, dierwetenschappen, microbiologie, genetica of diergeneeskunde
Internationale en EU-equivalenten We accepteren een breed scala aan kwalificaties van over de hele wereld.
IELTS 6,0 (niet minder dan 5,5 in elk element)
Engelse taalvereisten Naast IELTS accepteren we ook andere Engelse taalkwalificaties. Dit omvat TOEFL iBT, Pearson PTE, GCSE, IB en O-niveau Engels.

Alternatieve kwalificaties

We erkennen dat aanvragers een verscheidenheid aan ervaringen hebben en verschillende Pathways naar postdoctorale studie volgen.

We behandelen alle kandidaten met alternatieve kwalificaties op individuele basis. We kunnen ook relevante werkervaring overwegen.

Als u niet zeker weet of uw kwalificaties of werkervaring relevant zijn, neem dan contact met ons op.

Waar je leert

Sutton Bonington Campus

Hier zijn de scholen voor biowetenschappen en diergeneeskunde gevestigd. Tot de gespecialiseerde faciliteiten behoren onder meer de toonaangevende onderwijs- en onderzoekslaboratoria, een suite voor klinische vaardigheden en een voedselverwerkingshal. Er is ook een universiteitsboerderij en zuivelcentrum en kassen met temperatuurregeling.

Er is een groot gemeenschapsgevoel en de studentenvakbond speelt een grote rol in het leven op de campus. Je hebt toegang tot studentenservice, een bibliotheek, een sportcentrum en eetgelegenheden. Met onze gratis hopperbus reist u in ongeveer 25 minuten naar University Park Campus en via het tramnetwerk naar het stadscentrum van Nottingham.

Bio-energie en Brewing Science Building

Je maakt gebruik van gespecialiseerde apparatuur waaronder 15 liter bioreactoren voor practica microbiële biotechnologie. Fluorescentiemicroscopen, live imaging en apparatuur voor het visualiseren van dierlijke cellen en flowcytometrie.

Kassen en groeiruimtes

We hebben uitgebreide kassen waaronder de Hounsfield Facility. Dit heeft 3D-beeldapparatuur met hoge resolutie die ons begrip van de bodemstructuur en wortelmorfologie transformeert en ons helpt bij het ontwikkelen van nieuwe gewasvariëteiten.

Onze groeikamers bieden een gecontroleerde omgeving met hoge specificaties met nauwkeurige, uniforme en herhaalbare controle van temperatuur, licht, vochtigheid en andere omgevingsomstandigheden.

Jubileum Campus

Jubilee Campus heeft milieuvriendelijke en duurzame gebouwen, naast groene ruimtes, dieren in het wild en een meer. Het heeft sinds 2013 elk jaar een nationale Green Flag-prijs gewonnen.

Op deze campus zijn onze scholen voor bedrijven, onderwijs en informatica gevestigd. Naast een sportcentrum en studentenhuisvesting hebben we nieuwe faciliteiten ontwikkeld, zoals het Advanced Manufacturing Building.

U kunt in ongeveer 20 minuten lopen naar University Park Campus of een gratis hopperbus nemen. Met de openbare bus bent u in 20 minuten in het stadscentrum van Nottingham.

Careers

Carriere advies

We bieden individuele loopbaanondersteuning voor alle postdoctorale studenten.

Deskundig personeel kan u helpen bij het onderzoeken van carrièremogelijkheden en vacatures, het opbouwen van uw cv of cv, het ontwikkelen van uw interviewvaardigheden en het ontmoeten van werkgevers.

Meer dan 1500 werkgevers adverteren afgestudeerde banen en stages via onze online vacatureservice. We organiseren regelmatig carrièrebeurzen, waaronder gespecialiseerde beurzen voor verschillende sectoren.

Jobs vooruitzichten

Eerdere afgestudeerden hebben functies aanvaard bij Lonza, AstraZeneca, Ipsen en Biogenuix Medsystems, India. Anderen hebben een onderzoeksloopbaan gevolgd bij Oxford en Cambridge University, en bij het BBSRC DTP PhD-studentschap.

Loopbaanontwikkeling

88,5% van de postdoctorale studenten van de School of Biosciences verzekerde zich van een baan op graduate-niveau of verdere studie binnen 15 maanden na afstuderen. Het gemiddelde jaarsalaris voor deze afgestudeerden was £ 28.711. *

* HESA Graduate Outcomes in 2020. Het Graduate Outcomes% is afgeleid met behulp van de Guardian University Guide-methodologie. Het gemiddelde jaarsalaris is gebaseerd op afgestudeerden die voltijds in het VK werken.

posities

Je voltooit een onderzoeksproject van drie maanden in het door jou gekozen Pathway (plantaardige, microbiële of dierlijke biotechnologie) onder toezicht van een ervaren lid van academisch personeel. Projecten kunnen worden gekozen voor uitvoering aan de universiteit of in de industrie. Onze toegewijde plaatsingsfunctionarissen zullen één-op-één werken om u te helpen bij het aanvragen en voorbereiden van uw industriële stage.

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

The Faculty of Science undertakes world-class research spanning wide-ranging topics including quantum physics, plant genomics, human imaging, sustainable chemistry, neuroscience, mathematical modellin ... Lees meer

The Faculty of Science undertakes world-class research spanning wide-ranging topics including quantum physics, plant genomics, human imaging, sustainable chemistry, neuroscience, mathematical modelling and beyond. We work closely with industry on the training of the next generation of scientists and collaborate worldwide to ensure our research has a major societal impact. The Faculty of Science comprises seven schools and has strong links with the School of Life Sciences and School of Veterinary Medicine and Science. Schools from within the faculty also collaborate with those from the University's other faculties to form various research centres and research institutes. Lees Minder
Nottingham , Sutton Bonington , Nottingham + 2 Meer Minder