MSc in Biology

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De masteropleiding Biologie combineert een brede basis in de natuurwetenschappen met state-of-the-art kennis en geavanceerde experimentele methodologie binnen de biologie.

Van de evolutie van het leven op aarde tot klimaatverandering

Biologie bestrijkt een breed spectrum van onderwerpen, van moleculen tot ecosystemen en van vroege levensvormen op aarde tot klimaatveranderingen op het land en in de zee. Als afgestudeerd in Biologie van SDU , krijg je een brede opleiding die in veel verschillende contexten kan worden gebruikt; in het particuliere bedrijfsleven, in onderzoek, in het onderwijs of in het openbaar bestuur.

Het werk is voornamelijk experimenteel, in laboratoria op de campus in Odense, bij het Marine Biological Research Centre in Kerteminde en het Svanninge Bjerge Research Station in het zuiden van Funen, evenals op verschillende locaties in het land en de rest van de wereld.

Je kunt je eigen profiel samenstellen binnen de onderzoeksgebieden die vallen onder de afdeling Biologie.

Onderzoek bij de afdeling Biologie

De afdeling Biologie van SDU richt haar onderzoek in experimentele biologie op vier verschillende gebieden. Op deze gebieden is het onderzoek geavanceerd en als student kom je daar waar dat onderzoek wordt ontwikkeld. Het onderwijs in de biologische cursussen is echter breed en omvat alle biologische basisdisciplines.

Science in HD / Unsplash

Programmastructuur

De masteropleiding Biologie aan SDU bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Verplichte vakken (10 ECTS)
  • Componentmodule (20 sp.)
  • Perspectivale activiteit (30 sp.)
  • Scriptie (60 sp.)

Door de opbouw van de opleiding kun je kiezen voor een algemeen profiel of je specialiseren in een van de volgende vakgebieden:

  • Wetenschappelijk bereik
  • Geluid, gedrag en fysiologie
  • Behoudbiologie en demografie
  • Ecologie en milieubeheer
  • Milieutoxicologie en chemische regelgeving

Carrière perspectieven

De masteropleiding Biologie aan SDU is veelzijdig en kan op veel verschillende manieren worden samengevoegd. Daarom kun je als bioloog verschillende loopbaantrajecten volgen, afhankelijk van je professionele interesses, zowel in Denemarken als in het buitenland.

Wetenschap communicatie

Voorlichters van wetenschapsmusea, dierentuinen, aquaria en natuurcentra werken vaak met het geven van speciale lessen of het leiden van rondleidingen en wandelingen, en ontwerpen exposities. Als je uitstekende schrijf- en communicatieve vaardigheden hebt, zijn er andere potentiële carrièremogelijkheden bij media die gespecialiseerd zijn in wetenschap.

Milieubehoud en natuurbeheer

Biologen voor instandhouding en beheer zijn vaak in dienst van openbare natuur- en milieubeschermingsinstanties of particuliere adviesbureaus, die milieuproblemen oplossen en de natuurlijke wereld beschermen. Andere potentiële werkgelegenheidskansen zijn er met dierentuinen en aquaria, waar biologen herstelprogramma's voor bedreigde diersoorten uitvoeren en dienen als opvoeders voor het grote publiek.

Onderwijs

Afhankelijk van hoe je het programma samenstelt, kan je diploma je kwalificeren om les te geven op Deense middelbare scholen. Er zijn ook werkgelegenheidskansen op hogescholen, waar sommige biologen als docenten tewerkgesteld zijn.

Onderzoek

Een Ph.D. in Biology kwalificeert je voor een carrière als onderzoeker aan universiteiten. Een Ph.D. student wordt meestal betaald via een studiebeurs van een universiteit, een stichting of een samenwerking met een bedrijf.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

University of Southern Denmark has created an institution of higher research and education which provides first-class educational opportunities and is cooperation partner for both public and private b ... Lees meer

University of Southern Denmark has created an institution of higher research and education which provides first-class educational opportunities and is cooperation partner for both public and private businesses and organisations for providing qualified labour. Lees Minder
Odense , Kolding , Slagelse , Sønderborg , Esbjerg , Flensburg , Kopenhagen , Ljubljana , Girona , Beijing + 9 Meer Minder