MSc in Bioinformatics

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Bio-informatica is een tak van de levenswetenschappen die zich richt op het analyseren en integreren van big data die is verworven in biomedische experimenten.

In de afgelopen paar jaar hebben '-omics'-technologieën de gezondheidszorg, het biomedisch onderzoek en de industrie veranderd en er is een tekort aan biomedische afgestudeerden met bioinformatica-opleiding in de geavanceerde gezondheidszorgsector.

Ons programma biedt u essentiële vaardigheden in zowel moleculaire als computationele technieken. Je leert hoe je experimenten ontwerpt en uitvoert en analyseert de sequentiegegevens van de volgende generatie op een efficiënte manier. Je verwerft kennis van onderzoeksmining voor Biological Sciences, Transcriptomics, Genomics, Proteomics and Metagenomics.

Het zal u uitrusten voor een loopbaan in de privésector (bijv. Farmaceutische, biotechnologische of voedingsindustrie, forensische / veterinaire laboratoria) of publieke (bijv. Academische, NHS) sectoren.

Toelatingseisen

 • 2: 2 of hoger in elk aspect van de Biological Sciences of Biosciences of gerelateerde Life Sciences-cursussen.
 • Een medische graad zou ook geschikt zijn.

Engelse taalvereisten

 • Voor studenten van wie de eerste taal geen Engels is, is een minimale International English Language Testing System (IELTS) -score van 6,0 of het equivalent vereist, met een minimumscore van 5,5 in elke subeenheid.

Als u niet voldoet aan de IELTS-vereisten, kunt u een cursus Engels voor de University of Bradford voor de sessie volgen.

Wat ga je studeren

modules

Kern

 • Principes van bio-informatica (BIS7017-B)
 • 'Omics'-technieken in biologie en gezondheidszorg (BIS7019-B)
 • Persoonlijke en professionele ontwikkeling voor postacademische biowetenschappers (BIS7012-B)
 • Onderzoek en analysemethoden (BIS7006-B)
 • Experimenteel ontwerp (BIS7007-B)
 • Gevorderde bioinformatica (BIS7018-B)
 • Onderzoeksproject (BIS7005-E)

uitrusting

Onze faciliteiten zijn geavanceerd en omvatten het unieke centrum voor huidwetenschappen en het Institute of Cancer Therapeutics, evenals het Analytical Center.

Deze centra beschikken over gespecialiseerde apparatuur en lopen voorop bij onderzoek naar en ontwikkeling van het begrip en de behandeling van gezondheidsgerelateerde uitdagingen in de moderne wereld.

Honoraria, financiën en beurzen

Collegegeld

 • Home / EU: £ 8570 per jaar
 • Internationaal: £ 19,890 per jaar

Financiële steun

Je komt mogelijk in aanmerking voor de nieuwe postgraduate lening van de overheid om je kosten en levensonderhoud in rekening te brengen.

Beurzen

Elk jaar reiken we talloze niet-terugbetaalbare studiebeurzen uit aan Britse, EU- en internationale studenten op basis van academische excellentie, persoonlijke omstandigheden of economische tegenspoed. Ga voor volledige informatie naar onze beurzenwebsite.

Loopbaanondersteuning

De universiteit zet zich in om studenten te helpen bij het ontwikkelen en verbeteren van hun inzetbaarheid en dit is een integraal onderdeel van veel programma's. Gespecialiseerde ondersteuning is beschikbaar gedurende de cursus van Career and Employability Services, inclusief hulp om deeltijds werk te vinden tijdens studeren, stages, vakantiewerk en afgestudeerde vacatures. Studenten worden aangemoedigd om deze ondersteuning in een vroeg stadium te gebruiken en om de uitgebreide bronnen op de website van Careers te gebruiken.

Het bespreken van opties met gespecialiseerde adviseurs helpt om plannen te verduidelijken door opties te onderzoeken en vaardigheden voor het zoeken naar een baan te verfijnen. In de meeste van onze programma's is er directe inbreng van Career Development Advisers in het curriculum of via speciaal ingerichte workshops.

Carriere vooruitzichten

Inzetbaarheid is een belangrijk aandachtspunt van de programma's hier bij Bradford. Via onze Industry Advisory Board werken we samen met branchepartners en hun inbreng vormt het curriculum, waardoor je de vaardigheden krijgt voor werkgevers in de sectorwaarde die momenteel schaars zijn. Tijdens je studie krijg je de kans om door te werken aan en bij te dragen aan echte onderzoeksprojecten.

Studieondersteuning

Onze uitgebreide ondersteuningsdiensten zullen u helpen om uw volledige potentieel te bereiken - zowel academisch als persoonlijk.

Wij bieden alles wat u nodig hebt om het beste uit uw tijd met ons te halen en met succes verder te studeren en naar de wereld van afgestudeerde banen te gaan.

Onze ondersteunende diensten omvatten:

 • Persoonlijke docenten
 • Handicap diensten
 • Counseling diensten
 • MyBradford student ondersteuningscentra
 • De studentenvereniging
 • Geestelijk adviseurs en geestelijken
 • Een kinderdagverblijf op de campus
 • Halls bewakers

We hebben goed gevulde bibliotheken en uitstekende IT-faciliteiten op de hele campus. Deze faciliteiten zijn tijdens de looptijd 24 uur per dag geopend, wat betekent dat je altijd een plekje vindt om dingen gedaan te krijgen op de campus.

Onze Academic Skills Advice Service zal met u samenwerken om uw academische, interpersoonlijke en overdraagbare vaardigheden te ontwikkelen.

Onderzoek

Het programma moedigt baanbrekend, multidisciplinair onderzoek aan. Het biedt een kans voor studenten om wereldleiders te worden in de biomedische industrie.

Er is een snelle en exponentiële stijging van de hoeveelheid genomische sequentiegegevens (in al zijn vormen), en UK Research Councils hebben de sector bio-informatica geïdentificeerd als een belangrijke aanjager voor groei in de industriële en medische biotechnologie, farmaceutische en gezondheidsmarkten, en hebben maakte het een belangrijk prioriteitsgebied voor investeringen.

Onze medewerkers zijn actief in onderzoek en sluiten de resultaten in van hun toonaangevende onderzoek naar het ontwerp van onze cursussen, zodat u niet alleen voor de arbeidsmarkt van vandaag bent uitgerust, maar goed voorbereid op de toekomst.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are ... Lees meer

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are shaping the future of their sectors in world-class facilities. We’ve invested millions of pounds in high-tech learning environments, such as our motion capture studio and new School of Management facilities. During your time with us, you can become the very best version of yourself. The University is a place where you can expand your mind and make lifelong friends; where you can grow, learn, experience. Where you can belong, and where we support you every step of the way. Lees Minder