MSc in Behavioral Ecology and Wildlife Management (BEWM)

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

De Master in Conservation Biology, met specialisatie in Behavioral Ecology and Wildlife Management, beoogt een kritisch en conceptueel gebaseerd begrip van diergedrag en evolutionaire ecologie te bieden, in het kader van conservatiebiologie en natuurbeheer. Dit tweejarige masterprogramma bestaat uit zowel lessen als excursies, terwijl de helft van het tweede jaar is gewijd aan een persoonlijk onderzoeksproject dat wordt uitgevoerd door studenten in een internationaal onderzoeksteam.

Programma beschrijving

Het Master-programma duurt twee jaar en de meeste cursussen worden in het Engels gegeven. Onze onderwijsfilosofie is gebaseerd op het idee dat behoud van biodiversiteit gebaseerd moet zijn op een kennisbenadering op meerdere niveaus, waarbij belangrijke disciplines in ecologie en evolutie worden gecombineerd met recente technologische ontwikkelingen op het gebied van biometrie, moleculaire ecologie en managementtools. De inhoud van het onderwijs is geworteld in onze gevestigde sterke punten in gedragsecologie, evolutionaire biologie, behoudsbiologie, kwantitatieve ecologie en onderzoeksontwerp. Het masterprogramma wordt verder verrijkt door input van professionele natuurbeschermers en managers, met het doel om cursussen in de bredere context van projectmanagement en besluitvormingsbeleid te plaatsen.

De specifieke leerdoelen zijn gericht op het ontwikkelen en verbeteren van de vaardigheden van studenten om:

  • Betrek concepten en theorieën in gedragsecologie, natuurbeschermingsbiologie en natuurbeheer vanuit interdisciplinaire perspectieven op een geavanceerd wetenschappelijk niveau.
  • Beoordeel het vermogen van organismen om te reageren, om te gaan met en zich aan te passen aan veranderingen in het milieu die plaatsvinden op verschillende ruimtelijke en tijdsschalen.
  • Waardeer de kansen die nieuwe technologische ontwikkelingen bieden voor de toekomst van onderzoek naar diergedrag en natuurbeheer.
  • Combineer theorie, hypothesen, methoden, gegevens en veldwerk om innovatieve onderzoeksvragen en -ontwerp te identificeren en te ontwikkelen.

De helft van het tweede jaar is gewijd aan het uitvoeren van een persoonlijk onderzoeksproject en het schrijven van een proefschrift van ongeveer 12.000 woorden. Onderzoeksprojecten worden uitgevoerd in een internationaal team dat eerder door de studenten is geselecteerd en geleid met de steun van een deskundige supervisor.

Onderwijs

Het lesgeven bestaat uit lezingen, seminars door internationale onderzoekers, lesprogramma's en praktische training in het laboratorium en in het veld, en biedt een diepgaande verkenning van de belangrijkste kwesties. Onze onderwijsfilosofie is het stimuleren van evenwichtige en empirisch onderbouwde discussies en debatten tussen academisch personeel en studenten. Dergelijke interacties bieden efficiënte training om theorie, methoden en praktijken in een academische omgeving te identificeren en te verkennen.

Met veldcursussen kunnen studenten de methoden en ideeën die in het klaslokaal zijn ontwikkeld toepassen op praktisch gebruik in het veld. Elk jaar neemt u deel aan een veldexcursie van minstens een week en verschillende veldsessies van een dag. De veldcursus «Camargue» biedt de mogelijkheid om te werken aan een modelspecies voor natuurbeheer in het Regionaal Natuurpark Camargue (CNRP): de grotere flamingo. Het veldwerk zal worden gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar populaties wilde dieren in het kader van de verschillende activiteiten die plaatsvinden in de CNRP. Andere veldvakken behandelen de kwantitatieve analyse van diergedrag, het volgen van dieren in het wild en ex-situ conservering. De "Parc Polaire-excursie", die wordt gehouden in het Jura-gebergte, stelt studenten in staat om de rol en de inzet te ervaren van een park dat zich inzet voor het behoud van Europese wilde soorten zoals de Europese bizons en herten.

Toekomstige carrièreperspectieven

Het doel van ons masterprogramma is om toekomstige wetenschappelijke leiders op te leiden in diergedrag en biologie voor natuurbehoud, evenals toekomstige managers en beleidsmedewerkers op het gebied van biodiversiteit, natuurbehoud en natuurbeheer.

Om deze redenen is ons programma gericht op zowel gediversifieerde als gespecialiseerde expertise op het gebied van diergedrag en natuurbeheer. Het combineert ook gedragsecologie en behoudsbiologie als twee belangrijke disciplines met enkele andere relevante onderwerpen - ethiek en deontologie, epistemologie, socio-economie van behoud, structuur en beheer van milieuorganisaties, naast de harde wetenschap van biodiversiteit.

Het Alumni Office van de master helpt alumni om contact met elkaar te houden en organiseert alumni-evenementen.

Toelatingseisen

Studenten die in aanmerking komen voor het masterprogramma BEWM moeten een diploma hebben behaald dat gelijk is aan of hoger is dan een Bachelor of Science. Achtergrondkennis in evolutionaire biologie, ecologie en diergedrag is verplicht, evenals voldoende training in kwantitatieve methoden en statistieken. Kandidaten moeten in het algemeen zeer goede academische kwalificaties hebben, en meer in het bijzonder goede cijfers in deze disciplines. Een goede beheersing van het Engels wordt sterk aanbevolen.

Kandidaten moeten een sterke motivatie hebben om een opleiding op hoger niveau te volgen in gedragsecologie en conserveringsbiologie. Ze moeten hun professionele doelen kunnen schetsen.

Tijdens het eerste jaar volgen de studenten de examens die horen bij de Master in Conservation Biology, gespecialiseerd in gedragsecologie en natuurbeheer. Examens moeten met goed gevolg zijn afgelegd (dwz 60 ECTS-credits behalen) om door te gaan naar het tweede jaar. In het tweede jaar is de scriptie die volgt op uw onderzoeksproject goed voor de helft van de cijfers van het tweede jaar.

Applicatie procedure

Om te solliciteren, richt je eerst een e-mail aan professor Frank Cézilly ( bewm@nature-conservation-ubfc.com ), stuur een cv en beschrijf de lessen die je hebt gevolgd in je vorige / huidige diploma. Alle correspondentie (CV, lesbeschrijving en e-mails) moet in het Engels zijn geschreven.

  • Studenten met Franse diploma moeten met ingang van 19 april tot en met 19 juni is 2020 via e-candidat (een pre-applicatie die door de meester commissie en geleverd via e-mail zal worden gevraagd om de online aanvraag in te vullen).

BELANGRIJK:

  • Alle andere aanvragen moeten worden ingediend via het UBFC- toepassingsportaal van februari 2020 tot 19 juni 2020, ongeacht of u uit een Europees land, een Campus France-land of een ander land wereldwijd komt. Aanvraag mag NIET worden ingediend op de website van Campus France, omdat onze universiteit niet is verbonden met het Campus France- platform. Kandidaten wordt gevraagd om het aanvraagformulier en de ondersteunende documenten te uploaden in een uniek PDF-bestand. Het elektronische aanvraagformulier en de gedetailleerde lijst met ondersteunende documenten worden verstrekt na het eerste e-mailcontact (zie hierboven).

Alleen eenmaal geselecteerd:

  • studenten afkomstig uit een Campus France-land: u dient uw visumaanvraag in te dienen op de «Etudes en France» -website volgens de derde optie «Ik ben geaccepteerd». Download hier de gids met de instructies voor de procedure van Campus France om te volgen
  • studenten die uit een ander land komen: je moet contact opnemen met de dichtstbijzijnde Franse ambassade
  • niet-Europese student, woonachtig in een Europees land: u moet contact opnemen met de Franse ambassade in de buurt van uw woonplaats .

Landen met een Campus France-kantoor:

Algerije, Argentinië, Benin, Brazilië, Burkina Faso, Burundi, Kameroen, Chili, China, Colombia, Comoren, Democratische Republiek Congo, Djibouti, Egypte, Gabon, Haïti, India, Indonesië, Iran, Ivoorkust, Japan, Koeweit, Libanon, Madagaskar, Mali, Mauritanië, Mauritius, Mexico, Marokko, Nigeria, Peru, Republiek Tsjaad, Republiek Congo, Republiek Guinee (Guinee-Conakry), Rusland, Senegal, Singapore, Zuid-Korea, Taiwan, Togo, Tunesië , Turkije, VS, Vietnam.

subsidies

Maximaal vijf beursbeurzen (800 € per maand, gedurende maximaal 10 maanden) worden elk jaar uitgereikt aan buitenlandse studenten van hoge kwaliteit, met bijzondere aandacht voor aanvragen afkomstig uit mediterrane landen en Caribische eilandlanden en -gebieden.

Site van de training

Het volledige tweejarige masterprogramma vindt plaats aan de Universiteit van Bourgondië-Franche Comté, in de schilderachtige stad Dijon. Dijon, de voormalige hoofdstad van het hertogdom Bourgondië, is nu een middelgrote Franse stad, waar u kunt genieten van een levendig en actief cultureel leven, evenals snelle uitjes naar het platteland en de wereldberoemde aangrenzende wijngaarden van de zo- "Gouden kust" genoemd.

Het leven in Dijon is zeer betaalbaar en de accommodatie is gemakkelijk bereikbaar. De stad is goed uitgerust met een moderne tram en buslijnen, waardoor woon-werkverkeer tussen elke plaats in Dijon en de universiteit gemakkelijk en handig is.

Dijon heeft zijn middeleeuwse verleden gekenmerkt en blonk uit in zijn eigen architecturale revolutie. Dijon bezit een groot aantal uitstekende musea en opmerkelijke monumenten en staat ook internationaal bekend als de geboorteplaats van de beruchte Franse gastronomie. Dijon heeft het hele jaar door een levendig cultureel leven met muziek- en voedselfestivals. Culturele en vrijetijdsattracties zijn wijdverbreid, van klassieke muziekconcerten tot jazzfestivals, voedselbeurzen, bioscopen, enz. Dijon is ook de gastheer van verschillende professionele topsportteams (voetbal, basketbal, handbal, rugby, enz.), Terwijl ook het aanbieden van een grote diversiteit aan sportfaciliteiten voor de amateur. Van strandvolleybalvelden tot wandel- en fietspaden in de buitenwijken, stadsparken en het zeer gewaardeerde meer Kir, prikkels om in een paar trainers te springen zijn overal aanwezig.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Université Bourgogne Franche-Comté (UBFC) is a public university federating 7 Higher Education and Research (HER) Institutions operating in the Bourgogne - Franche-Comté (BFC) Region. Its strategic go ... Lees meer

Université Bourgogne Franche-Comté (UBFC) is a public university federating 7 Higher Education and Research (HER) Institutions operating in the Bourgogne - Franche-Comté (BFC) Region. Its strategic goals are to foster Excellence and Internationalization of BFC Higher Education and Research; increase attractiveness for national & international Students, Professors & Researchers; develop Innovation, Transfer and socioeconomic Partnerships. Lees Minder
Besançon , Dijon + 1 Meer Minder