MSc in Bedrijfspsychologie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Voor studenten zonder een BPS geaccrediteerde graad biedt MSc Bedrijfspsychologie je de mogelijkheid om naast de studenten van MSc Organizational Psychology te studeren en een fascinerende kijk te krijgen op de wetenschap van hoe mensen en groepen zich gedragen op het werk.

Een dieper inzicht in de organisatiepsychologie is een aanwinst voor iedereen die momenteel werkzaam is op het gebied van sociale wetenschappen of human resource management, of het overwegen van studeren om een ​​arbeidspsycholoog te worden.

Deze cursus biedt mensen met een passende achtergrond de theoretische kennis en praktische vaardigheden die worden gebruikt in de organisatiepsychologie om hen te helpen bij het ontwikkelen of veranderen van een loopbaan.

Je leert over psychologische beoordeling op het werk, leren, training en ontwikkeling, leiderschap, betrokkenheid en motivatie, welzijn en werk, werkontwerp, organisatorische verandering en ontwikkeling, onderzoeksontwerp, geavanceerde gegevensverzameling en analytische technieken en toepassing van psychologie op werk en organisaties .

Je studeert met studenten in de MSc Organizational Psychology-cursus, die je ervaring zal verbeteren, maar je hoeft je niet te registreren bij de British Psychological Society (BPS).

Speciale functies

Studenten die de MSc Business Psychology-cursus volgen, zullen zitten met studenten van MSc Organizational Psychology en dezelfde cursusmodules studeren.

Cursuseenheden details

Semester 1

 • Professionele vaardigheden voor organisatie- en bedrijfspsychologen
 • Selectie en beoordeling in organisaties
 • Onderzoeksvaardigheden voor professionele praktijk 1
 • Training, ondersteuning en ontwikkeling

Semester 2

 • Werkontwerp, prestaties en welzijn
 • Mensen en organisaties beheren
 • Onderzoeksvaardigheden voor professionele praktijk 2
 • Relaties op het werk

Zomerperiode

Pas het geleerde deel van de cursus toe op wat je hebt geleerd. Normaal bestaat dit uit een literatuuronderzoek gevolgd door een werkstuk op basis van kwalitatief of kwantitatief onderzoek.

Voorbeelden van recente dissertatie-onderwerpen:

 • Welke factoren bepalen succesvolle mentorrelaties? Een studie van een formeel afgestudeerd mentoringschema
 • De rol van de persoonlijkheid van individuen en waargenomen waarden bij de adoptie van mobiele datadiensten
 • Een verkenning van de arbeidssatisfactie en loopbaanontwikkeling van zichtbare minderheidsvrouwen in Canada
 • Inzicht in financiële verantwoordelijkheid: een verkennende analyse van de belangrijkste kenmerken die van invloed zijn op het uitgeven en opslaan van gedrag
 • Een onderzoek naar beroepsstress in de Indiase informatietechnologie-industrie
 • Een Gravesiaanse waarden-systeemperspectief op het ontwerp van consultatieve interventies in organisaties
 • Waarom programma's voor organisatorische verandering mislukken

Cursus en beoordeling

Beoordeling van de opleidingsonderdelen varieert en omvat een combinatie van examens, verslag, cursussen, praktische beoordeling en presentaties. Gewoonlijk wordt een dissertatie van ongeveer 15.000 woorden uitgevoerd.

Toelatingseisen:

We zoeken normaal gesproken naar een Brits bachelordiploma met een eerste of hogere tweede klas onderscheiding of het buitenlandse equivalent in de psychologie zonder GBC (Graduate Basis for Chartership), of in verwante disciplines zoals sociale wetenschappen, human resources of zaken en management. Kennis of ervaring met statistiek is gewenst.

Relevante werkervaring is wenselijk en voorbeelden van soorten werkgebieden omvatten HRM, counseling, training, loopbaanbegeleiding.

Bij het beoordelen van je academisch record houden we rekening met je cijfergemiddelde, positie in de klas, referenties en de status van de instelling waar je je kwalificatie hebt gestudeerd.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Alliance Manchester Business School is one of the UK’s first two business schools, set up in 1965), and is now the largest campus-based business and management school in the UK. Manchester is recognis ... Lees meer

Alliance Manchester Business School is one of the UK’s first two business schools, set up in 1965), and is now the largest campus-based business and management school in the UK. Manchester is recognised for its original thinkers: our long and proud history of research excellence continues the spirit of innovation and achievement for which the city is renowned. Lees Minder