MSc in Archaeology

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De aangeboden MSc in Archaeology biedt een breed scala aan cursusopties, die kunnen worden aangepast aan uw specifieke interesses en vereisten.

Je krijgt een diepgaand begrip van het onderwerp, met name de geschiedenis en ontwikkeling ervan, en de verbanden met de historische, sociale en natuurlijke wetenschappen. De flexibiliteit van de programmastructuur stelt u in staat om uw studies aan te passen om ten volle te profiteren van het brede scala van vakgebieden en studietijdvakken die onze medewerkers kunnen bieden. Je zult hedendaagse theoretische perspectieven verkennen en je academische en praktische vaardigheden ontwikkelen met behulp van de huidige methodologieën en werkwijzen om je voor te bereiden op een professionele rol in de archeologie of verdere studies op doctoraal niveau.

Als je studeert aan de School voor Geschiedenis, Klassiek en Archeologie, kun je profiteren van seminars van kleine groepen en individueel toezicht door nationaal en internationaal gerenommeerde wetenschappers.

Breed scala aan expertise

We hebben een zeer breed scala aan expertise met betrekking tot verschillende gebieden, tijdsperioden en thema's, waaronder de Europese en mediterrane prehistorie; Nabije oosterse archeologie en egyptologie; Byzantijnse archeologie; menselijke en dierlijke osteoarcheologie; wetenschappelijke methoden in de archeologie; menselijke evolutie; Geografische informatiesystemen.


Programmastructuur

Het programma bestaat uit twee semesters van wekelijkse lessen, gevolgd door een periode van individueel onderzoek die leidt tot een proefschrift.

De MSc duurt 12 maanden van september tot eind augustus in het volgende jaar. Om de MSc-graad te behalen, moet je ook een proefschrift invullen. Er is ook een diplomaoptie beschikbaar, waarvoor alleen de vakken moeten worden voltooid.

De aangeleerde cursussen zijn een totaal van 120 studiepunten waard en worden beoordeeld door cursussen. Mits u de vereiste norm bereikt, gaat u van mei tot augustus over op een periode van individueel onderzoek, resulterend in een eindverhandeling ter waarde van nog eens 60 studiepunten.

Onderwezen cursussen

Normaal gesproken volg je zes cursussen over twee semesters van lesgeven, waaronder drie verplichte cursussen en een reeks optionele cursussen.

Onderzoek proefschrift

Je gaat een onderzoeksproject starten en een dissertatie maken die half augustus wordt ingediend op een toegewezen datum.


Toelatingseisen

Lees meer over de toelatingscriteria en vereiste kwalificaties voor de MSc in Archaeology.

Je hebt een UK 2: 1 honours degree, US GPA 3.4 of een ander internationaal equivalent, nodig in een onderwerp gerelateerd aan dit programma, bij voorkeur Archeologie of Klassieke Archeologie, of een andere graad of gecombineerde graad waarin Archeologie prominent aanwezig is (zoals Antropologie in de geval van aanvragers uit de VS). We houden ook rekening met honours degrees in andere vakken, zoals geschiedenis, klassiekers, antieke geschiedenis en aardrijkskunde, als je persoonlijke verklaring laat zien hoe je bent toegerust om het programma te ondernemen.

Relevante ervaring of professionele of andere kwalificaties worden ook overwogen.

Gelijkwaardigheid van internationale kwalificaties

Leidraad voor de gelijkwaardigheid van internationale kwalificaties wordt verstrekt door het International Office. Als u twijfelt over de gelijkwaardigheid van uw diploma, geeft het International Office informatie per land.

Engelse taalvereisten

Als u niet uit een Engelstalig Engelstalig land komt, zoals gedefinieerd door UK Visas and Immigration, moet u een van de volgende kwalificaties hebben als bewijs van uw gesproken en geschreven Engels.

  • IELTS: totaal 7,0 (minimaal 6,0 in elke module)
  • TOEFL-iBT: totaal 100 (minstens 20 in elke module)
  • PTE (A): totaal 67 (ten minste 56 in elk van de secties "Communicatieve vaardigheden")
  • CAE en CPE: totaal 185 (minimaal 169 in elke module)
  • Trinity ISE: ISE III met een pass in alle vier componenten

Je Engelse taalkwalificatie mag niet ouder zijn dan twee jaar aan het begin van je opleiding.

Als alternatief kunnen we mogelijk ook een diploma accepteren dat is onderwezen en beoordeeld in het Engels in een Engelssprekende meerderheid voor toegang (zoals gedefinieerd door UK Visas


Careers

Het programma biedt je de mogelijkheid om verder te studeren en biedt een solide basis voor een carrière.

Je krijgt zowel praktische als academische ervaring, teamwerk en analytische vaardigheden, en je zult in verschillende contexten kunnen werken.

Voorbeelden van loopbaantrajecten die beschikbaar zijn voor afgestudeerden in de archeologie (hoewel sommige extra training vereisen) zijn: hoger onderwijs, erfgoedbeheer en -bureaus, commerciële archeologie, milieubeoordeling, scholen (in combinatie met een ander onderwerp), toerisme / reizen.

Een diploma archeologie beperkt je natuurlijk niet tot een carrière in de archeologie. U kunt uw eigen carrière te ontwikkelen Pathway op een ongebruikelijke manier of een filiaal in aanverwante gebieden met behoud van een levenslange interesse en betrokkenheid bij archeologisch onderzoek en onderzoek.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

The School of History, Classics and Archaeology at the University of Edinburgh is one of the great world centres for the study of the human past. The School comprises the three subject areas of Histor ... Lees meer

The School of History, Classics and Archaeology at the University of Edinburgh is one of the great world centres for the study of the human past. The School comprises the three subject areas of History, Classics and Archaeology, together with the Centre for the Study of Modern Conflict, the Scottish Centre for Diaspora Studies and the Centre for Medieval and Renaissance Studies. Lees Minder