MSc in Archaeological Science

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Deze MSc of Postgraduate Diploma in Archeological Sciences geeft afgestudeerden in de archeologie en aanverwante onderwerpen een systematische training in de toepassing van moderne wetenschappelijke methoden.

Het geeft je de praktische, analytische en interpretatieve vaardigheden die je nodig hebt om een breed scala aan gespecialiseerde benaderingen toe te passen, en bereidt je niet alleen voor op onderzoek in de archeologische wetenschap, maar ook om carrièrekansen na te streven op alle gebieden van de reguliere archeologie.

Je gaat je aansluiten bij een groep postacademische studenten van over de hele wereld en hebt de mogelijkheid om een breed scala aan gespecialiseerde faciliteiten en collecties te gebruiken, terwijl je wordt onderwezen door internationaal erkende, onderzoeksactieve academici.

U kunt de cursus gebruiken om brede expertise op dit gebied te verkrijgen of om u te specialiseren in gebieden zoals:

 • Milieu-archeologie, die betrekking heeft op veranderingen in het milieu, levensonderhoud en gezondheid door studies van dierlijke botten, plantenresten en biomarkers in menselijk en niet-menselijk hard weefsel.
 • Landschapsarcheologie, gericht op het begrijpen en interpreteren van landschappen in het verleden met behulp van prospectiemethoden, visualisatie en GIS.
 • Chronologie en biomoleculen, gespecialiseerd in het gebruik van fysische, chemische en biomoleculaire methoden voor het bestuderen en dateren van zowel menselijke resten als artefacten.

rankings

Wij zijn gerangschikt in de top 200 van universiteiten ter wereld voor archeologie in de QS World University Rankings van 2019 op onderwerp.129561_ARCHAEOLOGY-UoB.jpg

Toelatingseisen

We verwelkomen aanvragen van alle potentiële studenten en het belangrijkste in de beslissing om een plaats aan te bieden is onze beoordeling van uw potentieel om te profiteren van uw studies en van uw vermogen om te slagen in dit specifieke programma. Behandeling van aanvragen zal gebaseerd zijn op een combinatie van formele academische kwalificaties en andere relevante ervaring.

De standaard toelatingseisen voor het programma zijn:

 • Een eerste graad in archeologie of een andere relevante discipline, normaal gesproken met een tweedeklasgraad of hoger of gelijkwaardig voor Britse studenten.
 • Aanvragen zijn welkom van studenten met niet-standaard kwalificaties, en volwassen studenten (die ouder zijn dan 21 jaar bij binnenkomst) met aanzienlijke relevante ervaring.
 • Toelating zal worden beoordeeld op individuele basis van buitenlandse studenten, op een niveau dat gelijkwaardig is aan de toelatingseisen van het VK.
 • Voor Noord-Amerikaanse studenten is normaal een GPA van minimaal 2,5 op een schaal van 4,0 vereist, of een equivalent.

Toelatingen worden gemaakt op basis van aangetoond vermogen, kwalificaties, ervaring, referenties en, af en toe, interviews. Een ingevuld aanvraagformulier, referenties, officiële transcripties, of een lijst met programma's / modules en cijfers / cijfers gestempeld door uw undergraduate-afdeling of studentenregister zijn van alle aanvragers vereist.

Erkenning van voorafgaand leren

Als u eerder gecertificeerde leerervaring of beroepservaring hebt die vergelijkbaar is met delen van dit programma, beschikt de universiteit over procedures om dit leren te evalueren en te erkennen, zodat aanvragers vrijstellingen krijgen van specifieke modules of delen van het programma.

Engelse taalvereisten

 • Als Engels niet je eerste taal is, moet je IELTS hebben op 6.0 of het equivalent, met niet minder dan 5.5 in elke subtest.

Als u niet voldoet aan de IELTS-vereisten, kunt u een cursus Engels voor de University of Bradford voor de sessie volgen.

Wat ga je studeren

Dit programma bereidt de studenten niet alleen voor op onderzoek in de archeologische wetenschap, maar ook om hun carrièreperspectieven op alle gebieden van de reguliere archeologie te bevorderen.

Het programma wordt normaal gesproken full-time aangeboden, maar een deeltijdtraject is ook mogelijk. Individuele modules zijn beschikbaar voor kandidaten die hun specialistische kennis op een bepaald gebied willen verbeteren.

Houd er rekening mee dat voor het invoeren van 2020 de module-informatie kan worden gewijzigd.

modules

Kern

 • Archaometrie (ARC7035-B)
 • Professionele ontwikkeling (ARC7041-B)
 • Aard van de materie en instrumentele analyse (ARC7045-B)
 • FLS Analytical Elective *
 • Dissertatie (ARC7034-E)

Keuze

 • Analyse van menselijke overblijfselen (ARC7008-B)
 • Planten en dieren in vroegere samenlevingen (ARC7046-B)
 • Archeologische prospectie en visualisatie (ARC7044-B)
 • Ernstige zorgen: onderzoek naar de archeologie van dood en begraving (ARC7036-B)
 • Sitevaluatiestrategieën en GIS (ARC7048-B)

* FLS Analytical Elective-module wordt getrokken uit bestaande modules binnen de MSc Analytical Sciences en de exacte keuze is flexibel, afhankelijk van beschikbaarheid en interesses van studenten. Het zal meestal een van de CFS7027-B scheidingswetenschap en massaspectrometrie, CFS7030-B-spectroscopie, CFS7028-B-beeldvorming, CFS7026-B-solide analyse zijn.

Leren en beoordelen

De onderwijs- en leerstrategie houdt rekening met de leerresultaten, de aard van het onderwerp en de noodzaak dat je verantwoordelijkheid neemt voor je eigen leren als onderdeel van dit geavanceerde, onderwezen programma.

De thematische modules worden aangeboden in een combinatie van formele lezingen, door studenten geleide intensieve seminars / tutorials en uitgebreide praktische instructies. Cursussen (laboratorium- en veldrapporten, werkbladen, essays) zijn erop gericht relevante kennis, inzicht en professionele vaardigheden aan te tonen in de belangrijkste benaderingen van de toepassing en het gebruik van wetenschappelijke methoden in de archeologie. Elementen van groepswerk maken deel uit van gespecialiseerde kernmodules; communicatievaardigheden worden zowel in geschreven als in mondelinge vorm getest in verschillende modules.

De mate vordert door een spiraalvormig curriculum, waarbij elk les- / beoordelingsblok zich ontwikkelt en voortbouwt op eerder geleerd onderwijs. De onderliggende kennis en inzichten worden vervolgens gebruikt in de dissertatie (circa 15.000 woorden), die een substantieel stuk origineel onderzoek omvat, uiteindelijk beoordeeld op zijn publiceerbare verdienste.

De beoordelingsstrategie is ontworpen om de leerresultaten van elke specifieke module te ondersteunen. Het maakt gebruik van een breed scala aan beoordelingsmethoden, waaronder cursussen (werkbladen, kritieken, laboratoriumrapporten, onderzoeksontwerp, essays), examens (praktische tests) en mondelinge presentaties. Beoordelingselementen worden regelmatig zodanig gestructureerd dat u kunt profiteren van formatief leren naar een summatieve beoordeling.

uitrusting

Je maakt gebruik van een breed scala aan gespecialiseerde faciliteiten en collecties, waaronder geofysisch onderzoek, 3D-visualisatie, beeldanalyse, materiaalonderzoek, botanische en faunale analyse en de grootste verzameling van menselijke skeletresten in elke Britse archeologische afdeling, meer dan 4.000 skeletten, daterend uit de Neolithicum tot de 19e eeuw.

Honoraria, financiën en beurzen

Collegegeld

 • Thuis / EU: £ 8570
 • Internationaal: £ 19,890

Beurzen

Elk jaar reiken we talloze niet-terugbetaalbare studiebeurzen uit aan Britse, EU- en internationale studenten op basis van academische excellentie, persoonlijke omstandigheden of economische tegenspoed. Ga voor volledige informatie naar onze beurzenwebsite.

Loopbaanondersteuning

De universiteit zet zich in om studenten te helpen bij het ontwikkelen en verbeteren van hun inzetbaarheid en dit is een integraal onderdeel van veel programma's. Gespecialiseerde ondersteuning is beschikbaar gedurende de cursus van Career and Employability Services, inclusief hulp om deeltijds werk te vinden tijdens studeren, stages, vakantiewerk en afgestudeerde vacatures. Studenten worden aangemoedigd om deze ondersteuning in een vroeg stadium te gebruiken en om de uitgebreide bronnen op de website van Careers te gebruiken.

Het bespreken van opties met gespecialiseerde adviseurs helpt om plannen te verduidelijken door opties te onderzoeken en vaardigheden voor het zoeken naar een baan te verfijnen. In de meeste van onze programma's is er directe inbreng van Career Development Advisers in het curriculum of via speciaal ingerichte workshops.

Carriere vooruitzichten

De cursus bereidt studenten niet alleen voor op onderzoek in de archeologische wetenschap, maar bevordert ook carrièreperspectieven in de reguliere archeologie of wetenschappelijke analyse. De cursus is zowel geschikt voor studenten die het willen gebruiken als een basis voor het starten van onderzoek of als een beroepsopleiding om de kansen op werk in de archeologie te vergroten.

Carrièrebestemmingen zijn onder meer PhD's aan de Universiteiten van York, Bradford, Oxford, Texas A&M, Catamarca; UNESCO-onderzoek; archeologische projectmanagers; natuurbehoud en onderwijs.

Studieondersteuning

Er is een uitgebreid ondersteuningsnetwerk voor u om ervoor te zorgen dat u uw academische potentieel bereikt en in de toekomst verder succes kunt behalen.

U profiteert van een reeks ondersteunende services, waaronder:

 • Persoonlijke academische tutor
 • Student support / administratie team
 • Academic Skills Advice-service
 • Carrière en Employability Services
 • Bekroonde handicapdienst
 • Goed gevulde bibliotheken en uitstekende IT-voorzieningen

Onderzoek

Archeologie betrekt het hele menselijke verleden in al zijn tijdelijke en ruimtelijke dimensies. Het is van fundamenteel belang voor ons begrip van hoe we evolueerden en onze gemeenschappen zich ontwikkelden, en hoe we ons verleden bestuderen, bewaren en interpreteren.

Bij Bradford benadrukt onze onderscheidende aanpak de integratie van de natuurlijke en fysische wetenschappen in dit onderzoek. In overeenstemming met de missie van de universiteit, het laten werken van kennis, wil de School voor Archeologische en Forensische Wetenschappen excellentie bieden in een uitgebreid scala aan archeologische onderwerpen, met de nadruk op zowel onderwijs als onderzoek, waarbij de twee activiteiten van elkaar afhankelijk zijn.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are ... Lees meer

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are shaping the future of their sectors in world-class facilities. We’ve invested millions of pounds in high-tech learning environments, such as our motion capture studio and new School of Management facilities. During your time with us, you can become the very best version of yourself. The University is a place where you can expand your mind and make lifelong friends; where you can grow, learn, experience. Where you can belong, and where we support you every step of the way. Lees Minder