MSc in Aquaculture: Sustainable Aquaculture

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Studeer aan het wereldberoemde instituut voor aquacultuur - een toonaangevend internationaal centrum voor de productie van duurzame visproducten en de grootste in zijn soort ter wereld. Het Instituut brengt wereldklasse, multidisciplinaire onderzoekers samen om een ​​breed scala van mondiale uitdagingen aan te pakken waarmee de industrie en de samenleving worden geconfronteerd.

Onze Masters in duurzame aquacultuur onderzoekt de principes van de aquacultuur en de belangrijkste factoren die van invloed zijn op de levensvatbaarheid van aquatische veehouderij en voedselproductiesystemen. Je krijgt inzicht in biologie van waterdieren, milieukwesties, voeding, voortplanting en genetica, ziektebeheer en gezondheidsmanagement.

Met praktische toepassing als kern van je studie, kun je ervoor kiezen om je te concentreren op specifieke aspecten van duurzame aquacultuur, waaronder:

 • geavanceerd beheer van broodstock
 • aquacultuurbeleid en planning
 • levensonderhoud analyse
 • milieubeheer en biodiversiteit
 • formulering en middelen voor diervoeding
 • gezondheidscontrole van waterdieren
 • epidemiologie
 • ecotoxicologie

U kunt ook de commerciële activiteiten van duurzame aquacultuur verkennen, met optionele modules voor marketing, bedrijfskunde en economie. Je leert de vaardigheden die nodig zijn om aquacultuurbedrijven en ontwikkelingsprojecten op te zetten, te beheren en te beoordelen vanuit de industrie of publieke sector.

Een flexibele cursus

Deze cursus is zeer modulair en is ontworpen om aanzienlijke flexibiliteit te bieden om te leren terwijl een hoge standaard van training wordt gehandhaafd. Met deze structuur kunt u meer onderwerpkeuzes maken die uw toekomstige carrière ten goede komen.

Er zijn een aantal graad resultaten beschikbaar. Deze verschillen voornamelijk in hun gedefinieerde pad van vereiste modules - gespecialiseerde uitkomsten hebben meer verplichte modules waarbij de Duurzame Aquacultuur-graad meer keuzevrijheid heeft. De graad resultaten zijn:

 • Master of Science / Postgraduate Diploma in Aquaculture and the Environment
 • Master of Science / Postgraduate Diploma in Aquaculture Bedrijfsbeheer
 • Master of Science / Postgraduate Diploma in Aquaculture and Development
 • Master of Science / Postgraduate Diploma in Aquatic Food Security

De cursus is ook beschikbaar op basis van block-release (door een individuele of een reeks modules te selecteren) gedurende een periode van maximaal vijf academische jaren.

Belangrijkste redenen om bij ons te studeren

# 1 Onze flexibele cursus laat u meer onderwerpkeuzes maken die uw toekomstige carrière ten goede komen

# 2 Je studeert aan het Institute of Aquaculture, een toonaangevend internationaal centrum voor de productie van duurzame visproducten

# 3 We werken nauw samen met de aquacultuurindustrie in meer dan 20 landen

Cursus Doelstellingen

Het Instituut voor Aquacultuur is nauw betrokken geweest bij de wereldwijde uitbreiding van de aquacultuur, aanvankelijk door de ontwikkeling en verbetering van de bestaande productiesystemen en de ontwikkeling van nieuwe landbouwgewassen.

De afgelopen jaren heeft ons onderzoek zich gericht op het vergroten van de duurzaamheid en veiligheid van de ontwikkeling en praktijk van de aquacultuur en op het verbeteren van de efficiëntie van het gebruik van natuurlijke hulpbronnen. Je hebt de unieke kans om in verband te worden gebracht met deze activiteiten en een inzicht te krijgen in alle aspecten van aquacultuurwetenschappen en ontwikkeling wereldwijd.

Onze studenten

Onze studenten komen uit een breed scala van achtergronden. Velen hebben eerste graden in de natuurwetenschappen; andere hebben kwalificaties op het gebied van landbouw, techniek, bedrijfs- en financiële zaken of informatietechnologie. Velen hebben enige eerdere werkervaring en verwelkomen meer volwassen aanvragers die op zoek zijn naar een stapsgewijze verandering in hun carrière. De diversiteit en ervaring van studenten op het programma draagt ​​aanzienlijk bij tot het leren van iedereen en zorgt ervoor dat het programma relevant is voor en verband houdt met de wereldwijde aquacultuursector.

Onze MSc Aquaculture-cursussen zijn ook erg internationaal. In 2016-17 waren er 42 MSc-studenten in onze cursussen uit ongeveer 25 verschillende landen. Dit betrof studenten uit Europa, het Nabije / Midden-Oosten, Afrika, Azië, Noord- en Zuid-Amerika en Australazië.

Cursus details

De volledige mastercursus voor elke graaduitkomst is onderverdeeld in zes onderwezen modules, die 12 vakgebieden, of onderwerpen, en een enkele onderzoeksprojectmodule bevatten. De totale cursus is verdeeld in drie delen.

Funderingsmodules (september tot december)

Er zijn drie verplichte modules, bestaande uit zes studieterreinen, die achtereenvolgens worden gevolgd, en die instructies geven over elementaire aquacultuurconcepten en vaardigheden. Succesvolle afronding van alle basismodules kwalificeert u voor een postdoctoraal certificaat in duurzame aquacultuur. Studenten selecteren een bepaald benoemde studieresultaat aan het einde van de funderingsmodules. Onderwerpen van studie binnen de geavanceerde modules worden vervolgens op de juiste manier gekozen.

Geavanceerde modules (januari tot april)

Je moet drie geavanceerde modules kiezen die zes van 12 aangeboden studieactiviteiten beslaan (keuzes zijn afhankelijk van het te behalen eindcijferresultaat). Succesvolle afronding van de geavanceerde modules, na de stichtingsmodules, kwalificeert u voor een postdoctoraal diploma in een geselecteerde uitkomst van de genoemde graad.

Onderzoeksprojectmodule (april tot augustus)

De module Onderzoeksproject wordt voltooid in een vakgebied dat een aanvulling vormt op de gekozen cursus van een voortgeschreden studie of de door jou gekozen graad. Deze projecten kunnen op het lab gebaseerd zijn, op het veld zijn gebaseerd of een analyseanalyse / rapport van een bureauonderzoek omvatten. Succesvolle voltooiing van de module, na de oprichting en geavanceerde modules, kwalificeert u voor een MSc in een geselecteerde graad uitkomst.

Onderwijs

Een verscheidenheid van onderwijsbenaderingen wordt gebruikt in de cursus. Naast lezingen, workshops, seminars, case-study's, veld- en laboratoriumoefeningen, worden een aantal kleine projecten toegewezen tijdens de cursus. Deze zijn een integraal onderdeel van het onderwijs en zullen de studenten alleen of in groepen betrekken. Deze projecten kunnen een schriftelijke uitkomst of een presentatie vereisen aan collega's en andere medewerkers en studenten.

Veldwerk

Er zullen een aantal veldoefeningen gedurende de cursus zijn. Sommige reizen kunnen meerdere nachten van Stirling inhouden.

Beoordeling

Gedoceerd met modulebeoordeling is continu, met korte tests, seminars, essays, praktische rapporten, kritische en computationele analyse, veldopdrachten en projectrapporten. De module Onderzoeksproject wordt onderzocht aan de hand van een geschreven proefschrift, een persmededeling en een seminarpresentatie die wordt bezorgd aan collega's, supervisors en de externe examinator.

Klaslokaal uren

De cursus Duurzame Aquacultuur omvat intensief lesgeven en studeren. Een standaarddag omvat lezingen, practica, tutorials of groepswerk tussen 9.30 en 16.30 uur, met opdrachten die 's avonds of in het weekend extra tijd in beslag nemen. Er zijn soms excursies die eerder kunnen beginnen of later kunnen terugkeren of meerdere nachten bij Stirling betrokken kunnen zijn.

Course director

John Bostock

44 (0) 1786 466575

jcbostock@stir.ac.uk

Vergoedingen - 2018/2019

 • Overzeese £ 18,970
 • Home / EU £ 6,300
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Lees Minder