MSc in Applied Social Research (sociale statistieken en sociaal onderzoek)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Sociale statistieken en sociaal onderzoek bieden beleidsmakers, academici en anderen waardevolle inzichten in het gedrag van mensen. Deze masteropleiding geeft je inzicht in sociaal onderzoek, met een bijzondere nadruk op kwantitatieve methoden en sociale statistieken.

Je leert over sociale onderzoeksmethoden en de theorieën erachter, terwijl je gedetailleerde training volgt over een breed scala aan statistische methoden. Je krijgt ook een grondige kennis van statistische software en leert een aantal zeer gewilde technische vaardigheden, waaronder toegang krijgen tot, voorbereiden, analyseren en samenvatten van complexe kwantitatieve datasets.

Om aan de eisen van onze dynamische technologische omgeving te voldoen, kunt u ook geavanceerde modules kiezen voor gegevensbeheer en belangrijke opkomende gebieden zoals big data en analyse van sociale netwerken.

Belangrijkste redenen om bij ons te studeren

# 1 Bereik vaardigheden die worden begeerd door een breed scala van openbare, particuliere en vrijwilligersorganisaties

# 2 Neem geavanceerde modules op belangrijke gebieden zoals big data en analyse van sociale netwerken

# 3 Deeltijdstudie om tegemoet te komen aan je persoonlijke en professionele verplichtingen

Cursus Doelstellingen

Deze cursus is bedoeld om u een diepgaand inzicht te verschaffen in sociaal onderzoek, met een bijzondere nadruk op sociale statistieken en kwantitatieve methoden. Het omvat oriëntatiemateriaal over sociale onderzoeksmethoden als geheel, en gedetailleerde training over een breed scala aan statistische methoden, met geavanceerde modules over gegevensbeheer en opkomende prioritaire onderzoeksgebieden, zoals big data en analyse van sociale netwerken. Onderwijs behandelt de theorieën achter de methoden en training in het gebruik van datasets en het analyseren ervan met statistische software. Je krijgt een verscheidenheid aan zeer verkoopbare vaardigheden op het gebied van sociaal onderzoek en sociale statistieken.

Cursus details

Word een expert in statistische analyse en het gebruik van gegevensbronnen voor sociale wetenschappen met onze diverse en diepgaande modules. Je voltooit vier kernmodules, twee optionele modules en - voor de MSc - een proefschrift van 15.000 woorden.

Onderwijs

Modules zijn over het algemeen een combinatie van lezingen en workshops. Het onderwijs vindt grotendeels op dinsdag plaats, hoewel sommige onderdelen op andere dagen kunnen plaatsvinden. De contacturen zijn sympathiek voor degenen die naast hun studie werken en de meeste lessen worden in kleinere klassen gegeven, met groepsactiviteiten.

Als je deze cursus voltijds volgt, voltooi je drie modules tijdens het herfstsemester, drie in de lente en dien je je dissertatie in de zomer in. Je kunt ervoor kiezen om de cursus meer dan twee jaar te volgen en één of twee modules per semester te studeren.

Beoordeling

Modules worden meestal beoordeeld door een examen, op software gebaseerde opdrachten en essays.

Course director

David Griffiths, cursusdirecteur

44 (0) 1786 467729

griffiths@stir.ac.uk

Vergoedingen - 2018/2019

  • Overseas £ 13,650
  • Home / EU £ 4,700
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Lees Minder