MSc in Applied Bioinformatics

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Overzicht

De afgelopen paar jaar is Bio-informatica het meest opwindende veld in de biologie geworden. Deze Bioinformatics MSc-cursus biedt een unieke hands-on leerervaring in bioinformatica vaardigheden, door de nieuwste ontwikkelingen te combineren in het analyseren van high-throughput genomische, transcriptomische en metabolomics data.

Cranfield's Bioinformatics MSc is de eerste in zijn soort in het Verenigd Koninkrijk. Met meer dan 200 alumni in de afgelopen 10 jaar, werd het de meest populaire postdoctorale cursus Bioinformatica in Europa. Omdat Cranfield een uitsluitend postuniversitaire universiteit is, betekent het dat elke afzonderlijke module van de Applied Bioinformatics MSc op unieke wijze is afgestemd op een Masters-niveau. Dat is waarom het de award-winnaar is van de Masters Training Grant (MTG) van de BBSRC voor de beste cursus in life sciences. Onze aangeleerde modules behandelen in grote mate een overvloed aan programmeertalen die typisch worden toegepast in de bioinformatica, zoals Perl, Java, R en SQL; evenals moderne webtechnologieën zoals JavaEE, NoSQL en JavaScript. Verder hebben we twee speciale onderwijmodules gericht op gevestigde bioinformatica-protocollen voor de nieuwste Next Generation Sequencing (NGS) en 3rd Generation Sequencing (3GS) -technologieën.

Voor wie is het?

Deze cursus is bedoeld om afgestudeerde wetenschappers uit te rusten met de computervaardigheden en het bewustzijn dat nodig is om de enorme hoeveelheden biologische gegevens die nu beschikbaar komen te verwerken, analyseren en interpreteren. Deze cursus is ook geschikt voor kandidaten uit de life sciences-disciplines die via deze cursus de programmeer- en computatievaardigheden willen behalen en afgestudeerden met een IT / computerwetenschapsachtergrond die het begrip moleculaire biologie willen verwerven om bioinformatici te worden

Na afronding van deze cursus kunt u informatietechnologie en computationele technieken toepassen om genomische en genetische gegevens te verwerken, en nieuwe geneesmiddelenontdekkings- en diagnostische hulpmiddelen ontwikkelen.

Daarnaast krijgt u de vaardigheden om softwaretools en databases te ontwerpen en implementeren met behulp van de nieuwste ontwikkelingen in stand-alone en webgebaseerde technologieën om aan de behoefte van de onderzoeksgemeenschap te voldoen.

Cursus structuur

Applied Bioinformatics MSc bestaat uit drie componenten: een formeel onderwezen component bestaande uit acht modules (40%), Core Principles Integration (20%) en Individual Research Project (40%).

Cursus modules

Je studeert acht verplichte modules, bestaande uit lezingen, praktisch werk en bezoeken ter plaatse.

Individueel project

Het individuele onderzoeksproject van vier maanden kan worden uitgevoerd binnen de industrie of de academische wereld en voor deeltijdkandidaten kan het worden uitgevoerd op uw werkplek. Dit centrale deel van de cursus biedt je de mogelijkheid om de onderzoeksvaardigheden die je tijdens de aangeleerde fase van de cursus hebt opgedaan, toe te passen op een praktisch probleem en vormt een kans voor jou om potentiële toekomstige werkgevers te ontmoeten.

Toekomstige carriëre

Bioinformatica is een snelgroeiend veld dat progressieve carrièrekansen biedt voor vooruitstrevende mensen die klaar zijn om de uitdaging aan te gaan; mensen die zowel de biologische als de computeraspecten van deze wetenschap begrijpen. Onze MSc opent deuren naar carrières in de industrie, openbare onderzoeksinstellingen en universitair onderzoek. Het multidisciplinaire karakter van onze cursus heeft onze studenten in staat gesteld verschillende loopbaantrajecten in verschillende medisch gerelateerde sectoren te volgen. Succesvolle afgestudeerden kunnen carrières nastreven of verbeteren op verschillende belangrijke gebieden, zoals farmaceutische en biotechnologische bedrijven, onderzoeksinstellingen voor planten, de voedingssector, openbare instellingen, bio-informatica, IT-bedrijven.

Toelatingseisen

Een eerste of tweede klasse UK Honours diploma in een relevante wetenschappelijke discipline; zoals biowetenschappen of informatica. Kandidaten met passende beroepservaring worden ook uitgenodigd om een aanvraag in te dienen.

ATAS-certificaat

Studenten die een visum nodig hebben om in het VK te studeren, moeten mogelijk een ATAS-certificaat aanvragen om deze cursus te kunnen volgen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Cranfield's distinctive expertise is in our deep understanding of technology and management and how these work together to benefit the world.

Cranfield's distinctive expertise is in our deep understanding of technology and management and how these work together to benefit the world. Lees Minder
Cranfield , Swindon + 1 Meer Minder