MSc in Analytical Sciences

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

De full-time Analytical Sciences MSc en Postgraduate Diploma is een op onderzoek gericht diploma.

Je ontwikkelt de ervaring en technieken die vereist zijn om een onafhankelijke beoefenaar van de moderne analytische wetenschap te worden, met de vaardigheden die vereist zijn voor onderzoek en door de industrie.

Het levert kernonderwijs in geavanceerde aspecten van analytische chemie en stelt u in staat om gebieden met specialistische kennis te verkennen via optionele modules.

Je zult een breed scala aan analytische technieken toepassen en waardevolle onderzoekservaring verwerven via een uitgebreid onderzoeksproject.

Nadat de basisprincipes van de analytische wetenschappen zijn ontwikkeld, worden deze kerntechnieken toegepast op disciplines, waaronder:

 • spectroscopie
 • archeometrie
 • Karakterisering van materialen
 • Scheidingswetenschap en massaspectrometrie

Toelatingseisen

Van aanvragers van de MSc in Analytical Sciences wordt verwacht dat zij een graad in de chemie, een nauw verwante discipline of een inhoudelijke gelijkwaardige ervaring hebben afgerond (of een volledige studie hebben afgerond).

De eerste graad moet een BSc zijn in een bètavak (bijv. Biowetenschappen, Farmaceutische Wetenschappen, Scheikunde, Forensische Wetenschap, Geologie, Milieuwetenschappen, Archeologische Wetenschap) van 2: 2 of hoger.

Engelse taalvereisten

 • Voor studenten van wie de eerste taal geen Engels is, is een minimale International English Language Testing System (IELTS) -score van 6,0 of het equivalent vereist.

Als u niet voldoet aan de IELTS-vereisten, kunt u een cursus Engels voor de University of Bradford voor de sessie volgen.

Wat ga je studeren

De aangeleerde inhoud van dit programma is sterk onderzoeksgestuurd in lijn met de universitaire en facultaire strategie en academische medewerkers die lesgeven in het programma zijn actieve onderzoekers die publiceren in hoogwaardige, internationale wetenschappelijke tijdschriften. Het programma is ontworpen om te bouwen op formele leerbenaderingen om een goede basis in de onderwerpen te bieden en om vervolgens door te stromen naar door studenten geleide studie voor individuele of groepsprojecten.

De MSc bestaat uit 180 studiepunten, terwijl het Postgraduate Diploma 120 studiepunten omvat.

Houd er rekening mee dat voor het invoeren van 2020 de module-informatie kan worden gewijzigd.

modules

Kern

 • Geavanceerde methoden in analytische wetenschap (CFS7029-B)
 • Onderzoeksvaardigheden, professionele ontwikkeling en commercieel bewustzijn (CFS7025-B)
 • Onderzoeksproject - Voorbereidende onderzoeken (CFS7022-B)
 • Onderzoeksproject - Aanvullend onderzoek (CFS7023-E)

Keuze

 • Solid Analysis (CFS7026-B)
 • Spectroscopie (CFS7030-B)
 • Separation Science and Mass Spectrometry (CFS7027-B)
 • Beeldvorming (CFS7028-B)
 • Karakterisering van materialen (CFS7018-B)
 • Archaometrie (ARC7035-B)

Leren en beoordelen

Leeractiviteiten omvatten lezingen, laboratoria, workshops en gerichte studie.

Kernmodules zijn gericht op het ontwikkelen van generieke analytische sleutelvaardigheden, specialisme en projectmanagementervaring.

De gespecialiseerde modules met betrekking tot de analytische instrumenten omvatten lezingen, workshops, hands-on laboratorium- en instrumentsessies met relevante voorbeelden onder leiding van een team van interdisciplinaire specialisten in het gebied.

De modules worden beoordeeld via cursuswerk (oefeningen om problemen op te lossen, laboratoriumrapporten, projectplan, trainingsplan), mondelinge presentaties en formele examens.

Deze onderzoeksintensieve master benadrukt vroege betrokkenheid bij hands-on laboratorium- en analytisch werk met de output van MSc-scriptie plus onderzoeksdocumentontwerp.

Deze worden steeds meer gericht op studentgerichte benaderingen van leren en weerspiegelen een toenemende afhankelijkheid van onafhankelijke verantwoordelijkheid voor leren. Op deze manier ontwikkel je de attributen die nodig zijn voor een leven lang leren en voortdurende professionele ontwikkeling.

uitrusting

Je bent gevestigd in het Centrum voor Chemische en Structurele Analyse, dat de belangrijkste kapitaalgoederen van de universiteit huisvest en de focus is voor ons academisch en commercieel contractonderzoek in analyse.

Onze ervaren en zeer bekwame medewerkers zorgen ervoor dat de instrumenten worden onderhouden volgens industriële normen door middel van servicecontracten, gecontroleerde toegang en een kwaliteitsmanagementsysteem.

We bieden een scala aan analytische technieken en diensten aan industriële klanten, waaronder contractonderzoek, routine-analyse en trainingscursussen.

Loopbaanondersteuning

De universiteit zet zich in om studenten te helpen bij het ontwikkelen en verbeteren van hun inzetbaarheid en dit is een integraal onderdeel van veel programma's. Gespecialiseerde ondersteuning is beschikbaar gedurende de cursus van Career and Employability Services, inclusief hulp om deeltijds werk te vinden tijdens studeren, stages, vakantiewerk en afgestudeerde vacatures. Studenten worden aangemoedigd om deze ondersteuning in een vroeg stadium te gebruiken en om de uitgebreide bronnen op de website van Careers te gebruiken.

Het bespreken van opties met gespecialiseerde adviseurs helpt bij het verduidelijken van plannen door opties te onderzoeken en vaardigheden voor het zoeken naar een baan te verfijnen. In de meeste van onze programma's is er directe inbreng van Career Development Advisers in het curriculum of via speciaal georganiseerde workshops.

Carriere vooruitzichten

Afgestudeerden van de MSc in Analytical Sciences hebben succesvolle carrières gesmeed in een breed scala van instellingen.

Deze omvatten:

 • PhD-onderzoek
 • Analytische chemie (analist, kwaliteitsspecialist, NMR-technicus, experimenteel officier, laboratoriumopzichter, sectie- en facilitair manager enz.)
 • Onderwijs

Pas afgestudeerden hebben analytische wetenschapper leidinggevende functies opgedaan in een aantal internationale bedrijven.

Studieondersteuning

Er is een uitgebreid ondersteuningsnetwerk voor u om ervoor te zorgen dat u uw academische potentieel bereikt en in de toekomst verder succes kunt behalen.

U profiteert van een reeks ondersteunende services, waaronder:

 • Persoonlijke academische tutor
 • Student support / administratie team
 • Academic Skills Advice Service
 • Carrière- en Employability-diensten
 • Bekroonde handicapdienst
 • Goed gevulde bibliotheken en uitstekende IT-voorzieningen

Onderzoek

Het programma wordt door onderzoek geleid en de inhoud van modules en lezingen wordt herzien om te reageren op recent gepubliceerd onderzoek.

Het docententeam is allemaal onderzoeksactief (velen doen ook commercieel werk) en houden studenten op de hoogte van baanbrekend onderzoek en nieuwe debatten wanneer ze plaatsvinden.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are ... Lees meer

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are shaping the future of their sectors in world-class facilities. We’ve invested millions of pounds in high-tech learning environments, such as our motion capture studio and new School of Management facilities. During your time with us, you can become the very best version of yourself. The University is a place where you can expand your mind and make lifelong friends; where you can grow, learn, experience. Where you can belong, and where we support you every step of the way. Lees Minder