MSc in Aeronautical Engineering

Algemeen

2 locaties beschikbaar
Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

112846_38_Aeronautical-Engineering.jpg

Missie en doelen

Het programma biedt een voorbereiding die met name gericht is op kwesties als ontwerp, bediening en onderhoud van vliegtuigen en hun systemen aan boord. Het doel is om zeer cultureel en professioneel gekwalificeerde technici voor te bereiden die in staat zijn om activiteiten met betrekking tot onderzoek en ontwerp uit te voeren en te beheren op het gebied van aerodynamica, materialen, lichtgewicht constructies, vliegtuigsystemen en ruimtevaart voortstuwing in nationale en internationale contexten, zowel in autonomie als in samenwerking.

Carrièremogelijkheden

De afgestudeerde vindt werk in de luchtvaart- en ruimtevaartindustrie; in publieke en private instanties voor experimenten op het gebied van lucht- en ruimtevaart; in beheers- en onderhoudsbedrijven voor vliegtuigen; in agentschappen voor luchtverkeerscontrole; in de luchtmacht; in industrieën die machines en apparatuur produceren waarin aerodynamica en lichtgewicht constructies een belangrijke rol spelen.

Luchtvaartingenieurs zijn met name gewild in aanverwante gebieden. Ze kunnen zelfs betrokken zijn bij het ontwerp van terrestrische of nautische voertuigen of grote gebouwen of bruggen, of zelfs bij het ontwerp van energiecentrales. Afgestudeerden zijn ook veel gevraagd in de lichtgewicht constructiesector, in de auto-industrie op het gebied van het monitoren van het mechanisch gedrag van structuren die onderhevig zijn aan stress.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Politecnico di Milano is a technical university located in the heart of the most productive region in Italy. The university is a point of reference in Italy and internationally as far as the Architect ... Lees meer

Politecnico di Milano is a technical university located in the heart of the most productive region in Italy. The university is a point of reference in Italy and internationally as far as the Architecture, Design and Engineering fields are concerned. Programmes are available in English. Lees Minder
Milaan , Como , Lecco , Cremona , Piacenza , Mantua , Milaan + 6 Meer Minder