MSc in Aeronautical Engineering

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

112846_38_Aeronautical-Engineering.jpg

Missie en doelen

Het programma biedt een voorbereiding die met name gericht is op kwesties als ontwerp, bediening en onderhoud van vliegtuigen en hun boordsystemen. Het doel is om zeer cultureel en professioneel gekwalificeerde technici voor te bereiden die in staat zijn om activiteiten uit te voeren en te beheren met betrekking tot onderzoek en ontwerp op het gebied van aerodynamica, materialen, lichtgewicht constructies, vliegtuigsystemen en voortstuwing van de lucht- en ruimtevaart in nationale en internationale contexten, zowel in autonomie als in in samenwerking.

Carrièremogelijkheden

De afgestudeerde vindt werk in de luchtvaart- en ruimtevaartindustrie; in publieke en private instanties voor experimenten op het gebied van lucht- en ruimtevaart; in beheers- en onderhoudsbedrijven voor vliegtuigen; in agentschappen voor luchtverkeerscontrole; in de luchtmacht; in industrieën die machines en apparatuur produceren waarin aerodynamica en lichtgewicht constructies een belangrijke rol spelen.

Luchtvaartingenieurs zijn vooral gewild op aanverwante gebieden. Ze kunnen zelfs betrokken zijn bij het ontwerp van land- of zeevaartuigen, grote gebouwen of bruggen of zelfs bij het ontwerp van energiecentrales. Afgestudeerden zijn ook in trek in de lichtgewicht bouwsector, in de auto-industrie op het gebied van het monitoren van het mechanische gedrag van constructies die onderhevig zijn aan spanning.

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

Politecnico di Milano is a technical university located in the heart of the most productive region in Italy. The university is a point of reference in Italy and internationally as far as the Architect ... Lees meer

Politecnico di Milano is a technical university located in the heart of the most productive region in Italy. The university is a point of reference in Italy and internationally as far as the Architecture, Design and Engineering fields are concerned. Programmes are available in English. Lees Minder
Milaan , Como , Lecco , Cremona , Piacenza , Mantua , Milaan + 6 Meer Minder