MSc in Advanced Mechanical Engineering

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Dit programma heeft tot doel de kennis en vaardigheden van een afgestudeerd werktuigbouwkundig ingenieur op bachelorniveau te ontwikkelen door middel van geavanceerd onderwijs, ontwerpwerk en onderzoek. Het biedt kandidaten van verschillende technische achtergronden de kans om belangrijke werktuigbouwkundige kennis en vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn voor hun professionele ontwikkeling. Een hoofddoel van het programma is om een erkende route te worden om Chartered Engineer te worden.

Dit programma maakt gebruik van Masters-niveau cursussen in de ingenieurswetenschappen en Manufacture and Design aangevuld met gespecialiseerde cursussen van relevante MSc-cursussen aangeboden door het Instituut. Er is een groeiende behoefte aan een geavanceerd machinebouwprogramma van onze industriepartners en dit programma is speciaal ontwikkeld om aan deze behoefte te voldoen en om studenten aan te moedigen om verder te leren.

accreditatie

De Dubai Campus is geaccrediteerd door de Knowledge and Human Development Authority (KHDA) en heeft een volledige licentie om zijn diploma's in Dubai te onderwijzen. Alle afgestudeerden ontvangen een Britse graad die is geaccrediteerd door Royal Charter in het Verenigd Koninkrijk.

Cursusinhoud

Semester One - Verplicht

 • B81PI Professionele en industriële studies: toepassing van een combinatie van theoretische en praktische methoden om een technisch en / of technisch probleem te analyseren en op te lossen. Dit kan de identificatie van een potentieel project omvatten en waar u passend onderzoek hebt verricht om een technische oplossing te ontwerpen en ontwikkelen
 • B51GS Specialist Engineering Technologies 1: De eerste van de cursussen voor specialistische engineeringtechnologieën is gebaseerd op computationele vloeistofdynamica en beoordeeld door een groepsproject.

Optioneel (kies twee)

 • B51DG Engineering Design: in deze cursus werken studenten samen met bedrijven in een echte kleine R
 • B51EK Vloeistoffen 1: vloeistofmechanica toegepast op de aerodynamica, inclusief ideale stromingen, grenslagen en vleugels en hun gebruik voor analyse- en ontwerpdoeleinden.
 • B51EM Geavanceerde mechanica van materialen 1: geavanceerde klassieke mechanica inclusief 3D-spanning en spanning met bijzondere toepassing op dunwandige vaten. Vermoeidheidsanalyse en ontwerp voor vermoeidheidslimiet.
 • B51EO Dynamics 1: studenten een grondig inzicht bieden in de trillingstheorie en waardering voor de toepassing ervan in een technische omgeving
 • B51EQ Thermodynamica 1: Thermodynamische cycli, met inbegrip van warmtemotoren en motoren met omgekeerde verwarming en middelen voor het evalueren van de beste prestaties.
 • B51GE Renewable Energy Technologies: een overzicht van hernieuwbare energiebronnen en om huidige en opkomende technologieën te introduceren om hernieuwbare energiebronnen te exploiteren. Beschikbare of geprojecteerde technologieën introduceren voor de opwekking van elektriciteit of om te voldoen aan de vraag naar primaire energie uit hernieuwbare bronnen. Plaats deze technologieën in context met ecologische, politieke en economische beperkingen.
 • G11GA-vlambeoordeling: inleiding tot de fasen die nodig zijn voor het evalueren van een olieveld voor productie. Dit omvat geologische overwegingen en vloeistofstroming uit het oliehoudende gesteente.

Semester twee - Verplicht

 • B81EZ Kritische analyse en onderzoek Voorbereiding: deze cursus biedt onderzoekstraining en behandelt literatuurevaluatievaardigheden, projectplanning, data-analyse en presentatie met een focus om literatuur kritisch te bespreken en gegevens te gebruiken om een argument te ondersteunen.
 • B51HB Failure Accident Analysis: om studenten vertrouwd te maken met de mogelijke oorzaken van materiaal-, structuur- of componentfouten; kader waarin een onderzoek naar falen of forensisch onderzoek moet worden uitgevoerd en hen in de gelegenheid moet stellen om casestudy's uit te werken, van het verzamelen van informatie tot het opstellen van rapporten en het bewustzijn van brand- en explosietechnologie.

Optioneel (kies een)

 • B51GT Specialist Engineering Technologies 2: Voorstellen van geavanceerde theorie en praktijk in belangrijke of opkomende gebieden van technologie, inclusief niet-lineaire elementen van het laatste element met contactmechanica, ontwerp van componenten onderworpen aan toepassingen met hoge spanning.
 • B51EL Fluids 2: Een methodologie bieden voor het analyseren van eendimensionale samendrukbare flowsystemen.
 • B51EN Advanced Mechanics of Materials 2: Studenten de mogelijkheid bieden om: geavanceerde analyses uit te voeren van de mechanica van materiaalproblemen; analyse van mechanica van materialen waarbij tijd een significante aanvullende variabele is; gebruik maken van de definitieve elementanalyse voor zaken met betrekking tot visco-elasticiteit en complexe geometrie houden verband met de bevindingen van recent onderzoek op het gebied van mechanica van materialen
 • B51EP Dynamics 2: Om studenten een grondig begrip van de controle theorie te geven en een waardering van het onderwerp van de omgevingsakoestiek en passieve geluidsregeling
 • B51ER Thermodynamics 2: onderzoek van warmteoverdrachtsmechanismen met het oog op het ontwerp van effectieve warmtewisselaars voor gegeven bedrijfsomstandigheden. De studie van stralingswarmteoverdracht en verbrandingevenwicht.
 • B51GY Specialist Engineering Technology 3: presenteert geavanceerde theorie en praktijk in belangrijke of opkomende technologische gebieden, waaronder niet-lineaire FEM (eindige-elementenmethode), inclusief contactmechanica, ontwerp van componenten die worden blootgesteld aan toepassingen met hoge spanning.
 • B50DH Engineering Manufacture: om de student een gedetailleerd inzicht te geven in het belang en de integratie van geavanceerde productietechnologie en productiesystemen in de context van productengineering. Na voltooiing hadden de studenten een gedetailleerd inzicht moeten verwerven in het productontwikkelingsproces, van de eerste conceptie tot productondersteuning, en de impact van elke fase van het proces op het bedrijf en de organisatie waarderen met betrekking tot de afhankelijkheid van informatie en de gebruikte productieprocessen.
 • G11GD Flame Development: een voortzetting van Flame Appraisal, deze cursus kijkt naar de well-head regeling voor oliewinning. Dit is een inleiding tot de boortechniek en de technieken die nodig zijn voor oliewinning.

Semester 3 - Verplicht

 • B51MD Masters-proefschrift: een individueel project geleid door een onderzoeksactief personeelslid met een actueel onderzoeksthema met als doel te leiden tot de productie van een tijdschriftartikel.

Toelatingseisen

Bel 971 4 4358700 of stuur een e-mail naar dubaienquiries@hw.ac.uk als u meer wilt weten over de toelatingseisen voor dit programma.

Engelse taalvereisten

Waar Engels niet het leermiddel was op de middelbare school, moeten aanvragers aantonen dat ze een Engelse taalvaardigheid hebben die overeenkomt met IELTS 6.5 (waarbij alle elementen zijn geslaagd voor 6.0 of hoger). Kandidaten die het secundair en tertiair onderwijs hebben voltooid, moeten bewijsstukken overleggen. Een minimum van een jaar full-time studie in het Engels is vereist.

Deadline voor aanmelding

Onze Dubai Campus heeft het hele jaar door een toelatingsprocedure: zodra een intake is gesloten, beginnen we met het accepteren van aanvragen voor de volgende. Het is ook mogelijk om uw startdatum tot een jaar uit te stellen.

De meeste studenten passen 6-10 maanden voorafgaand aan hun gekozen intake toe. We kunnen aanvragen tot 3 weken voor het begin van elke intake accepteren, maar je moet er rekening mee houden dat een late aanvraag vrijwel zeker een vertraging betekent in het aanbieden van essentiële administratieve diensten, zoals je studentenmatriculatiekaart (zonder welke je niet toegang tot de bibliotheek of online services).

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Pioneering British education in Dubai, with highly acclaimed degree programmes that meet the specific demands of local business and industry.

Pioneering British education in Dubai, with highly acclaimed degree programmes that meet the specific demands of local business and industry. Lees Minder
Academische stad