MSc in Advanced Mechanical Engineering

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Deze full-time masteropleiding zal je technische vaardigheden verdiepen, je kennis van andere technische afdelingen vergroten en je onderzoeksvaardigheden verbeteren.

Het is geaccrediteerd door de Institution of Mechanical Engineers en ontwikkelt leiderschaps- en managementsterkten die kunnen leiden tot de status Chartered Engineer (CEng).

Je ontwikkelt een geavanceerd begrip van:

 • Mechanica
 • Materialenselectie
 • Manufacturing
 • Mechatronics
 • Computerondersteund technisch ontwerp
 • Ontwikkeling van geïntegreerde mechanische systemen

Je leert de principes die ten grondslag liggen aan het ontwerp en de controle van mechanische systemen, samen met computationele en simulatiemethoden die worden gebruikt om de betrouwbaarheid en robuustheid van mechanische systemen te waarborgen.

U maakt gebruik van standaard computationele tools en analysepakketten voor de analyse, ontwerp en evaluatie van complexe systemen, en numerieke methoden voor het modelleren en analyseren van technische problemen.

Professionele accreditatie

Het programma is geaccrediteerd door de Institution of Mechanical Engineers. Het voldoet volledig aan de illustratieve academische benchmarkvereisten voor registratie als Chartered Engineer.

Toelatingseisen

 • Een tweederangs Honours diploma of equivalent in relevante discipline.
 • Kandidaten die niet voldoen aan de normale toelatingseisen maar over een uitgebreide industriële ervaring in een gerelateerd gebied beschikken, worden op individuele basis behandeld.

Engelse taalvereisten

 • IELTS op 6.0 of het equivalent.

Als u niet voldoet aan de IELTS-vereisten, kunt u een cursus Engels voor de University of Bradford voor de sessie volgen.

Wat ga je studeren

Houd er rekening mee dat voor het invoeren van 2020 de module-informatie kan worden gewijzigd.

modules

Kern

 • Big Data Systems en Analytics (COS7006-B)
 • Modellering en optimalisatie (ENM7005-B)
 • Geavanceerde solide mechanica (MAE7013-B)
 • MSc Project (ENG7002-E)

Keuze

 • Risicobeoordeling en -beheer (ENB7007-B)
 • Polymeer en materiaalkunde (CPE7012-B)
 • Supply chain management en productie (ENB7008-B)
 • Vehicle Powertrain en Dynamics (MAE7030-B)
 • Automotive Tribology en Lawaai-vibratie en -harsheid (MAE7031-B)
 • Datamining (COS7028-B)

Leren en beoordelen

Je leerervaringen zijn gevarieerd - een mix van:

 • formele lezingen
 • tutorials en seminars
 • groepswerk
 • een individueel project

Onafhankelijke studie wordt ondersteund door onze virtuele leeromgeving, Blackboard. Leeslijsten en voorgestelde bronnen voor onafhankelijk onderzoek bieden u duidelijke richting, terwijl regelmatige contacturen en informele feedback door het hele programma alle ondersteuning bieden die u nodig heeft.

uitrusting

Je hebt toegang tot een breed scala aan laboratorium- en computerfaciliteiten om je leerproces te ondersteunen. We gebruiken standaardsoftware voor het aanleren van alle aspecten van computerondersteund ontwerp en analyse.

U gebruikt gespecialiseerde automotive engineeringlaboratoria uitgerust met testvoertuigen, een chassisdynamometer en motortestbedden.

We hebben speciale 3D-print / productiefaciliteiten / workshops die u zult gebruiken voor projectwerk. Tijdens je studieprogramma heb je toegang tot onze laboratoria voor polymeerverwerking en materiaalkarakterisering van wereldklasse.

Honoraria, financiën en beurzen

Collegegeld

 • Home / EU: £ 8570 per jaar
 • Internationaal: £ 19,890 per jaar

Beurzen

Elk jaar reiken we talloze niet-terugbetaalbare studiebeurzen uit aan Britse, EU- en internationale studenten op basis van academische excellentie, persoonlijke omstandigheden of economische tegenspoed.

Loopbaanondersteuning

De universiteit zet zich in om studenten te helpen bij het ontwikkelen en verbeteren van hun inzetbaarheid en dit is een integraal onderdeel van veel programma's. Gespecialiseerde ondersteuning is beschikbaar gedurende de cursus van Career and Employability Services, inclusief hulp om deeltijds werk te vinden tijdens studeren, stages, vakantiewerk en afgestudeerde vacatures. Studenten worden aangemoedigd om deze ondersteuning in een vroeg stadium te gebruiken en om de uitgebreide bronnen op de website van Careers te gebruiken.

Het bespreken van opties met gespecialiseerde adviseurs helpt om plannen te verduidelijken door opties te onderzoeken en vaardigheden voor het zoeken naar een baan te verfijnen. In de meeste van onze programma's is er directe inbreng van Career Development Advisers in het curriculum of via speciaal ingerichte workshops.

Carriere vooruitzichten

Werktuigbouwkunde is een zeer diverse sector en afgestudeerde ingenieurs zijn over de hele wereld erg gewild. Onze afgestudeerden vinden werk in een breed scala aan engineering- en productieomgevingen, van de sectoren lucht- en ruimtevaart, transport en automotive tot constructie en productie, tot verwerkende industrieën zoals olie-, gas- en nutsbedrijven, evenals onderzoek en ontwikkeling. De sector biedt een breed scala aan spannende carrières in functies zoals:

 • Computer-Aided Design Engineer
 • Product Development Engineer
 • Modellerings- en simulatieanalist
 • Projectleider

Pas afgestudeerden van dit programma zijn aan de slag gegaan voor Jaguar Land Rover, Ford Motor Company, Horiba MIRA, Cummins, Precision Casting Corporation, Denso Marston, Carnaud MetalBox en Sulzer.

Studieondersteuning

Je hebt een Personal Academic Tutor, normaal gesproken je individuele projectbegeleider, om je te ondersteunen door middel van regelmatige vergaderingen en interactieve activiteiten, die je als onafhankelijke bron van advies en begeleiding bij het overstappen naar het hoger onderwijs helpen en die je helpen met eventuele vragen of problemen stuiten op.

Naast standaardondersteuning door middel van aangeleerde sessies, biedt onze virtuele leeromgeving u toegang tot hulpmiddelen, deel aan groepswerk en kunt u overal ter wereld 24/7 werk indienen.

Universitaire centrale diensten zijn rijk aan ondersteuningsteams om u te helpen bij elk aspect van uw reis door onze opleidingen. Van onze Carrière Service, via onze sterke Student Union tot ons professionele en efficiënte team voor Student Finance, er staan altijd vriendelijke gezichten klaar om u te ondersteunen en u de antwoorden te geven die u nodig hebt.

Onderzoek

Ons onderzoek ondersteunt elk niveau van je studieprogramma. Je wordt onderwezen door academici die in de voorhoede van hun technische discipline werken. Dit stelt ons in staat samen met u te verkennen hoe theoretische principes worden toegepast om echte uitdagingen op te lossen.

Uw individuele project geeft u toegang tot onze onderzoeksfaciliteiten en biedt u de mogelijkheid om deel te nemen aan een veel groter onderzoeksproject dat wordt uitgevoerd met onze industriële partners.

Onze Mechanical and Process Engineering Research Group onderneemt een reeks fundamentele en toegepaste onderzoeksprojecten.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are ... Lees meer

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are shaping the future of their sectors in world-class facilities. We’ve invested millions of pounds in high-tech learning environments, such as our motion capture studio and new School of Management facilities. During your time with us, you can become the very best version of yourself. The University is a place where you can expand your mind and make lifelong friends; where you can grow, learn, experience. Where you can belong, and where we support you every step of the way. Lees Minder