MSc Advanced Computer Science

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Verander uw computer begrip in computer expertise.

Omdat computing zich in een opmerkelijk tempo blijft ontwikkelen, wordt de expertise om de nieuwste technologie te benutten elke dag belangrijker voor organisaties in elke sector. Onze Advanced Computer Science-masters bieden expertise en helpen u de specialistische vaardigheden te ontwikkelen voor een carrière in de informatica.

Je behandelt kernunits die thema's rond high-performance computing, big data, data science, geavanceerde netwerken en besturingssystemen onderzoeken. Van daaruit heb je de flexibiliteit om de richting voor je studie te bepalen - eerst met twee optie-eenheden die betrekking hebben op programma's zoals enterprise programmeren, cryptografie of mobiel computergebruik, daarna met een masterproject naar eigen ontwerp. Hoewel je de een-op-een ondersteuning van je supervisor krijgt, is het een soloproject - net zo goed over het ontwikkelen van computervaardigheden als over het opbouwen van vertrouwen en autonomie, essentiële vaardigheden voor de werkplek.

Tegen de tijd dat je klaar bent, ben je uitgerust met zowel theoretisch begrip als praktische vaardigheden in de informatica - klaar om je geavanceerde kennis toe te passen op praktijksituaties. Kortom, je bent klaar om een lonend carrièrepad in het veld te beginnen.

Kenmerken en voordelen

 • Uitstekende faciliteiten - De afdeling heeft een uitgebreid assortiment apparatuur in onze eigen gespecialiseerde laboratoria, samen met de ondersteuning van onze toegewijde technische staf.
 • Baanbrekend onderzoek - Ons onderzoek is beoordeeld als 'internationaal excellent' met een aantal beoordeelde 'wereldleiders' in het 2014 Research Excellence Framework (REF).
 • Uitstekende normen - Erkend voor onze expertise, is de school lid van de Oracle Academy en een academische partner van het Chartered Institute of Information Security (CIISec).
 • Professionele focus - Als Academy of the Computer Technology Industry Association (CompTIA), leveren we hun partnerprogramma dat een Pathway biedt voor studenten naar een lonende, snelgroeiende IT-carrière.
 • Bloeiende technologiesector - Door in Manchester te zijn, staat de grootste creatieve en digitale technologiesector buiten de hoofdstad voor de deur.
 • Digitale stad - Manchester wil in 2020 in de top 20 van digitale steden zijn en heeft £ 350 miljard geïnvesteerd in zijn digitale en technologische infrastructuur om de groei te ondersteunen.
 • Athena SWAN-prijs - Manchester Metropolitan University inzet van de Manchester Metropolitan University om gendergelijkheid bij STEM-onderwerpen te bevorderen en vooruit te helpen, is erkend met een Bronzen Athena SWAN-prijs.

Cursusinformatie

Je begint met het bestuderen van twee kerneenheden, die betrekking hebben op High-Performance Computing en Big Data, Data Science, geavanceerde computernetwerken en besturingssystemen. Daarna krijg je de kans om je studie aan te passen aan je interesses en loopbaanambities, door twee optie-eenheden te kiezen om gebieden als enterprise of machine learning te verkennen. Van daaruit besteed je de derde termijn van het jaar aan een diepgaand masterproject.

Core eenheden:

 • Hoogwaardige computing en big data
 • Introductie in Data Science
 • Geavanceerde computernetwerken en besturingssystemen
 • Masters Project

Optie-eenheden:

 • Cryptografie en versleuteling
 • Enterprise-programmering
 • Mobiel en alomtegenwoordig computergebruik
 • Gegevensbeheer en machine learning

Aanvullende informatie over deze cursus

Van studenten wordt verwacht dat ze zich professioneel en zakelijk gedragen tijdens het plaatsen of uitvoeren van projecten met externe partners.

Plaatsingsmogelijkheden

Deze MSc-opleiding is een kort, intensief programma dat niet veel ruimte laat voor plaatsing. Maar er zijn werkgevers die mogelijk tijdelijke stagemogelijkheden bieden. Met onze reguliere 'meet the employer'-evenementen, samen met de ondersteuning van ons carrièreteam, staan we klaar om je te helpen het meeste uit alle beschikbare kansen te halen.

Uitsplitsing van studie en beoordeling

10 studiepunten staan gelijk aan 100 uren studie, wat een combinatie is van lezingen, seminars en praktische sessies, en onafhankelijke studie. Een Masters-kwalificatie bestaat meestal uit 180 credits, een PGDip 120 credits, een PGCert 60 credits en een MFA 300 credits. De exacte samenstelling van je studietijd en beoordelingen voor de cursus is afhankelijk van je optiekeuzes en leerstijl, maar dit kan zijn:

Studie

 • Fulltime 50% lezingen, seminars of iets dergelijks; 0% plaatsing; 50% zelfstudie

Beoordeling

 • 75% voltijdse cursussen; 0% praktisch; 25% onderzoek

Toelatingseisen

Je hebt een goede Britse graad nodig - op zijn minst een 2: 2 - of het internationale equivalent, in een computer-gerelateerd onderwerp. We zullen uw aanvraag ook in overweging nemen als u een lagere computerkwalificatie hebt, samen met aanzienlijke ervaring in een op computer gerichte rol.

Internationale studenten, zie MMU .ac.uk / international

Engelse taalvereisten

Buitenlandse aanvragers hebben IELTS nodig met een algemene score van 6,5 met niet minder dan 5,5 in elke categorie, of een gelijkwaardige geaccepteerde Engelse kwalificatie.

Pre-sessiecursussen Engels zijn beschikbaar om u te ondersteunen bij het voldoen aan de Engelse taalvereisten.

Vergoedingen en financiering

Britse en EU-studenten

 • Voltijdvergoeding: £ 8.500 per jaar. Het collegegeld blijft hetzelfde voor elk jaar van je opleiding, op voorwaarde dat je het binnen het normale tijdsbestek voltooit (geen herhalingsjaren of studieonderbrekingen).

Niet-EU- en Channel Island-studenten

 • Voltijdvergoeding: £ 16.000 per jaar. Het collegegeld blijft hetzelfde voor elk jaar van je opleiding, op voorwaarde dat je het binnen het normale tijdsbestek voltooit (geen herhalingsjaren of studieonderbrekingen).

Extra informatie

Een Masters-kwalificatie omvat typisch 180 credits, een PGDip 120 credits, een PGCert 60 credits en een MFA 300 credits. Collegegeld zal hetzelfde blijven voor elk jaar van de studie, mits de cursus wordt voltooid in de normale tijd (geen herhaling jaar of pauzes in studie).

Bijkomende kosten

Specialistische kosten

 • Optionele schatting: £ 400

Alle boeken die nodig zijn voor de cursus zijn verkrijgbaar bij de bibliotheek. De universiteit heeft ook pc-labs en een leenservice voor laptops. Veel studenten kiezen er echter voor om enkele van de basisboeken voor de cursus en / of een laptop te kopen. Studenten moeten mogelijk ook hun opdrachten en andere documenten afdrukken. Printkosten op de campus beginnen vanaf 5 cent per pagina. De geschatte kosten zijn £ 300 voor een laptop tot £ 100 voor boeken en afdrukken.

Professionele kosten

 • Optionele schatting: £ 57

Studenten kunnen op elk moment in hun studie kiezen voor deelname aan het BCS - The Chartered Institute for IT. Het is niet verplicht maar is handig. De jaarlijkse kosten worden vastgesteld voor elk jaar. Er is ook een optie om een cursuslidmaatschap te nemen voor £ 57.

Carriere vooruitzichten

De geavanceerde vaardigheden en inzichten die u tijdens onze MSc-cursus zult ontwikkelen, kunnen deuren openen voor functies in verschillende bedrijfstakken, zowel in de openbare als in de particuliere sector. Studeer bij ons en je zult in de voetsporen treden van afgestudeerden die softwareontwikkelaars, programmeurs, app-ontwikkelaars, web- en multimedia-ontwikkelaars en softwaretesters zijn geworden (om er maar een paar te noemen), die samenwerken met Barclays, Autotrader, AZoNetwork en Realtime verzending.

Je meesters kunnen ook een basis vormen voor verdere studies - ze gaan promoveren - of ze nu bij Manchester Met blijven of ergens anders heen gaan.

Je krijgt vanaf dag één gespecialiseerde loopbaanondersteuning van onze carrièreservice, en gedurende drie jaar nadat je ons hebt verlaten. Tussen de diensten die beschikbaar zijn via het Department of Computing and Mathematics en de Career Service van de universiteit, heb je toegang tot alles, van werkgeversevenementen en carrières fair tot workshops over inzetbaarheid en toegewijde adviseurs.

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

Manchester Metropolitan University is home to a diverse international student population from more than 130 countries. The University is ranked amongst the world’s top 200 universities under 50 years ... Lees meer

Manchester Metropolitan University is home to a diverse international student population from more than 130 countries. The University is ranked amongst the world’s top 200 universities under 50 years old, which is a measure of its commitment to delivering and supporting quality research and teaching. Manchester Metropolitan provides its students with regular employability events including advice workshops, industry networking, guest speakers and careers fairs. The University also has industry links with many global companies, including IBM, Bentley Motors, Bosch, Microsoft, Nike, Adidas, Manchester City Football Club and Walt Disney. A range of scholarships exclusive to international students is also available, up to the value of £5,000. Lees Minder