MSc in Advanced Computer Science

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Verander uw computer begrip in computer expertise.

Overzicht

Omdat computing zich in een opmerkelijk tempo blijft ontwikkelen, wordt de expertise om de nieuwste technologie te benutten elke dag belangrijker voor organisaties in elke sector. Onze Advanced Computer Science-masters bieden expertise en helpen u de specialistische vaardigheden te ontwikkelen voor een carrière in de informatica.

Je behandelt kernunits die thema's rond high-performance computing, big data, data science, geavanceerde netwerken en besturingssystemen onderzoeken. Van daaruit heb je de flexibiliteit om de richting voor je studie te bepalen - eerst met twee optie-eenheden die betrekking hebben op programma's zoals enterprise programmeren, cryptografie of mobiel computergebruik, daarna met een masterproject naar eigen ontwerp. Hoewel je de een-op-een ondersteuning van je supervisor krijgt, is het een soloproject - net zo goed over het ontwikkelen van computervaardigheden als over het opbouwen van vertrouwen en autonomie, essentiële vaardigheden voor de werkplek.

Tegen de tijd dat je klaar bent, ben je uitgerust met zowel theoretisch begrip als praktische vaardigheden in de informatica - klaar om je geavanceerde kennis toe te passen op praktijksituaties. Kortom, je bent klaar om een lonend carrièrepad in het veld te beginnen.

Niet-middelgeteste leningen tot maximaal £ 10.000 zullen beschikbaar zijn voor postdoctorale masterstudenten.

Kenmerken en voordelen

 • Uitstekende faciliteiten - De afdeling heeft een uitgebreid assortiment apparatuur in onze eigen gespecialiseerde laboratoria, samen met de ondersteuning van onze toegewijde technische staf.
 • Baanbrekend onderzoek - Ons onderzoek is beoordeeld als 'internationaal excellent' met een aantal beoordeelde 'wereldleiders' in het 2014 Research Excellence Framework (REF).
 • Uitstekende normen - De school is erkend voor onze expertise en is lid van de Oracle Academy en een academische partner van het Institute of Information Security Professionals (IISP).
 • Professionele focus - Als Academy of the Computer Technology Industry Association (CompTIA), leveren we hun partnerprogramma dat een Pathway biedt voor studenten naar een lonende, snelgroeiende IT-carrière.
 • Bloeiende technologiesector - Door in Manchester te zijn, staat de grootste creatieve en digitale technologiesector buiten de hoofdstad voor de deur.
 • Digitale stad - Manchester wil in 2020 in de top 20 van digitale steden zijn en heeft £ 350 miljard geïnvesteerd in zijn digitale en technologische infrastructuur om de groei te ondersteunen.
 • Athena SWAN-prijs - Manchester Metropolitan University inzet van de Manchester Metropolitan University om gendergelijkheid bij STEM-onderwerpen te bevorderen en vooruit te helpen, is erkend met een Bronzen Athena SWAN-prijs.

Accreditaties, Awards en aanbevelingen

bekrachtiging
 • Het Chartered Institute voor IT
 • Computer Technology Industry Association (CompTIA)
 • Oracle Academy
accreditatie
 • Deze graad is geaccrediteerd door BCS, The Chartered Institute for IT namens de Engineering Council.
 • Het Institute of Information Security Professionals

Carriere vooruitzichten

De geavanceerde vaardigheden en inzichten die u tijdens onze MSc-cursus zult ontwikkelen, kunnen deuren openen voor functies in verschillende bedrijfstakken, zowel in de openbare als in de particuliere sector. Studeer bij ons en je zult in de voetsporen treden van afgestudeerden die softwareontwikkelaars, programmeurs, app-ontwikkelaars, web- en multimedia-ontwikkelaars en softwaretesters zijn geworden (om er maar een paar te noemen), die samenwerken met Barclays, Autotrader, AZoNetwork en Realtime verzending.

Je meesters kunnen ook een basis vormen voor verdere studies - ze gaan promoveren - of ze nu bij Manchester Met blijven of ergens anders heen gaan.

Je hebt gespecialiseerde loopbaanondersteuning van onze carrièreservice vanaf de eerste dag en tot drie jaar nadat je ons verlaat. Tussen de diensten die beschikbaar zijn via de afdeling Computing and Mathematics en de Career Service van de universiteit, heb je toegang tot alles, van evenementen voor werkgevers en carrières tot workshops over inzetbaarheidsvaardigheden en toegewijde adviseurs.

Toelatingseisen

Je hebt een goede Britse graad nodig - op zijn minst een 2: 2 - of het internationale equivalent, in een computer-gerelateerd onderwerp. We zullen uw aanvraag ook in overweging nemen als u een lagere computerkwalificatie hebt, samen met aanzienlijke ervaring in een op computer gerichte rol.

Voor internationale aanvragers is IELTS vereist met een overall score van 6,5 met niet minder dan 5,5 in elke categorie, of een equivalent geaccepteerde Engelse kwalificatie.

Pre-zittingen Engelse cursussen zijn beschikbaar om u te helpen aan de Engelse taalvereisten te voldoen.

Let op: om je aan te melden voor deze cursus, hoef je maar één referentie op te geven.

cursus details

Je begint met het bestuderen van twee kerneenheden, die betrekking hebben op High-Performance Computing en Big Data, Data Science, geavanceerde computernetwerken en besturingssystemen. Daarna krijg je de kans om je studie aan te passen aan je interesses en loopbaanambities, door twee optie-eenheden te kiezen om gebieden als enterprise of machine learning te verkennen. Van daaruit besteed je de derde termijn van het jaar aan een diepgaand masterproject.

Jaar 1

Core Units:

 • Hoogwaardige computing en big data
 • Introductie in Data Science
 • Geavanceerde computernetwerken en besturingssystemen
 • Masters Project

Optie eenheden:

 • Cryptografie en versleuteling
 • Enterprise-programmering
 • Mobiel en alomtegenwoordig computergebruik
 • Gegevensbeheer en machine learning
Beoordeling wegingen en contacturen

10 studiepunten staan gelijk aan 100 uren studie, wat een combinatie is van lezingen, seminars en praktische sessies, en onafhankelijke studie. Een Masters-kwalificatie bestaat meestal uit 180 credits, een PGDip 120 credits, een PGCert 60 credits en een MFA 300 credits. De exacte samenstelling van je studietijd en beoordelingen voor de cursus is afhankelijk van je optiekeuzes en leerstijl, maar dit kan zijn:

Studie

 • Voltijds: 50% lezingen, seminars of iets dergelijks; 0% plaatsing; 50% onafhankelijk onderzoek

Beoordeling

 • Voltijds: 75% cursussen; 0% praktisch; 25% onderzoek
Aanvullende informatie over deze cursus

Van studenten wordt verwacht dat ze zich professioneel en zakelijk gedragen tijdens het plaatsen of uitvoeren van projecten met externe partners.

Plaatsingsopties

Deze MSc-cursus is een kort, intensief programma dat niet veel ruimte laat voor een plaatsing. Maar er zijn werkgevers die stageplaatsen op korte termijn kunnen bieden. Met onze regelmatige 'meet the employer'-evenementen, samen met de ondersteuning van ons carrièresteam, zullen we er zijn om u te helpen de beschikbare kansen optimaal te benutten.

Afdeling Informatica en Wiskunde

Onze afdeling informatica en wiskunde is een levendige gemeenschap van medewerkers en studenten, die trots is op interne en externe samenwerking.

De afdeling zet zich in voor onderwijs en onderzoek dat maatschappelijke uitdagingen aanpakt door middel van disciplines zoals kunstmatige intelligentie, big data, computational fluid dynamics, cybersecurity, dynamische systemen, het internet der dingen, slimme steden, robotica en virtual reality.

vergoedingen

Britse en EU-studenten
 • Britse en EU-studenten: voltijdse vergoeding: £ 8.500 per jaar. Collegegeld zal hetzelfde blijven voor elk jaar van je cursus, mits je het in de normale tijd afwerkt (geen herhalingsjaren of pauzes in studie).
Niet-EU- en Channel Island-studenten
 • Niet-EU internationale studenten en studenten op Channel Island: Voltijdtarief: £ 15.500 per jaar. Collegegeld zal hetzelfde blijven voor elk jaar van je cursus, mits je het in de normale tijd afwerkt (geen herhalingsjaren of pauzes in studie).
Extra informatie

Een Masters-kwalificatie omvat typisch 180 credits, een PGDip 120 credits, een PGCert 60 credits en een MFA 300 credits. Collegegeld zal hetzelfde blijven voor elk jaar van de studie, mits de cursus wordt voltooid in de normale tijd (geen herhaling jaar of pauzes in studie).

Deeltijdstudenten mogen elk academiejaar maximaal 90 studiepunten nemen.

Bijkomende kosten

Specialistische kosten

Alle boeken die nodig zijn voor de cursus zijn verkrijgbaar bij de bibliotheek. De universiteit heeft ook pc-laboratoria en een leenservice voor laptops. Veel studenten kiezen er echter voor om enkele van de kernboeken voor de cursus en / of een laptop te kopen. Studenten moeten mogelijk ook hun opdrachten en andere documenten afdrukken. De afdrukkosten op de campus beginnen vanaf 5 cent per pagina. Geschatte kosten zijn £ 300 voor een laptop, tot £ 100 voor boeken en afdrukken. Totale optionele kosten: £ 400.

Professionele kosten

Studenten kunnen op elk moment in hun studie kiezen voor deelname aan het BCS - The Chartered Institute for IT. Het is niet verplicht maar is handig. De jaarlijkse kosten worden vastgesteld voor elk jaar. Er is ook een optie om een cursuslidmaatschap te nemen voor £ 57.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Manchester Met has a proud heritage dating back to 1824. We are also one of the largest universities in the UK with over 38,000 students. We have over 3,500 international students from more than 140 c ... Lees meer

Manchester Met has a proud heritage dating back to 1824. We are also one of the largest universities in the UK with over 38,000 students. We have over 3,500 international students from more than 140 countries. We are ranked amongst the world’s top 200 universities under 50 years old according to the Times Higher Education Young University Rankings 2019 which is a measure of our commitment to delivering and supporting quality research and teaching. Lees Minder