MSc in Advanced Chemical and Petroleum Engineering

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

De moderne samenleving vertrouwt op het werk van chemische ingenieurs die de processen ontwikkelen en ontwerpen die de nuttige producten voor de samenleving maken door efficiënt gebruik en beheer van hulpbronnen, waaronder water en energie, terwijl ze gezondheids- en veiligheidsprocedures beheersen en het milieu beschermen.

Chemical Engineering biedt essentiële tools gebaseerd op het concept van duurzaamheid en een lage CO2-voetafdruk voor het veranderen van grondstoffen in nuttige producten op een veilige en kosteneffectieve manier. Chemical Engineers begrijpen hoe de chemische, biochemische of fysieke toestand van een stof kan worden veranderd, om alles te creëren, van gezondheidszorgproducten (gezichtscrèmes, shampoo, parfum, medicijnen) tot voedsel (zuivelproducten, granen, landbouwchemicaliën) en water (ontzilting voor zoet water) voor energie (aardolie voor splijtstoffen).

Je studie op MSc-niveau in Bradford zal een basis voor het leven zijn, gericht op het ontwikkelen van een diep inzicht in geavanceerde technische principes, analytische hulpmiddelen en competentie in hun toepassing, samen met een breed scala aan management-, persoonlijke en professionele vaardigheden. De cursus zal u voorzien van essentiële tools gebaseerd op het concept van duurzaamheid en een lage CO2-voetafdruk voor het veranderen van grondstoffen in nuttige producten op een veilige en kosteneffectieve manier.

Toelatingseisen

2.2 gelijkwaardige bachelordiploma in Chemical Engineering of Petroleum Engineering.

Engelse taalvereisten

 • IELTS op 6.0 of het equivalent

Als u niet voldoet aan de IELTS-vereisten, kunt u een cursus Engels voor de University of Bradford voor de sessie volgen.

Wat ga je studeren

De doelstellingen van het MSc-programma zijn om de studenten uit te rusten met de theoretische kennis, concepten en vaardigheden die nodig zijn voor het oorspronkelijke denken en problemen analyse met betrekking tot kernchemische / aardolie / polymeer engineering.

Houd er rekening mee dat voor het invoeren van 2020 de module-informatie kan worden gewijzigd.

modules

Kern

 • Ontziltingstechnologie (CPE7002-B)
 • Big Data Systems en Analytics (COS7006-B)
 • Transportverschijnselen (CPE7011-B)
 • Upstream-productie en raffinage-activiteiten (CPE7007-B)
 • Levensmiddelen- en farmaceutische procestechnologie (CPE7004-B)
 • MSc Project (ENG7002-E)

Keuze

 • Polymeer en materiaalkunde (CPE7012-B)
 • Risicobeoordeling en -beheer (ENB7007-B)
 • Water- en afvalwaterzuivering (CSE7013-B)
 • Supply chain management en productie (ENB7008-B)

Leren en beoordelen

De onderwijs- en leerstrategie houdt rekening met de leerresultaten, de voortgang door de studieniveaus, de aard van het onderwerp en de studentenintake, en de noodzaak voor u om meer verantwoordelijkheid te nemen voor uw eigen leerproces terwijl u door het programma vordert.

Honoraria, financiën en beurzen

Collegegeld

 • Home / EU: £ 8570 per jaar
 • Internationaal: £ 19,890 per jaar

Beurzen

Elk jaar reiken we talloze niet-terugbetaalbare studiebeurzen uit aan Britse, EU- en internationale studenten op basis van academische excellentie, persoonlijke omstandigheden of economische tegenspoed.

Loopbaanondersteuning

De universiteit zet zich in om studenten te helpen bij het ontwikkelen en verbeteren van hun inzetbaarheid en dit is een integraal onderdeel van veel programma's. Gespecialiseerde ondersteuning is beschikbaar gedurende de cursus van Career and Employability Services, inclusief hulp om deeltijds werk te vinden tijdens studeren, stages, vakantiewerk en afgestudeerde vacatures. Studenten worden aangemoedigd om deze ondersteuning in een vroeg stadium te gebruiken en om de uitgebreide bronnen op de website van Careers te gebruiken.

Het bespreken van opties met gespecialiseerde adviseurs helpt om plannen te verduidelijken door opties te onderzoeken en vaardigheden voor het zoeken naar een baan te verfijnen. In de meeste van onze programma's is er directe inbreng van Career Development Advisers in het curriculum of via speciaal ingerichte workshops.

Carriere vooruitzichten

Verwacht wordt dat de chemische en aanverwante industrie sneller zal groeien dan het gemiddelde voor de gehele verwerkende industrie.

Dit, in combinatie met de toenemende waardering van de waarde van chemische technologie in veel gebieden zoals de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie, metaalwinning, medische wetenschap en milieubescherming, betekent dat uw vooruitzichten als afgestudeerde helder zijn.

Recent afgestudeerden hebben een baan verworven bij onder meer Unilever, Lorien Engineering Solutions, SUEZ UK, PLadis Global, IMI Precision Engineering, British Sugar, KPMG.

Studieondersteuning

We hebben een engagement voor sterke pastorale zorg voor al onze studenten, waaronder een persoonlijke begeleider voor alle studenten, regelmatige contacturen voor privégroepen en onze ondersteunende studentenserviceteams die altijd klaar staan om te helpen met eventuele vragen en het advies geven dat u nodig hebben.

Naast standaardondersteuning door middel van aangeleerde sessies, biedt onze virtuele leeromgeving studenten de mogelijkheid om toegang te krijgen tot bronnen, deel te nemen aan groepswerk en werk van overal ter wereld in te dienen, 24/7.

Universitaire centrale diensten zijn rijk aan ondersteuningsteams om studenten te helpen bij elk aspect van hun reis door onze opleidingen. Van onze Career and Employability Service, via onze sterke studentenvakbond tot ons professionele en efficiënte team voor studentenfinanciering, er zijn altijd vriendelijke gezichten klaar om u te ondersteunen en u de antwoorden te geven die u nodig hebt.

Onderzoek

Internationaal veelgeprezen onderzoeksactiviteiten op de volgende gebieden:

 • Chemische en Petrochemische Engineering
 • polymeren
 • Energie
 • Water
 • Farmaceutische engineering
 • Coating en geavanceerde materiaaltechniek
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are ... Lees meer

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are shaping the future of their sectors in world-class facilities. We’ve invested millions of pounds in high-tech learning environments, such as our motion capture studio and new School of Management facilities. During your time with us, you can become the very best version of yourself. The University is a place where you can expand your mind and make lifelong friends; where you can grow, learn, experience. Where you can belong, and where we support you every step of the way. Lees Minder