MSc in Actuariële Wetenschappen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De MSc in Actuariële Wetenschappen bestrijkt een bredere reikwijdte in onderzoeksgebieden van actuariële en wiskundige wetenschappen, en omvat de meest urgente en actuele problemen waarmee de actuariële en financiële wereld wordt geconfronteerd.

Het huidige financiële ecosysteem van de wereld moet de onzekerheid en gevaren in een veranderende omgeving omarmen, die wordt gekenmerkt door talrijke onvoorspelbare gebeurtenissen zoals klimaatverandering, natuurrampen en financiële crises. Onvoorspelbare schade die door dergelijke gebeurtenissen wordt veroorzaakt, kan grote gevolgen hebben voor de actuariële en financiële sector, met name op het gebied van verzekeringen en herverzekeringen. Afgestudeerden van de MSc in Actuarial Science verwerven competentie in onderzoeksvaardigheden op gebieden zoals catastrofemodellering, rampenbeheer, bedrijfsfalen, financiële crisis en prijsstelling van verzekerings- / herverzekeringsproducten. Je zult ook worden uitgerust met vaardigheden om een carrière in financieel management, verzekeringen / herverzekering en andere risicogerelateerde analyses te beginnen.

Het MSc in Actuarial Science-programma stelt studenten in staat om een concurrentievoordeel te behalen in onderzoek door middel van diepgaande training, gemedieerd door experts. Als postdoctorale student word je geïntegreerd als leden van onze onderzoeksgroepen aan Sunway University met verschillende mogelijkheden om samen met supervisors deel te nemen aan onderzoek via seminars, workshops, laboratorium en veldwerk.

intakes

Januari, maart, juni en september

Looptijd

 • 2 jaar (voltijd)
 • 3 jaar (parttime)

Carriere vooruitzichten

Afgestudeerden kunnen een loopbaan beginnen in actuaris, academische wereld, consulting of onderzoek, maar ook specialistische rollen vervullen op gebieden die verband houden met verzekeringen, financiën en zaken.

Programmastructuur

De MSc in Actuarial Science (by Research) bestaat uit twee onderwezen modules en een scriptie. U moet twee onderwezen modules voltooien, namelijk Research Methodology en Directed Readings voordat ze verder gaan met het schrijven van de scriptie. Door deze twee modules te volgen, ontwikkel je de nodige vaardigheden en kennis om succesvol onderzoek te doen naar de masteropleiding.

onderzoeksmethode

In deze module krijgt u de gelegenheid om onderzoeksontwerpen te onderzoeken met zowel methodologie als data-analysetechnieken die door onderzoekers worden gebruikt. Aan het einde van deze module wordt van u verwacht dat u een onderzoeksvoorstel formuleert en indient op een gebied van hun eigen interesse of specialisatie.

Gerichte metingen

Deze module biedt u uitgebreide literatuurlijsten en bronnen om u te helpen hun hypothese of interessegebieden te ontwikkelen. Bibliotheekvaardigheden en training over het beheren van informatie en bronnen zullen ook in deze module worden geïntroduceerd.

Scriptie

De MSc wordt toegekend op basis van het succesvol afronden van een scriptie. Het proefschrift moet blijk geven van bekwaamheid, kritiek en beheersing van het onderwerp of het gekozen onderzoeksgebied.

Onderzoeksgebieden

De school heeft een toegewijd team van academici en interne actuarissen die mogelijke onderzoeksthema's met u begeleiden en bespreken op de volgende onderzoeksgebieden, maar niet beperkt tot:

 • Financiële modellering
 • Algemene verzekering (eigendom en ongevallen)
 • Mortaliteit / morbiditeit / levensduur van een populatie
 • Risicomanagement

Toelatingseis

 • Bachelordiploma: een bachelordiploma in actuariële wetenschappen, wiskunde, statistiek, kwantitatieve analyse of aanverwant gebied met een minimum CGPA van 2,75 of gelijkwaardig
 • Andere kwalificaties: alle andere kwalificaties zullen van geval tot geval worden bekeken

Engelse Taalvereisten

 • IELTS: 6.0
 • TOEFL: 550 (op papier), 213 (op computer) of 80 (op internet)
 • PTE Academic: 50 in totaal (minimaal 46 in elke vaardigheid)
 • Cambridge Engels (eerste): 75+
 • Cambridge English (Advanced): minimaal 67

Applicatie procedure

Nomineer als onderdeel van uw aanvraag TWEE (2) referenten die referentiebrieven kunnen verstrekken over uw geschiktheid om het programma te volgen (bij voorkeur een academische en een professionele). De letters moeten worden gedrukt op het briefhoofd van de respectievelijke scheidsrechtersorganisaties. Elke scheidsrechter wordt verzocht de gedrukte brief van de brief te verzegelen en naar het correspondentieadres te sturen, zoals hieronder vermeld. Als alternatief kan de scheidsrechter de aanstaande student vragen om de verzegelde brief te sturen.

Aanvragers moeten de volgende documenten overleggen:

 • Postdoctoraal aanvraagformulier *
 • Onderzoeksverklaring
 • Curriculum Vitae (CV)
 • Aanvraagformulier voor een beurs (indien van toepassing)
 • Engelse taalkwalificatie (IELTS / TOEFL / anderen) voor internationale studenten
 • Academische kwalificaties / resultaten (certificaten en volledige transcripties) (graad / anderen)
 • Een (1) pasfoto
 • Een kopie van de nationale identiteitskaart (alleen Maleisiërs) of paspoort (alle pagina's voor internationale studenten)

Alle documenten moeten naar het onderstaande correspondentieadres of e-mailadres worden gestuurd. Onvolledige documenten worden niet in behandeling genomen.

Postdoctorale beheerder
School of Mathematical Sciences
Sunway University
5 Jalan Universiti, Bandar Sunway
47500 Selangor Darul Ehsan
Maleisië
E-mail: hueytyngc@sunway.edu.my

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

For almost 32 years Sunway University has established a reputation both in Malaysia and overseas, as an inspiring educational leader. Perfectly harnessing the highest quality of academic personnel and ... Lees meer

For almost 32 years Sunway University has established a reputation both in Malaysia and overseas, as an inspiring educational leader. Perfectly harnessing the highest quality of academic personnel and an exceptionally diverse range of programmes any global educational powerhouse would be proud of. Lees Minder