MSc duurzame stedelijke mobiliteitsovergangen

Algemeen

4 locaties beschikbaar
Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Een nieuw Double Degree-programma in stedelijke mobiliteit dat je niet alleen de opleiding geeft die industrie en steden nodig hebben, maar ook een waardevol netwerk en een echt internationale ervaring.

 • Het programma integreert toonaangevende technologische kennis met training en praktijk in innovatie en ondernemerschap.
 • Je studeert het eerste jaar aan de ene partneruniversiteit en het tweede aan een andere, waarbij je een dubbele graad en een EIT-label ontvangt.
 • In het curriculum is een unieke zomerschool opgenomen die kritieke uitdagingen in het echte leven aanpakt tijdens een bezoek aan twee Europese steden.
 • Stages bij bedrijven en steden in heel Europa maken ook deel uit van het curriculum.

Waarom duurzame transities in stedelijke mobiliteit bestuderen?

De steden in de wereld veranderen, maar niet genoeg. Nieuwe technologie, bedrijfsmodellen en wereldwijde prioriteiten veranderen de manier waarop we ons verplaatsen, en regionale planners en stedelijke ingenieurs staan onder druk om deze transformaties voor te bereiden en te benutten om een stedelijke omgeving tot stand te brengen die minder schaarse hulpbronnen verbruikt, minder bijdraagt aan het klimaat verandering en zorgt voor meer leefbare buurten en werkplekken. Om dit te bereiken is competentie vereist die verder gaat dan de traditionele stedenbouwkundige en civieltechnische disciplines, samen met ondernemersvaardigheden om verandering te stimuleren die innovaties in de praktijk brengt.

Hoe is het programma gestructureerd?

Alle programma's op de EIT Urban Mobility Master School volgen hetzelfde schema:

 • Studenten studeren elk een jaar aan twee verschillende universiteiten - de 'entry'-universiteit en de' exit'-universiteit. Alle opties bevinden zich aan een toonaangevende universiteit in Europa op het gebied van stedelijke mobiliteit.
 • Afstudeerders ontvangen twee masters, één van elk van die universiteiten. Bovendien is het programma zo ontworpen dat studenten de kwalificaties kunnen behalen voor een certificaat van het Europees Instituut voor innovatie en technologie. *
 • Tijdens de eerstejaarsstudies krijgen studenten een inleiding tot innovatie en ondernemerschap en nemen ze deel aan een uitgebreid Challenge Project. In hetzelfde jaar verwerven studenten essentiële technische vaardigheden voor het werken met uitdagingen op het gebied van stedelijke mobiliteit.
 • Tussen het eerste en het tweede jaar zullen studenten deelnemen aan een Summer School die nieuwe vaardigheden toepast op twee verschillende steden in Europa.
 • In het tweede jaar zullen studenten kiezen uit een aantal meer gespecialiseerde cursussen in zowel technische inhoud als innovatie en ondernemerschap. Studenten zullen ook deelnemen aan een korter uitdagingsproject met een stage bij een bedrijf of organisatie die werkt aan uitdagingen in de stedelijke mobiliteit.
 • Ten slotte zullen studenten, ook in het tweede jaar, hun eigen masterproefwerk uitvoeren en hun volledige set van technische en ondernemersvaardigheden combineren en demonstreren.

* Onder voorbehoud van het aanstaande EIT-goedkeuringsproces.

128243_Programme-structure-extended-3-1.png

Waar kan ik duurzame stedelijke mobiliteitstransities bestuderen?

Voor kandidaten voor de herfst van 2020 kunt u het programma starten en beëindigen in een van de vier universiteiten. Mobiliteit van de ene universiteit naar de andere tussen jaar 1 en jaar 2 is verplicht.

 • Aalto University, Helsinki
 • KTH Koninklijk Instituut voor Technologie, Stockholm
 • Technologische Universiteit van Eindhoven
 • UPC Barcelona Tech

Wat zijn de carrièremogelijkheden?

Een inclusief, veerkrachtig en duurzaam stedelijk vervoerssysteem is cruciaal voor het creëren van een leefbare en welvarende stad. De vaardigheden die in dit programma worden geleerd, worden in hoge mate geëist door stads- en vervoersautoriteiten en industrieën in heel Europa en wereldwijd, met een toenemende trend van nieuwe en intersectorale werkgelegenheidsdomeinen. De mogelijke toekomstige carrières voor afgestudeerden zijn stadsplanner / stakeholder, experimentmanager, technologiestrateeg, coördinator van publieke participatie, beleidsadvocaat en adviseur.

Wie kan aanvragen?

Om in aanmerking te komen voor toelating moet je een Bachelor of Science hebben of in je laatste studiejaar zijn van:

 • Engineering, informatica, informatica, statistiek of geo-informatietechnologie.
 • Daarnaast verwelkomt het Sustainable Urban Mobility Transitions-programma aanvragers met een BSc in Stedenbouw, Geografie of Economie, op voorwaarde dat ze een bewezen staat van dienst hebben in programmeren, calculus, lineaire algebra en wiskundige statistieken.

Als je een bachelordiploma hebt dat afwijkt van onze aanbevolen graden, kun je nog steeds solliciteren door uit te leggen hoe je academische en professionele achtergrond past bij het specifieke programma waarin je geïnteresseerd bent.

Hoe kan ik solliciteren?

We hebben twee aanvraagperioden:

Periode 1

 • 12 december 2019 - 3 februari 2020

Periode 2

 • 17 februari 2020 - 17 april 2020

Houd er rekening mee dat aanvraagperiode twee niet wordt aanbevolen voor aanvragers die vanwege tijdgebrek een EU-studievisum nodig hebben.

Collegegeld en beurzen

Het collegegeld voor de masterprogramma's van EIT Urban Mobility is EUR 4.000 per jaar voor EU / EER-burgers en EUR 16.000 per jaar voor niet-EU-burgers.

EIT Urban Mobility biedt genereuze beurzen om wereldwijd toptalenten aan te trekken. Onze beurzen zijn gebaseerd op verdiensten en dekken je studieduur van twee jaar. Ze omvatten gedeeltelijke vrijstelling van collegegeld en maandelijkse toelagen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Our double degree programmes combine excellent technical education with training in innovation and entrepreneurship as well as internships at companies, industry partners and cities across Europe.

Our double degree programmes combine excellent technical education with training in innovation and entrepreneurship as well as internships at companies, industry partners and cities across Europe. Lees Minder
Stockholm , Helsinki , Boedapest , Eindhoven , Barcelona , Milaan + 5 Meer Minder