MSc duurzame stedelijke mobiliteitsovergangen

Algemeen

4 locaties beschikbaar
Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Waarom duurzame transities van stedelijke mobiliteit bestuderen aan de EIT Urban Mobility Master School?

De steden van de wereld veranderen. Nieuwe technologieën, bedrijfsmodellen en wereldwijde duurzaamheidsdoelen transformeren onze steden en onze manier van bewegen. De stedenbouwkundigen en transportingenieurs van vandaag staan voor een reeks uitdagingen en zijn nodig om van dergelijke transformaties te profiteren om stedelijke omgevingen te helpen creëren die minder hulpbronnen verbruiken, minder bijdragen aan klimaatverandering en meer leefbare en gezondere buurten ondersteunen. Om dergelijke uitdagingen aan te gaan, moeten complexiteit en competentie worden omarmd die verder gaan dan de traditionele disciplines op het gebied van stadsplanning en civiele techniek, met inbegrip van ondernemersvaardigheden om innovaties in de praktijk te brengen. Het programma Sustainable Urban Mobility Transitions biedt dergelijke ervaring en bereidt studenten voor om de volgende stedelijke innovators en leiders in stedelijke mobiliteit te worden.

Wie kan aanvragen?

Het programma Duurzame stedelijke mobiliteitstransities verwelkomt studenten met een scala aan achtergronden en ervaringen. Het programma is ideaal voor studenten met een bachelordiploma in engineering, informatica, informatica, statistiek, geo-informatietechnologie, stedenbouw, aardrijkskunde en / of economie. Aanvullende disciplines zijn welkom, op voorwaarde dat studenten een solide basis hebben in kwantitatieve benaderingen voor het oplossen van problemen en verifieerbare ervaring met programmeren, calculus, lineaire algebra en wiskundige statistiek.

Hoe is het programma gestructureerd?

Alle programma's op de EIT Urban Mobility Master School volgen hetzelfde schema:

Studenten studeren elk een jaar aan twee verschillende universiteiten - de 'entry'-universiteit en de' exit'-universiteit. Alle opties bevinden zich aan een toonaangevende universiteit in Europa op het gebied van stedelijke mobiliteit.

Afstudeerders ontvangen twee officieel erkende Master of Science-graden van elk van de twee universiteiten. Bovendien is het programma zo ontworpen dat studenten de kwalificaties kunnen behalen voor een certificaat dat wordt uitgereikt door het Europees Instituut voor innovatie en technologie. *

Tijdens de eerstejaarsstudies maken studenten kennis met Innovatie en Ondernemen en nemen ze deel aan een uitgebreid Challenge Project. In hetzelfde jaar verwerven studenten essentiële technische vaardigheden om te werken met uitdagingen op het gebied van stedelijke mobiliteit.

Tussen het eerste en tweede jaar zullen studenten deelnemen aan een Summer School om nieuwe vaardigheden toe te passen in twee verschillende steden binnen Europa.

In het tweede jaar zullen studenten kiezen uit verschillende meer gespecialiseerde cursussen in zowel technische inhoud als innovatie en ondernemerschap. Studenten zullen ook deelnemen aan een korter uitdagingsproject dat een stage omvat bij een bedrijf of organisatie die zich bezighoudt met uitdagingen op het gebied van stedelijke mobiliteit. Om hun opleiding af te ronden, zullen studenten in het tweede jaar een onafhankelijke masterproef uitvoeren, waarbij ze hun volledige set technische en ondernemersvaardigheden combineren en demonstreren.

Je krijgt een breed scala aan carrièremogelijkheden, binnen de publieke en private sector, en je hebt de knowhow om een eigen bedrijf te starten of grondig onderzoek te doen.

147713_programme-structure-complete-02.png

Waar kan ik duurzame stedelijke mobiliteitstransities bestuderen?

De beschikbare universiteiten voor het programma Sustainable Urban Mobility Transitions zijn **:

  • Aalto University, Espoo, Finland
  • De Technische Universiteit Eindhoven, Nederland
  • KTH Royal Institute of Technology, Stockholm, Zweden
  • UPC Barcelona Tech, Spanje

** Let op: niet alle combinaties zijn mogelijk.

Wat zijn de carrièremogelijkheden?

Het programma Duurzame stedelijke mobiliteitstransities is bedoeld om toekomstige leiders in de sector stedelijke mobiliteit op te leiden, te inspireren en te verenigen. Er is veel vraag naar de vaardigheden die in dit programma worden geleerd in steden, transportautoriteiten, onderzoeksinstituten en industrieën in Europa en wereldwijd. Als afgestudeerde ben je een flexibele teamspeler met een gevarieerde set analytische vaardigheden en theoretische kennis op het gebied van stedelijke mobiliteit.

Admissions Criteria

Om in aanmerking te komen voor toelating, moeten aanvragers voldoen aan de toelatingseisen, die een volledige en geschikte bachelordiploma zijn in een relevant studiegebied (zie specifieke vereisten) en een bewijs van Engelse taalvaardigheid.

Bachelor diploma

  • Aanvragers moeten een bachelor hebben behaald die minimaal 180 ECTS-credits of gelijkwaardige academische kwalificaties van een internationaal erkende universiteit omvat.

Voorwaardelijke acceptatie

  • Studenten in hun laatste jaar van de bacheloropleiding kunnen ook een aanvraag indienen en, indien gekwalificeerd, een voorwaardelijke acceptatie ontvangen.
  • Als je je studie nog niet hebt afgerond, stuur dan een schriftelijke verklaring van het studiebureau (of een gelijkwaardige afdeling) mee waarin je bevestigt dat je in het laatste jaar van je opleiding bent ingeschreven en vermeld je de verwachte einddatum - die moet vóór de start van je opleiding zijn. de masteropleiding.
  • Als je een voorwaardelijk aanbod ontvangt, moet je je diplomacertificaat uiterlijk aan je universiteit voorleggen. Kandidaten die langere technische programma's volgen en die cursussen hebben gevolgd die gelijk zijn aan een bedrag van 180 ECTS, worden per geval in overweging genomen.

Toepassingsdata en deadlines

Het aanmeldingsproces is opgedeeld in twee periodes en er is slechts één aanmelding per intake mogelijk:

Periode 1

  • 17 november 2020-1 februari 2021

Periode 2

  • 15 februari 2021-16 april 2021

Kandidaten in periode 1 hebben de mogelijkheid om zich aan te melden voor twee verschillende opleidingen. Dit betekent dat als u niet wordt aanbevolen voor uw eerste keusprogramma, u de mogelijkheid zou kunnen hebben om over te stappen naar uw tweede keus.

Houd er rekening mee dat aanvraagperiode 2 niet wordt aanbevolen voor aanvragers die een EU-studievisum nodig hebben vanwege tijdgebrek.

147714_CombinationEU1horizontal_1.jpg

Laatst bijgewerkt op dec 2020

Over de school

Our double degree programmes combine excellent technical education with training in innovation and entrepreneurship as well as internships at companies, industry partners and cities across Europe.

Our double degree programmes combine excellent technical education with training in innovation and entrepreneurship as well as internships at companies, industry partners and cities across Europe. Lees Minder
Brunswick , Tartu , Stockholm , Helsinki , Eindhoven , Barcelona , Milaan + 6 Meer Minder