MSc duurzame energietechnologie

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Ontworpen als reactie op een groeiend tekort aan ingenieurs met een hoog opleidingsniveau op het gebied van hernieuwbare energie, slimme netten en duurzaamheid, biedt het MSc Sustainable Energy Technology- programma u geavanceerd onderwijs op het gebied van duurzame energieopwekking, distributie en consumptie.

Je krijgt een grondig begrip van duurzaamheidsnormen, verschillende hernieuwbare energiebronnen, smart grid en vermogenselektronica voor hernieuwbare energie en energieverbruik in gebouwen, stedenbouw en andere gebieden.

Je studeert af klaar om een succesvolle carrière in duurzame energietechnologie te smeden, waar recente ontwikkelingen hebben geleid tot veel vacatures in de industrie, overheidsinstellingen en onderzoekscentra.

Waarom zou ik XJTLU aan XJTLU ?

 • Studie in faciliteiten van wereldklasse, waaronder een laboratorium voor vermogenselektronica uitgerust met geavanceerde experimentele apparatuur, een laboratorium voor duurzame energie uitgerust met een windturbine van 600 W, twee zonnepanelen van 270 W, batterijen, een omvormer met sinusvormige uitgang en hoofdcontroller en een elektrische machine en voedingssysteem laboratorium;
 • Zich bezighouden met baanbrekende onderzoeksgebieden zoals het intelligent en efficiënt gebruik van zonne-, windenergie en andere hernieuwbare energiebronnen;
 • Profiteer van de nauwe banden van de universiteit met internationale universiteiten, onderzoekscentra en de industrie;
 • Verdien een diploma van de University of Liverpool dat wordt erkend door het Chinese ministerie van Onderwijs.

solar panels, installation, workers

Kennis en vaardigheden

Tegen de tijd dat je afstudeert aan de MSc Sustainable Energy Technology, heb je:

 • praktische ervaring met het werken met geavanceerde experimentele apparatuur, waaronder een netwerkanalysator, vermogensanalysator, Dspace-controller, windturbine en PV-testsysteem;
 • kennis van de nieuwste duurzame energietechnologie en -strategieën en hoe deze toe te passen in een praktische context;
 • het vermogen om in complexe professionele omgevingen te werken en innovatieve oplossingen te vinden voor technische problemen.

"Mijn manier van denken over hernieuwbare energie is verbeterd, waardoor ik de grote uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd in een duurzame omgeving begrijpen."

Hengyang Lou
Alumnus, MSc Sustainable Energy Technology, China

modules

Verplichte modules

Aanvullende leeractiviteiten

Het voltooien van aanvullende leeractiviteiten is vereist om je masterdiploma te behalen. Normaal gesproken worden de vereiste ALA-uren gelijkmatig verdeeld over elk semester, wat neerkomt op 200 uur per semester. Deeltijdopleidingen duren normaal gesproken 100 tot 150 uur per semester.

Careers

Afgestudeerden van dit programma zijn goed voorbereid op functies zoals ingenieur elektrische stroomvoorziening, adviseur elektrische stroomvoorziening, projectmanager stroomvoorziening en adviseur duurzame steden en bouwontwerp. Afgestudeerden kunnen doorgaan met de industrie en de overheid om duurzame energietechnologieën in bestaande of nieuwe systemen te implementeren, en hun impact op ecosystemen, economie en samenleving te modelleren en te evalueren.

vergoedingen

RMB 90.000 voor het volledige voltijdse programma van 18 maanden.

Het collegegeld vergoedt de kosten van je studie bij ons.

Alumnikorting

Ben je afgestudeerd aan XJTLU , de University of Liverpool of Xi'an Jiaotong University, dan ontvang je automatisch 20 procent korting op het collegegeld.

Betalingsmogelijkheden

Masters-studenten hebben de mogelijkheid om elk semester het collegegeld in termijnen te betalen. U kunt er ook voor kiezen om de kosten vooraf te betalen op het moment van registratie, in dit geval wordt een korting van vijf procent van de totale kosten aangeboden.

U wordt gevraagd aan te geven hoe u de kosten wilt betalen wanneer u bevestigt dat u het onvoorwaardelijke aanbod accepteert.

Beurzen

XJTLU biedt een genereuze beurs van maximaal 50 procent van het totale collegegeld voor alle fulltime masterprogramma's op basis van academische verdiensten. Als u een XJTLU masterbeurs wilt aanvragen, dient u een aanvraagbrief voor een beurs in bij uw aanvraag met de redenen waarom u in aanmerking moet komen.

Toelatingseisen

Minimale toegangseisen

UK

 • Boven 2e klasse (2: 1) eert

China

 • 211 Project; Top 100 Shanghai Ranking 2019 - 75 procent of hoger
 • Non 211 project; Niet-Top 100 van Shanghai-ranglijst van 2019 - 80-85% procent of hoger, afhankelijk van uw undergraduate-instelling

Opmerking: Shanghai Ranking van de beste Chinese universiteiten is onderhevig aan jaarlijkse update href = "http://www.zuihaodaxue.com/zuihaodaxuepaiming2019.html

Chinese aanvragers zijn niet verplicht om het MoE-postdoctoraal toelatingsexamen af te leggen.

Noord Amerika

 • 3.0 Cumulatieve GPA (van de 4) of 3.2 Cumulatieve GPA in de laatste twee jaar van je undergraduate-programma.

Andere regio's

 • Gelijkwaardige academische kwalificaties.

Academische achtergrond

 • Een bachelordiploma (UK 2: 1 of gelijkwaardig) in een relevant vakgebied zoals elektrotechniek, elektronische wetenschap en technologie, telecommunicatie-engineering, informatica en technologie, wiskunde, halfgeleiderfysica, automatisering en besturing, embedded systemen, technische thermische fysica of andere gerelateerde disciplines.

Engelse Taalvereisten

Als Engels niet uw moedertaal is of als u niet in het Engels hebt gestudeerd op universitair niveau, moet u bewijs leveren van uw Engelse taalbeheersing. Normaal gesproken zou je een van de volgende kwalificaties moeten hebben:

 • IELTS: 6.0 (minimaal 5.0 in alle secties)
 • TOEFL iBT: 80

Als je de Engelse taalvereisten met 0,5 - 1,0 van een algemene IELTS-band mist, maar voldoet aan de taalvereisten voor de Pre-sessional English (PSE) -cursussen (inclusief minimale componentscores of equivalenten), kan je worden toegelaten tot de PSE-cursus op voorwaarde dat Goedkeuring programmadirecteur. Na een succesvolle inschrijving voor de PSE-cursus, kunt u de aanbiedingsbrief van uw XJTLU master wijzigen in 'Onvoorwaardelijk' voor Engels niveau.

Als u een voorwaardelijke XJTLU bent , kunt u ook een e-mail sturen naar pgadmissions @ XJTLU .edu.cn om een aanvraag in te dienen om de Engelse wachtwoordtest ter plaatse van XJTLU in plaats van een IELTS / TOEFL of een equivalent daarvan.

Houd er rekening mee dat de wachtwoordtest alleen beschikbaar is voor studenten die een voorwaardelijk aanbod hebben gekregen om aan XJTLU te studeren. De universiteit biedt één wachtwoordtestmogelijkheid voor elke voorwaardelijke biedingshouder. Op basis van de score kunnen studenten worden toegelaten of moeten ze de intensieve cursus Engels van vijf of acht weken volgen en met succes voltooien.

Bovendien moeten studenten die zijn toegelaten tot een masterprogramma door de Pre-sessional English (PSE) -cursus te volgen, Engelse taalmodules voltooien die op de programmaspecificatie worden vermeld, met een voldoende / onvoldoende-basis als onderdeel van hun aanvullende leeractiviteitenplan tijdens hun studie bij XJTLU .

Hoe toe te passen

Aanvragen moeten worden ingediend via ons online aanvraagsysteem:

 1. Klik / tik op de link toepassen
 2. Maak een account aan of log in op uw bestaande account
 3. Voltooi uw aanvraag

Zodra uw aanvraagaccount met succes is aangemaakt, voert u alle vereiste informatie in het aanvraagformulier zorgvuldig in en zorgt u ervoor dat de informatie die u verstrekt correct, volledig en actueel is. Upload de vereiste documenten naar de overeenkomstige velden.

U kunt op elk moment inloggen om uw aanvraagformulier te bekijken. Als u aanvullende ondersteunende documenten moet verstrekken nadat u de aanvraag online heeft ingediend, stuur deze dan naar pgadmissions @ XJTLU .edu.cn (met uw toepassings-ID, naam en toegepaste programmanaam).

Voor meer informatie over hoe u met succes kunt solliciteren om te studeren aan XJTLU , gaat u naar de pagina over solliciteren .

Laatst bijgewerkt op apr 2020

Over de school

Xi’an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) is an international joint venture university founded by Xi’an Jiaotong University in China and the University of Liverpool in the United Kingdom in 2006. ... Lees meer

Xi’an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) is an international joint venture university founded by Xi’an Jiaotong University in China and the University of Liverpool in the United Kingdom in 2006. Lees Minder