MSc Wetenschap en religie

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Dit speciale masterprogramma in wetenschap en religie is bedoeld voor studenten die zich willen bezighouden met de geavanceerde interdisciplinaire studie van wetenschap en religie, inclusief degenen die zich willen voorbereiden op promotieonderzoek.

Dit is een van de zeer weinige wetenschaps- en religieprogramma's ter wereld.

Veel van het recente debat rond 'nieuw atheïsme' heeft plaatsgevonden binnen een slecht geïnformeerde kijk op de geschiedenis en filosofie van de wetenschap en haar relatie met religie. Dit programma heeft tot doel het debat diepgaand te informeren en erbij betrokken te zijn, vanuit een wetenschappelijk, filosofisch, historisch, ethisch en theologisch perspectief.

De geschiedenis van de wetenschap wordt bestudeerd vanaf de oudheid door de moderne wetenschappelijke revolutie, samen met filosofische trends in ons begrip van de realiteit. De belangrijkste gebieden van dialoog tussen wetenschap en religie worden diepgaand onderzocht, waaronder kosmologie, evolutie, goddelijke actie en wonderen, bewustzijn en de menselijke persoon.

Programmastructuur

Dit programma loopt een jaar fulltime (of twee jaar parttime). Je krijgt vooral les in kleine klas- / seminargroepen. Je krijgt training in onderzoeksmethoden die een praktische aanpak biedt voor postacademisch niveau vaardigheden van kritisch onderzoek en schrijven, en ontvangt individuele begeleiding voor je proefschrift van 15.000 woorden.

Verplichte vakken

Verplichte vakken omvatten Geschiedenis van Wetenschap en Religie in de Christelijke Traditie; Cosmos, Cell and Creator: Current Debates in Science and Religion; en twee cursussen in onderzoeksmethoden.

Optie cursussen

Je kiest drie opties, die je kunt volgen uit cursussen in wetenschap en religie, zoals:

  • Economie, ecologie en ethiek
  • Sleuteldenkers in wetenschap en religie
  • Philosophy of Time
  • Philosophy of Science: Contemporary Debates
  • Wetenschap en religie in literatuur
  • Wetenschap en schrift

De aangeboden opties veranderen van jaar tot jaar. Raadpleeg daarom de programmadirecteur voor advies over wat er beschikbaar zal zijn. Met instemming van uw programmadirecteur kunt u ook kiezen uit andere mastersopleidingen, taalcursussen en geavanceerde niet-gegradueerde cursussen.

Carrièremogelijkheden

Dit programma is ontworpen om een ​​sterke basis te bieden voor postdoctoraal onderzoek in het veld of voor werk op een aantal gebieden die een kritische analyse en empathisch inzicht vereisen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Theology has been taught in Edinburgh since the foundation of the University in 1583.

Theology has been taught in Edinburgh since the foundation of the University in 1583. Lees Minder