MSc Urban Planning

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Het MSc Urban Planning- programma biedt u een internationale basis in stadsplanning gericht op het thema stedelijke vernieuwing.

China beleeft een ongekende verstedelijking in termen van snelheid en aard van groei. Een van de belangrijkste kwesties voor toekomstige beoefenaars zal zijn hoe om te gaan met de uitdaging om de bestaande stedelijke weefsels van de Chinese megasteden te hergebruiken, transformeren en regenereren om een duurzamer verstedelijkingsmodel te bereiken.

Het programma is geschikt voor studenten met verschillende achtergronden en is niet beperkt tot studenten met een bachelorgraad in stedenbouw. Via het programma verwerf je de interdisciplinaire kennis en vaardigheden die nodig zijn om een stedenbouwkundige te worden, in staat om uitdagingen op het gebied van stadsvernieuwing in verschillende contexten aan te pakken en een visie te bieden voor toekomstige steden.

Waarom zou ik stedenbouw studeren aan XJLTU?

 • Krijg een multidisciplinair perspectief op stadsvernieuwing en leer van academici uit verschillende disciplines (waaronder stadsplanning en ontwerp, projectbeheer, beleidsontwerp en geografie) in een onderzoeksgestuurde leeromgeving;
 • Profiteer van de strategische locatie van de universiteit van Suzhou, die geschiedenis en moderniteit combineert, waardoor het een ideale plek is om Chinese hedendaagse steden en planningspraktijken te verkennen;
 • Verdien een diploma van de University of Liverpool dat wordt erkend door het Chinese ministerie van Onderwijs en wereldwijd.

134957_pexels-photo-373912.jpeg

Kennis en vaardigheden

Tegen de tijd dat je afstudeert aan de MSc Urban Planning, heb je:

 • kennis van de belangrijkste theorieën en technieken waarmee je stedenbouw op een kritische, communicatieve, collectieve en mensgerichte manier kunt benaderen;
 • een uitgebreid begrip van hedendaagse stedelijke problemen en mogelijke planningsreacties;
 • de professionele competentie die nodig is voor effectief werk in het stedenbouwkundig beroep.

'Door hier te studeren, kunnen we wereldwijd denken en handelen in zowel academisch werk als in het dagelijks leven, wat de basis is om wereldburgers te worden.'

Gao Du
Student, MSc Urban Planning, China

modules

Verplichte modules

Aanvullende leeractiviteiten

Het voltooien van aanvullende leeractiviteiten is vereist om je masterdiploma te behalen. Normaal gesproken worden de vereiste ALA-uren gelijkmatig verdeeld over elk semester, wat neerkomt op 200 uur per semester.

Careers

Afgestudeerden van dit programma zijn goed voorbereid op een loopbaan op verschillende gebieden, waaronder stadsplanning, beleidsontwikkeling, stedenbouw en vastgoedontwikkeling. Afgestudeerden kunnen ook een baan vinden bij gemeenschapsgroepen als een advocaat om hen een stem te geven in besluitvormingsprocessen in de gebouwde omgeving, of bij de lokale en centrale overheid, en niet-gouvernementele organisaties, zowel nationaal als internationaal.

vergoedingen

RMB 90.000 voor het volledige voltijdse programma van 18 maanden.

Alumnikorting

Ben je afgestudeerd aan XJTLU , de University of Liverpool of Xi'an Jiaotong University, dan ontvang je automatisch 20 procent korting op het collegegeld.

Betalingsmogelijkheden

Masters-studenten hebben de mogelijkheid om elk semester het collegegeld in termijnen te betalen. U kunt er ook voor kiezen om de kosten vooraf te betalen op het moment van registratie, in dit geval wordt een korting van vijf procent van de totale kosten aangeboden.

U wordt gevraagd aan te geven hoe u de kosten wilt betalen wanneer u bevestigt dat u het onvoorwaardelijke aanbod accepteert.

Beurzen

XJTLU biedt een genereuze beurs van maximaal 50 procent van het totale collegegeld voor alle fulltime masterprogramma's op basis van academische verdiensten. Als u een XJTLU masterbeurs wilt aanvragen, dient u een aanvraagbrief voor een beurs in bij uw aanvraag met de redenen waarom u in aanmerking moet komen.

Toelatingseisen

Minimale toegangseisen

UK

 • Boven 2e klasse (2: 1) eert

China

 • 211 Project; Top 100 Shanghai Ranking 2019 - 75 procent of hoger
 • Non 211 project; Niet-Top 100 van Shanghai-ranglijst van 2019 - 80-85% procent of hoger, afhankelijk van uw undergraduate-instelling

Opmerking: Shanghai Ranking van de beste Chinese universiteiten is onderhevig aan jaarlijkse update href = "http://www.zuihaodaxue.com/zuihaodaxuepaiming2019.html

Chinese aanvragers zijn niet verplicht om het MoE-postdoctoraal toelatingsexamen af te leggen.

Noord Amerika

 • 3.0 Cumulatieve GPA (van de 4) of 3.2 Cumulatieve GPA in de laatste twee jaar van je undergraduate-programma.

Andere regio's

 • Gelijkwaardige academische kwalificaties.

Academische achtergrond

 • Een bachelordiploma (UK 2: 1 of gelijkwaardig) op een relevant gebied, zoals stedenbouw en ontwerp, architectuur, geografie, economie, management, milieuwetenschappen, sociaal of openbaar beleid.

Engelse Taalvereisten

Als Engels niet uw moedertaal is of als u niet in het Engels hebt gestudeerd op universitair niveau, moet u bewijs leveren van uw Engelse taalbeheersing. Normaal gesproken zou je een van de volgende kwalificaties moeten hebben:

 • IELTS: 6,5 (minimaal 5,5 in alle secties)
 • TOEFL iBT: 90 (minimaal 21 in elke vaardigheid)

Als je de Engelse taalvereisten met 0,5 - 1,0 van een algemene IELTS-band mist, maar voldoet aan de taalvereisten voor de Pre-sessional English (PSE) -cursussen (inclusief minimale componentscores of equivalenten), kan je worden toegelaten tot de PSE-cursus op voorwaarde dat Goedkeuring programmadirecteur. Na een succesvolle inschrijving voor de PSE-cursus, kunt u de aanbiedingsbrief van uw XJTLU master wijzigen in 'Onvoorwaardelijk' voor Engels niveau.

Als u een voorwaardelijke XJTLU bent , kunt u ook een e-mail sturen naar pgadmissions @ XJTLU .edu.cn om een aanvraag in te dienen om de Engelse wachtwoordtest ter plaatse van XJTLU in plaats van een IELTS / TOEFL of een equivalent daarvan.

Houd er rekening mee dat de wachtwoordtest alleen beschikbaar is voor studenten die een voorwaardelijk aanbod hebben gekregen om aan XJTLU te studeren. De universiteit biedt één wachtwoordtestmogelijkheid voor elke voorwaardelijke biedingshouder. Op basis van de score kunnen studenten worden toegelaten of moeten ze de intensieve cursus Engels van vijf of acht weken volgen en met succes voltooien.

Bovendien moeten studenten die zijn toegelaten tot een masterprogramma door de Pre-sessional English (PSE) -cursus te volgen, Engelse taalmodules voltooien die op de programmaspecificatie worden vermeld, met een voldoende / onvoldoende-basis als onderdeel van hun aanvullende leeractiviteitenplan tijdens hun studie bij XJTLU .

" Dit programma biedt je niet alleen vakinhoudelijke kennis en vaardigheden, maar ook adaptieve leercapaciteiten, samenwerkende besluitvormingscompetentie, actiegericht kritisch en systemisch denken, het vermogen om met onzekerheid om te gaan en andere kenmerken die een toekomstige planner nodig heeft om beheren."

Bing Chen
Programmadirecteur

Hoe toe te passen

Aanvragen moeten worden ingediend via ons online aanvraagsysteem:

 1. Klik / tik op de link toepassen
 2. Maak een account aan of log in op uw bestaande account
 3. Voltooi uw aanvraag

Zodra uw aanvraagaccount met succes is aangemaakt, voert u alle vereiste informatie in het aanvraagformulier zorgvuldig in en zorgt u ervoor dat de informatie die u verstrekt correct, volledig en actueel is. Upload de vereiste documenten naar de overeenkomstige velden.

U kunt op elk moment inloggen om uw aanvraagformulier te bekijken. Als u aanvullende ondersteunende documenten moet verstrekken nadat u de aanvraag online heeft ingediend, stuur deze dan naar pgadmissions @ XJTLU .edu.cn (met uw toepassings-ID, naam en toegepaste programmanaam).

Voor meer informatie over hoe u met succes kunt solliciteren om te studeren aan XJTLU , gaat u naar de pagina over solliciteren .

Laatst bijgewerkt op apr 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Xi’an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) is an international joint venture university founded by Xi’an Jiaotong University in China and the University of Liverpool in the United Kingdom in 2006. ... Lees meer

Xi’an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) is an international joint venture university founded by Xi’an Jiaotong University in China and the University of Liverpool in the United Kingdom in 2006. Lees Minder