MSc Toegepast Maatschappelijk Onderzoek

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Deze Masters cursus biedt je de vaardigheden en kennis die je nodig hebt om robuust sociaal onderzoek en evaluatie uit te voeren.

Je leert hoe je kwalitatieve en kwantitatieve gegevens kunt verzamelen, analyseren en rapporteren, rekening houdend met ethiek, betrouwbaarheid en validiteit. Je zult ook kritisch kijken naar de theoretische grondslagen die ten grondslag liggen aan sociaalwetenschappelijk onderzoek en de problemen onderzoeken met sociaal netwerkonderzoek. Ten slotte ontwikkel je een goed begrip van de relatie tussen onderzoek en beleidsvorming.

Onze MSc wordt door de Economische en Sociale Onderzoeksraad (ESRC) erkend als het voldoen aan de onderzoeksrichtlijnen voor het behalen van een doctoraat in sociologie, sociaal beleid, sociaal werk of socio-juridische studies, en bereidt je voor op een door het ESRC erkend interdisciplinair doctoraat in gezinnen, relaties en demografische verandering en sociale zorg.

Belangrijkste redenen om bij ons te studeren

  1. Leer onder de deskundige begeleiding van onderzoekers van wereldklasse.
  2. Behaal een onderzoekskwalificatie erkend door de ESRC.
  3. Gefinancierde plaatsen beschikbaar.

Cursus Doelstellingen

Het doel van ons MSc Applied Social Research is om u te voorzien van de vaardigheden en kennis die nodig zijn om kwalitatieve en kwantitatieve gegevens te verzamelen, analyseren en rapporteren, rekening houdend met ethiek, betrouwbaarheid en validiteit. Met je studies kun je:

  • Onderzoek kritisch de theoretische grondslagen die sociaal-wetenschappelijk onderzoek ondersteunen.
  • Onderzoek kwesties met betrekking tot vergelijkend sociaal onderzoek.
  • Ontwikkel uw begrip van de relatie tussen onderzoek en beleid, en de betekenis van evaluatie, de terminologie, praktijk en gebruik ervan.

Professionele accreditaties

Onze MSc wordt door de Economische en Sociale Onderzoeksraad (ESRC) erkend als het voldoen aan de onderzoeksrichtlijnen voor het behalen van een doctoraat in sociologie, sociaal beleid, sociaal werk of socio-juridische studies, en bereidt je voor op een door het ESRC erkend interdisciplinair doctoraat in gezinnen, relaties en demografische verandering en sociale zorg.

Stages

Tijdens je studie heb je de mogelijkheid om een ​​onderzoeksstage uit te voeren om praktische ervaring op te doen en professionele contacten te leggen.

Cursus details

Vergroot uw onderzoeksvaardigheden en breid uw kennis uit met zes diepgaande modules en een proefschriftproject.

Het MSc / Postgraduate Diploma in Toegepast Sociaal Onderzoek bestaat uit zes verplichte kernmodules en, voor de MSc, een proefschrift.

Onderwijs

Lesmethoden zijn ontworpen voor elke module om je te helpen nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en continue vooruitgang te boeken. Je neemt deel aan lezingen, seminars, tutorials, computer-gebaseerde workshops en groepswerk. Als je de cursus voltijds volgt, neem je vier of vijf modules per semester. Als je in deeltijd studeert, neem je twee modules per semester.

Beoordeling

Of je nu een voltijdstudent of een parttime MSc / PgDip-student bent, je zult een hele reeks verschillende vormen van beoordeling ervaren in de aangeleerde modules. Deze omvatten essays, kritische recensie-essays, boekbesprekingen, onderzoeksvoorstellen, presentaties, een op een computerlokaal gebaseerde beoordeling voor kwantitatieve gegevensanalyse en het proefschrift. Er zijn geen examens.

Klaslokaal uren

Het lesgeven aan deze cursus vindt over het algemeen op vrijdag de hele dag plaats, maar bepaalde modules kunnen op andere dagen worden gegeven.

Course director

David Griffiths, cursusdirecteur
+44 (0) 1786 467729
griffiths@stir.ac.uk

Vergoedingen - 2020/2021

  • Overzees £ 15.250
  • Home / EU £ 6.000
Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Lees Minder