MSc Theologie in de geschiedenis

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Dit flexibele programma bekijkt het christelijke verleden vanuit verschillende perspectieven - theologisch, filosofisch en historisch - en biedt opties voor de speciale studie van thema's van de vroege kerk tot de moderne tijd.

Het programma zal je in staat stellen kritisch te begrijpen en reflecteren over de historische contexten waarin het christelijk denken zich heeft ontwikkeld.

Onze aanpak is interdisciplinair: instructeurs zijn historici, religieus filosofen en systematische theologen. Je werk wordt verrijkt door de gastcolleges van de school en reguliere onderzoeksseminars in theologie en ethiek, en de geschiedenis van het christendom.

Dit programma kan worden gevolgd als Master of Theology (MTh) of als een Master of Science (MSc); het verschil zit alleen in de naam.

Programmastructuur

Dit programma loopt fulltime over een jaar (of parttime over twee jaar). Je krijgt vooral les in kleine klas- / seminargroepen. Je krijgt training in onderzoeksmethoden die een praktische aanpak biedt voor postacademisch niveau vaardigheden van kritisch onderzoek en schrijven, en ontvangt individuele begeleiding voor je proefschrift van 15.000 woorden.

Verplichte vakken

Creeds, Councils and Controversies I: Patristic and Medieval; Creeds, Councils and Controversies II: Reformation and Modern; en twee cursussen in onderzoeksmethoden.

Optie cursussen

U kiest drie opties. Minstens één moet theologie zijn in een geschiedeniscursus, zoals:

  • Byzantijnse theologie
  • Calvinistische theologie en vroomheid
  • Kerk, Staat en Burgerlijke Samenleving
  • Van Diatribe tot Dialoog in moslim-christelijke relaties
  • Geschiedenis van het christendom in Afrika
  • Hervorming in het zestiende-eeuwse Groot-Brittannië en Ierland
  • Religie en de Verlichting: de geboorte van de moderne tijd

De aangeboden opties veranderen van jaar tot jaar. Raadpleeg daarom de programmadirecteur voor advies over wat er beschikbaar zal zijn. Met instemming van uw programmadirecteur kunt u ook kiezen uit andere mastersopleidingen, taalcursussen en geavanceerde niet-gegradueerde cursussen.

Carrièremogelijkheden

Dit programma is ontworpen om een ​​sterke basis te bieden voor postdoctoraal onderzoek in het veld of voor werk op een aantal gebieden die een kritische analyse en empathisch inzicht vereisen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Theology has been taught in Edinburgh since the foundation of the University in 1583.

Theology has been taught in Edinburgh since the foundation of the University in 1583. Lees Minder