MSc Sustainable Food Systems - Double Degree-programma

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Bent u geïnteresseerd in duurzame voedselproductie "van boer tot bord" en hoe u voedselverwerking en andere aan voedselproductie gerelateerde activiteiten op een duurzame manier kunt beheren? Wil je studeren in een internationale context? Dan is het Europese MSc-programma Sustainable Food Systems de juiste keuze voor jou!

De voedingssector staat voor nieuwe uitdagingen voor meer duurzaamheid, waaronder voedselkwaliteit en -veiligheid, volksgezondheid, arbeidsomstandigheden en milieueffecten. De globalisering van de markten heeft ook invloed op de toekomstige banen in deze sector en leidt tot een grotere internationalisering van de voedingsmiddelenbedrijven en -organisaties. De toekomstige managers van de voedingssector zullen deze uitdagingen moeten aangaan en moeten bijdragen tot de ontwikkeling en implementatie van duurzame voedselprocessen en aanverwante activiteiten, en tot de ontwikkeling van milieuvriendelijke en maatschappelijk verantwoorde organisaties. Ze moeten ook het vermogen hebben om te integreren in internationale en multiculturele omgevingen.

De Europese MSc Sustainable Food Systems wordt aangeboden door de Catholic University of Sacred Heart (Noord-Italië) en ISARA (Frankrijk).

Dit programma is georganiseerd:

  • in nauwe samenwerking met een netwerk van voedingsbedrijven en organisaties van de deelnemende landen om de samenhang van de vaardigheden en attitudes van studenten met de verwachtingen van werkgevers te waarborgen, om de inzetbaarheid van toekomstige afgestudeerden te waarborgen.
  • met de steun van de Europese Unie.

Loopbaanprofiel:

Er is een grote vraag naar gekwalificeerde professionals die in staat zijn om uitdagingen van duurzaamheid aan te gaan en weten hoe duurzaamheid te integreren en te implementeren in de voedselketen. Met de MSc Sustainable Food Systems, heb je zeer flexibele carrièremogelijkheden in de voedingssector, zowel nationaal als internationaal. Je zult een sterke kandidaat zijn voor managementposities in de voedingsindustrie, het MKB of andere organisaties die actief zijn in de voedingssector.

Typische vacatures zijn projectmanagers of managementposities op het gebied van:

  • Leveringsketen
  • Voedselproductie en -processen
  • Voedselkwaliteit en veiligheid
  • Duurzame ontwikkeling
  • Innovatie van voedselsystemen

Partner universiteiten:

  • Isara (Frankrijk)
  • Catholic University of Sacred Heart (Italië)
  • Universiteit Gent (België) alleen als uitwisselingsinstelling
Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

ISARA-Lyon is a French "grande école" (graduate college) specialized in agricultural, food and environmental science. It is recognized by the French Ministry of Agriculture. ISARA offers a wide range ... Lees meer

ISARA-Lyon is a French "grande école" (graduate college) specialized in agricultural, food and environmental science. It is recognized by the French Ministry of Agriculture. ISARA offers a wide range of Bachelor and Master level curricula in agronomy, food and environmental science. Lees Minder
Lyon , Wageningen + 1 Meer Minder