MSc Strategic Management-programma

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Waarom strategisch management?

Het MSc Strategic Management- programma is uniek afgestemd om u te helpen ontwikkelen voor functies als algemeen manager of strategieconsulent. Door je te concentreren op de grotere strategische beslissingen, leer je te denken als een bedrijfsleider in je carrière bij grote multinationale en grote adviesbureaus.

Je onderzoekt hoe je complexe strategische beslissingen kunt benaderen, de feiten kunt analyseren en strategische opties kunt ontwikkelen en evalueren. Je leert ook hoe je strategische beslissingen kunt nemen en implementeren.

Tijdens de kerncursussen richt je je op onderwerpen als fusies en overnames, innovatie, het bouwen van allianties en internationale expansie. Na de kerncursussen zul je kunnen kiezen uit een breed scala aan meer gespecialiseerde keuzevakken.

109944_strategic_1.jpg

Voor wie is dit programma?

Dit eenjarige full-time programma is bedoeld voor recente bachelors in bedrijfskunde, economie of engineering die geïnteresseerd zijn in het ontwikkelen van een gedetailleerd overzicht van bedrijfsstrategie, analyse, formulering en implementatie, en in het worden van een leidinggevende leider in de organisatie.

Wat biedt dit programma aan?

Dit programma biedt volgens de Financial Times de nieuwste inzichten in de managementstrategie van een van Europa's meest geavanceerde business schools. Bijzondere aandacht wordt besteed aan drie belangrijke managementactiviteiten: analyse, formulering en implementatie van strategieën.

Afgestudeerden worden beloond RSM's MSc graad in strategisch management.

109945_Rotterdam_3.jpg

Collegegeld

Het studiegeld van 2019-2020 voor de MSc-programma's is ongeveer € 18.000 per jaar. De Nederlandse overheid draagt bij aan deze kosten voor studenten die de nationaliteit hebben van een land dat behoort tot de Europese Economische Ruimte (EER). Deze studenten betalen daarom alleen de wettelijke vergoeding van € 2.083 per jaar.

  • EER: € 2.083 per jaar
  • Niet-EER: € 18.000 per jaar
Laatst bijgewerkt op May 2020

Over de school

Over the past 40 years, Rotterdam School of Management, Erasmus University has firmly established its reputation as one of Europe’s leading business schools.

Over the past 40 years, Rotterdam School of Management, Erasmus University has firmly established its reputation as one of Europe’s leading business schools. Lees Minder
Ga naar de website van de school