MSc Stedenbouw (specialisatie in stedenbouw)

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Met het MSc Urban Planning (specialisatie in Urban Design) -programma kunt u zich bezighouden met de complexe vraagstukken van stedelijke ruimteproductie in de dynamische Chinese context.

Je leert het samenspel tussen ruimtelijk ontwerp en sociale, economische, ecologische en politieke kwesties te beschouwen die duidelijk zijn in een reeks stedelijke omgevingen. Geleerd met een interdisciplinaire benadering van de ontwikkeling van stedelijke vorm, is het programma niet beperkt tot die met architectuur of stedenbouwkundige achtergronden - het is relevant voor iedereen die geïnteresseerd is in het begrijpen van de aard en productie van ruimtes.

Onze internationale docenten brengen de beste leermethoden van enkele van de meest prestigieuze universiteiten ter wereld met zich mee en bieden u de kans om te leren in een ondersteunende, geïntegreerde leeromgeving.

Opmerking: dit programma wacht op officiële erkenning door het ministerie van Onderwijs van de Volksrepubliek China.

Waarom zou ik MSc Urban Planning (specialisatie in Urban Design) bij XJLTU moeten studeren?

 • Studeer in de regio Suzhou-Shanghai, een van de meest opwindende omgevingen om te leren over en te experimenteren met stedenbouw in de 21e eeuw;
 • Krijg een multidisciplinair perspectief met modules die worden gegeven door zowel de afdeling Architectuur als de afdeling Stedenbouw en Ontwerp;
 • Leer in een internationale omgeving van personeel met een sterke academische achtergrond en branche-ervaring;
 • Verdien een diploma van de University of Liverpool.

Kennis en vaardigheden

Tegen de tijd dat je afstudeert aan de MSc Urban Planning (specialisatie Urban Design), heb je:

 • sterke kritische, creatieve denk- en communicatieve vaardigheden;
 • kennis van de belangrijkste theorieën en technieken van stedenbouw en ontwerp in een multidisciplinaire context;
 • professionele ontwerpvaardigheden in ruimtelijke analyse, representatie (mapping, modellen) en conceptualisering (zoals scenario- en visievorming).

modules

Verplichte modules

Optionele modules

Modules voor extra leeractiviteiten

Het voltooien van aanvullende leeractiviteiten is vereist om je masterdiploma te behalen. Normaal gesproken worden de vereiste ALA-uren gelijkmatig verdeeld over elk semester, wat neerkomt op 200 uur per semester. Deeltijdopleidingen duren normaal gesproken 100 tot 150 uur per semester.

Careers

Afgestudeerden van dit programma zijn goed voorbereid op een loopbaan als stedenbouwkundige in zowel openbare als particuliere bedrijven met betrekking tot de gebouwde omgeving. Afgestudeerden kunnen werk vinden in functies zoals stedelijke of regionale planners, waar ze plannen zullen ontwikkelen voor het gebruik van land, gemeenschappen zullen helpen creëren, de bevolkingsgroei kunnen accommoderen en faciliteiten kunnen regenereren.

vergoedingen

RMB 90.000 voor het volledige voltijdse programma van 18 maanden.

Alumnikorting

Ben je afgestudeerd aan XJTLU , de University of Liverpool of Xi'an Jiaotong University, dan ontvang je automatisch 20 procent korting op het collegegeld.

Betalingsmogelijkheden

Masters-studenten hebben de mogelijkheid om elk semester het collegegeld in termijnen te betalen. U kunt er ook voor kiezen om de kosten vooraf te betalen op het moment van registratie, in dit geval wordt een korting van vijf procent van de totale kosten aangeboden.

U wordt gevraagd aan te geven hoe u de kosten wilt betalen wanneer u bevestigt dat u het onvoorwaardelijke aanbod accepteert.

Beurzen

XJTLU biedt een genereuze beurs van maximaal 50 procent van het totale collegegeld voor alle fulltime masterprogramma's op basis van academische verdiensten. Als u een XJTLU masterbeurs wilt aanvragen, dient u een aanvraagbrief voor een beurs in bij uw aanvraag met de redenen waarom u in aanmerking moet komen.

Toelatingseisen

Minimale toegangseisen

UK

 • Boven 2e klasse (2: 1) eert

China

 • 211 Project; Top 100 Shanghai Ranking 2019 - 75 procent of hoger
 • Non 211 project; Niet-Top 100 van Shanghai-ranglijst van 2019 - 80-85% procent of hoger, afhankelijk van uw undergraduate-instelling

Opmerking: Shanghai Ranking van de beste Chinese universiteiten is onderhevig aan jaarlijkse update href = "http://www.zuihaodaxue.com/zuihaodaxuepaiming2019.html

Chinese aanvragers zijn niet verplicht om het MoE-postdoctoraal toelatingsexamen af te leggen.

Noord Amerika

 • 3.0 Cumulatieve GPA (van de 4) of 3.2 Cumulatieve GPA in de laatste twee jaar van je undergraduate-programma.

Andere regio's

 • Gelijkwaardige academische kwalificaties.

Academische achtergrond

 • Een undergraduate degree (UK 2: 1 of gelijkwaardig) in industrieel ontwerp, engineering, architectuur, stedenbouw en ontwerp, of een andere ontwerpgerelateerde discipline.

Engelse Taalvereisten

Als Engels niet uw moedertaal is of als u niet in het Engels hebt gestudeerd op universitair niveau, moet u bewijs leveren van uw Engelse taalbeheersing. Normaal gesproken zou je een van de volgende kwalificaties moeten hebben:

 • IELTS: 6,5 (minimaal 5,5 in alle secties)
 • TOEFL iBT: 90 (minimaal 21 in elke vaardigheid)

Als je de Engelse taalvereisten met 0,5 - 1,0 van een algemene IELTS-band mist, maar voldoet aan de taalvereisten voor de Pre-sessional English (PSE) -cursussen (inclusief minimale componentscores of equivalenten), kan je worden toegelaten tot de PSE-cursus op voorwaarde dat Goedkeuring programmadirecteur. Na een succesvolle inschrijving voor de PSE-cursus, kunt u de aanbiedingsbrief van uw XJTLU master wijzigen in 'Onvoorwaardelijk' voor Engels niveau.

Als u een voorwaardelijke XJTLU bent , kunt u ook een e-mail sturen naar pgadmissions @ XJTLU .edu.cn om een aanvraag in te dienen om de Engelse wachtwoordtest ter plaatse van XJTLU in plaats van een IELTS / TOEFL of een equivalent daarvan.

Houd er rekening mee dat de wachtwoordtest alleen beschikbaar is voor studenten die een voorwaardelijk aanbod hebben gekregen om aan XJTLU te studeren. De universiteit biedt één wachtwoordtestmogelijkheid voor elke voorwaardelijke biedingshouder. Op basis van de score kunnen studenten worden toegelaten of moeten ze de intensieve cursus Engels van vijf of acht weken volgen en met succes voltooien.

Bovendien moeten studenten die zijn toegelaten tot een masterprogramma door de Pre-sessional English (PSE) -cursus te volgen, Engelse taalmodules voltooien die op de programmaspecificatie worden vermeld, met een voldoende / onvoldoende-basis als onderdeel van hun aanvullende leeractiviteitenplan tijdens hun studie bij XJTLU .

" De regio Suzhou-Shanghai is een van de meest opwindende omgevingen om te leren over en te experimenteren met stadsontwerp in de 21e eeuw. Deze regio is verankerd in zijn lange geschiedenis en traditionele cultuur, maar transformeert ook in een moderne metropool vóór onze ogen."

Christian Nolf
Programmadirecteur

Hoe toe te passen

Aanvragen moeten worden ingediend via ons online aanvraagsysteem:

 1. Klik / tik op de link toepassen
 2. Maak een account aan of log in op uw bestaande account
 3. Voltooi uw aanvraag

Zodra uw aanvraagaccount met succes is aangemaakt, voert u alle vereiste informatie in het aanvraagformulier zorgvuldig in en zorgt u ervoor dat de informatie die u verstrekt correct, volledig en actueel is. Upload de vereiste documenten naar de overeenkomstige velden.

U kunt op elk moment inloggen om uw aanvraagformulier te bekijken. Als u aanvullende ondersteunende documenten moet verstrekken nadat u de aanvraag online heeft ingediend, stuur deze dan naar pgadmissions @ XJTLU .edu.cn (met uw toepassings-ID, naam en toegepaste programmanaam).

Voor meer informatie over hoe u met succes kunt solliciteren om te studeren aan XJTLU , gaat u naar de pagina over solliciteren .

Laatst bijgewerkt op apr 2020

Over de school

Xi’an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) is an international joint venture university founded by Xi’an Jiaotong University in China and the University of Liverpool in the United Kingdom in 2006. ... Lees meer

Xi’an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) is an international joint venture university founded by Xi’an Jiaotong University in China and the University of Liverpool in the United Kingdom in 2006. Lees Minder