MSc Smart Mobility Data Science and Analytics

Algemeen

2 locaties beschikbaar
Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Waarom studeren Smart Mobility Data Science and Analytics aan de EIT Urban Mobility Master School?

Gegevens staan centraal in onze toekomstige en technologische vooruitgang. Terwijl we blijven verstedelijken en meer gegevens verzamelen over onze mobiliteitspatronen en stedelijke systemen, is de uitdaging niet alleen de hoeveelheid gegevens, maar ook hoe we ze beheren, de kwaliteit ervan kritisch begrijpen en de bevindingen gebruiken om de meest urgente uitdagingen van onze steden aan te pakken. Tegenwoordig is er een groeiende behoefte om een nieuwe generatie datawetenschappers te smeden, die in staat zijn om onze steeds groter wordende stedelijke gegevens te verkennen en zinvolle inzichten te extraheren. Dergelijk werk is van cruciaal belang om de strategische beslissingen van steden te ondersteunen en ons naar een duurzamere toekomst te duwen, gericht op efficiënt gebruik van hulpbronnen, een schoon milieu, rechtvaardige betrokkenheid van de burger en een gezonde, koolstofarme samenleving. Het Smart Mobility Data Science and Analytics-programma is interdisciplinair ontworpen en legt de nadruk op nieuwe en opkomende transporttechnologieën en -diensten voor burgers, goederen en logistiek. Bovendien integreert het als een EIT Urban Mobility Master School-programma ondernemerschap en innovatie tijdens de cursussen en werd het gelanceerd om toekomstige elite datawetenschappers op te leiden in stedelijke mobiliteit en innovatie.

142770_pexels-photo-159888.jpeg

Wie kan aanvragen?

Het programma verwelkomt kandidaten die een solide basis hebben in analytische probleemoplossing met oog voor detail, zoals blijkt uit een bachelordiploma in Engineering, Informatica, Computerwetenschappen, Statistiek of Geo-informatietechnologie. Het Urban Analytics & Smart Mobility-programma moedigt ook kandidaten aan met een bachelordiploma in stedenbouw, aardrijkskunde, economie, bedrijfsanalyses of andere relevante disciplines, op voorwaarde dat ze aantoonbare ervaring hebben met programmeren, calculus, lineaire algebra en wiskundige statistiek.

Hoe is het programma gestructureerd?

Alle programma's op de EIT Urban Mobility Master School volgen hetzelfde schema:

  • Studenten studeren elk een jaar aan twee verschillende universiteiten - de 'entry'-universiteit en de' exit'-universiteit. Alle opties bevinden zich aan een toonaangevende universiteit in Europa op het gebied van stedelijke mobiliteit.
  • Afstudeerders ontvangen twee officieel erkende Master of Science-graden van elk van de twee universiteiten. Bovendien is het programma zo ontworpen dat studenten de kwalificaties kunnen behalen voor een certificaat dat wordt uitgereikt door het Europees Instituut voor innovatie en technologie. *
  • Tijdens de eerstejaarsstudies maken studenten kennis met Innovatie en Ondernemen en nemen ze deel aan een uitgebreid Challenge Project. In hetzelfde jaar verwerven studenten essentiële technische vaardigheden om te werken met uitdagingen op het gebied van stedelijke mobiliteit.
  • Tussen het eerste en tweede jaar zullen studenten deelnemen aan een Summer School om nieuwe vaardigheden toe te passen in twee verschillende steden binnen Europa.
  • In het tweede jaar zullen studenten kiezen uit verschillende meer gespecialiseerde cursussen in zowel technische inhoud als innovatie en ondernemerschap. Studenten zullen ook deelnemen aan een korter uitdagingsproject dat een stage omvat bij een bedrijf of organisatie die zich bezighoudt met uitdagingen op het gebied van stedelijke mobiliteit. Om hun opleiding af te ronden, zullen studenten in het tweede jaar een onafhankelijke masterproef uitvoeren, waarbij ze hun volledige set technische en ondernemersvaardigheden combineren en demonstreren.
  • Je krijgt een breed scala aan carrièremogelijkheden in de publieke en private sector, evenals de zakelijke knowhow om je eigen bedrijf te starten of grondig onderzoek te doen.

Waar kan ik Smart Mobility Data Science and Analytics studeren?

De beschikbare universiteiten voor het Smart Mobility Data Science and Analytics-programma zijn **:

  • Technische Universiteit Eindhoven, Nederland
  • Universiteit van Tartu, Estland
  • UPC Barcelona Tech, Spanje

** Let op: niet alle combinaties zijn mogelijk.

Wat zijn de carrièremogelijkheden?

Met ons programma behaal je niet alleen een diploma als datawetenschapper in transport en mobiliteit. Je studeert af met een opleiding in ondernemerschap en innovatie, praktische ervaring in de industrie en een sterk netwerk in de hele EU, waardoor je ongelooflijke kansen krijgt voor je carrière in de wereld van Big Mobility Data.

De vaardigheden die tijdens het programma worden verworven, zijn zeer gevraagd in alle sectoren die verband houden met mobiliteit en transport en op elk niveau in de industrie - particuliere bedrijven in logistiek en transportbeheer, startups met het delen van ritten, de automobielsector en steden en openbare instellingen.

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

Our double degree programmes combine excellent technical education with training in innovation and entrepreneurship as well as internships at companies, industry partners and cities across Europe.

Our double degree programmes combine excellent technical education with training in innovation and entrepreneurship as well as internships at companies, industry partners and cities across Europe. Lees Minder
Stockholm , Helsinki , Boedapest , Eindhoven , Barcelona , Milaan + 5 Meer Minder