MSc Psychology of Language

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Psycholinguïstiek is een gespecialiseerd psychologisch gebied dat zich richt op de mentale representaties en processen die ten grondslag liggen aan het gebruik van de menselijke taal.

Dit MSc-programma is bedoeld om een geavanceerd inzicht te geven in huidig onderzoek in de psycholinguïstiek en is vooral gericht op studenten die geavanceerd onderzoek in het gebied overwegen. Je ontwikkelt een up-to-date kennis van een breed scala van gebieden van de taalpsychologie en verwerft de statistische en methodologische vaardigheden waarmee je nieuw onderzoek in het veld kunt doen.

We bestuderen hoe mensen taal kunnen produceren of begrijpen en hoe groepen mensen in dialoog kunnen communiceren. Deze studie varieert van afzonderlijke woorden tot volledige teksten en behandelt geschreven en gesproken taal.

Veel van de psycholinguïstiek is gebaseerd op experimentele methoden: reactietijden, naamgevingssnelheid, oogbewegingen tijdens het lezen, en ook EEG / ERP-opnames zijn allemaal erg in gebruik in het veld.

De universiteit trekt een hoog niveau aan gastsprekers aan. Deze gesprekken zijn een uitstekende manier om nieuwe onderwerpen te verkennen en andere postdoctorale studenten te leren kennen.

  • Onze onderzoeksomgeving wordt beoordeeld als 100% bevorderlijk voor het produceren van wereldwijd toonaangevend onderzoek, en 81,5% van ons onderzoek wordt beoordeeld als uitstekend in termen van zijn bereik en betekenis (REF 2014).
  • U zult profiteren van de interdisciplinaire studie vanwege de nauwe banden die bestaan ​​binnen de School of Philosophy, Psychology and Language Sciences.
  • Je krijgt een kans om je kennis te ontwikkelen in de psycholinguïstiek, een gespecialiseerd gebied van de psychologie

Dit programma bestaat uit twee semesters van verplichte verplichte en keuzevakken, gevolgd door een proefschrift

Verplichte vakken

Alle studenten van dit programma volgen twee cursussen die de vaardigheden opbouwen die nodig zijn om psychologisch onderzoek op dit gebied uit te voeren.

Optionele cursussen

Een breed scala aan aanvullende cursussen behandelt onderwerpen zoals taalstoornissen, taalbegrip, taalproductie en de relatie tussen taalgedrag en de hersenen. Je hebt ook de mogelijkheid om cursussen te volgen van de School of Philosophy, Psychology and Language Sciences en de School of Informatics.

Proefschrift

Naast de cursussen die worden gegeven, moet je ook een proefschrift over een inhoudelijk probleem in de psycholinguïstiek voltooien, meestal met experimenteel werk of af en toe met computationele modellering. De meerderheid van het proefschrift vindt plaats in de zomer en is 60 van de 180 credits waard die je nodig hebt om je te kwalificeren voor een MSc.

Eerdere dissertatie-onderwerpen omvatten:

  • Effecten van taalkundige afstand op uitvoerende functies bij tweetaligen
  • Onderzoek naar zinsverwerking bij kinderen: is er een prioriteit van semantiek over syntaxis?
  • The Phonology of Inner Speech
  • Sublexische eigenschappen van semantische radicalen in relatie tot semantische verwerking in Chinese karakters: aanwijzingen uit psycholinguïstiek en neuropsychologische perspectieven
  • Is samenwerkend referentiebeton? Smeden van semantische entiteiten in dialoog

Voorbeeldstructuur

Gemiddeld geven fulltime studenten ongeveer 6 uur per week door aan hoorcolleges / seminars, ongeveer drie uur aan zelfstudies en ongeveer drie uur aan praktische lessen. Het aantal contacturen en het lesformaat is tot op zekere hoogte afhankelijk van de gekozen optiecursussen.

De rest van je tijd zal worden besteed aan de onafhankelijke studie. Na het beëindigen van de lessen in april, besteedt u al uw tijd aan het zelfstandig werken aan cursussen en uw proefschrift.

Beoordeling

Dit programma bestaat uit twee semesters van verplichte verplichte en keuzevakken gevolgd door een proefschrift. De meeste cursussen worden gegeven door een combinatie van hoorcolleges, seminars / tutorials en praktische sessies.

De inhoud van seminars en tutorials varieert, maar bestaat vaak uit presentaties en discussies op basis van metingen. Praktische sessies omvatten meestal het leren van onderzoeksvaardigheden en worden ondersteund door huiswerkopdrachten en andere oefeningen.

De cursussen omvatten individueel en groepswerk

Wanneer u uw begeleide proefschriftonderzoek uitvoert, ontvangt u begeleiding van uw supervisor door middel van één-op-één vergaderingen, opmerkingen over schriftelijk werk en e-mailcommunicatie.

De beoordelingen variëren en zijn bedoeld om verschillende aspecten van uw leerproces te ondersteunen, maar omvatten onderzoeksrapporten en voorstellen, essays, mondelinge en posterpresentaties, methodologische oefeningen, statistische en kwalitatieve analyses en een proefschrift van 8.000-10.000 woorden.

Dit programma biedt je een scala aan kennis en vaardigheden om je voor te bereiden op verschillende loopbaantrajecten .

Het programma biedt een uitstekende voorbereiding op verder psychologisch onderzoek, of je nu kiest om dit na te streven in een niet-academische setting of als onderdeel van een PhD-programma. Het opent een aantal carrièremogelijkheden: onze alumni zijn overgestapt naar onderzoek in psychologie en aanverwante gebieden, waaronder doctoraatsopleidingen en academische carrières, evenals posten voor assistent psychologen en gevorderde professionele opleiding in de psychologie (bijvoorbeeld klinische psychologie of Onderwijspsychologie).

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The School comprises Philosophy, Psychology and Language Sciences (Linguistics and English Language). The school aims to maintain its internationally-renowned reputation for research and to use this a ... Lees meer

The School comprises Philosophy, Psychology and Language Sciences (Linguistics and English Language). The school aims to maintain its internationally-renowned reputation for research and to use this as a solid foundation for teaching. Lees Minder