MSc Psychological Research

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Dit flexibele onderwezen MSc-programma biedt uitgebreide training in psychologisch onderzoek in een hele reeks psychologische subdisciplines.

Je leert kernonderzoeksmethoden en specialistische technieken en kiest optionele cursussen die je kunt aanpassen aan je interesses.

De universiteit trekt een hoog niveau aan gastsprekers aan. Deze gesprekken zijn een uitstekende manier om nieuwe onderwerpen te verkennen en om te leren over andere vooraanstaande onderzoekers en onderzoekslaboratoria.

  • Onze onderzoeksomgeving wordt beoordeeld als 100% bevorderlijk voor het produceren van wereldwijd toonaangevend onderzoek, en 81,5% van ons onderzoek wordt beoordeeld als uitstekend in termen van zijn bereik en betekenis (REF 2014).
  • Zeer flexibel masterprogramma dat u een uitgebreide training biedt in psychologisch onderzoek in het hele scala van psychologie-subdisciplines.
  • Een gelegenheid om lezingen bij te wonen die zijn afgeleverd door het hoge kaliber van sprekende sprekers uit de hele wereld.

Dit programma bestaat uit twee semesters van onderwezen verplichte en optionele cursussen gevolgd door een proefschrift.

Verplichte vakken

Je zult een verscheidenheid aan cursussen volgen over onderzoeksmethoden, actuele onderwerpen in psychologisch onderzoek en statistieken. De lessen over statistiek bieden ook een basis voor statistische programmering. Er zijn ook cursussen die zich richten op kwalitatieve methodologieën en op algemene onderzoeksvaardigheden, zoals onderzoeksethiek, wetenschapscommunicatie, en uw werk klaar maken voor publicatie.

Optionele cursussen

Je krijgt de mogelijkheid om optionele cursussen te volgen, over uiteenlopende onderwerpen als cognitieve neurowetenschappen, ontwikkelingspsychologie, taalpsychologie, cognitieve epidemiologie, psychometrie en sociale psychologie . We bieden ook meer diepgaande training in het gebruik van psychologische software en in een selectie van gespecialiseerde onderzoeksmethoden, met praktische inleidingen tot praktische technieken in cognitieve neurowetenschappen.

Proefschrift

Het proefschrift is 60 van de 180 credits waard die vereist zijn om in aanmerking te komen voor een MSc. Het gaat om het uitvoeren van origineel onderzoek op het door jou gekozen gebied van de psychologie, en de onderwerpen van studenten zijn meestal heel divers. U destilleert uw bevindingen in een schriftelijk rapport, waarin u een analyse en interpretatie van uw onderzoeksgegevens presenteert.

Voorbeeldstructuur

Gemiddeld geven fulltime studenten ongeveer 6 uur per week door aan hoorcolleges / seminars, ongeveer drie uur aan zelfstudies en ongeveer drie uur aan praktische lessen. Het aantal contacturen en het lesformaat is tot op zekere hoogte afhankelijk van de gekozen optiecursussen.

De rest van je tijd zal worden besteed aan de onafhankelijke studie. Na het beëindigen van de lessen in april, besteedt u al uw tijd aan het zelfstandig werken aan cursussen en uw proefschrift.

Beoordeling

Dit programma bestaat uit twee semesters van verplichte verplichte en keuzevakken gevolgd door een proefschrift. De meeste cursussen worden gegeven door een combinatie van hoorcolleges, seminars / tutorials en praktische sessies.

De inhoud van seminars en tutorials varieert, maar bestaat vaak uit presentaties en discussies op basis van metingen. Praktische sessies omvatten meestal het leren van onderzoeksvaardigheden en worden ondersteund door huiswerkopdrachten en andere oefeningen.

De cursussen omvatten individueel en groepswerk. Wanneer u uw begeleide proefschriftonderzoek uitvoert, ontvangt u begeleiding van uw supervisor via één-op-één-vergaderingen, opmerkingen over geschreven werk en e-mailcommunicatie.

De beoordelingen variëren en zijn bedoeld om verschillende aspecten van uw leerproces te ondersteunen, maar omvatten onderzoeksrapporten en voorstellen, essays, mondelinge en posterpresentaties, methodologische oefeningen, statistische en kwalitatieve analyses en een proefschrift van 8.000-10.000 woorden.

Dit programma biedt je een scala aan kennis en vaardigheden om je voor te bereiden op verschillende loopbaantrajecten

Het programma biedt een uitstekende voorbereiding op verder psychologisch onderzoek , of u ervoor kiest om dit in een niet-academische setting of als onderdeel van een PhD-programma na te streven.

Het opent een aantal carrièremogelijkheden: onze alumni zijn overgestapt naar onderzoek in psychologie en aanverwante gebieden, waaronder doctoraatsopleidingen en academische carrières, evenals posten voor assistent psychologen en gevorderde professionele opleiding in de psychologie (bijvoorbeeld klinische psychologie of Onderwijspsychologie).

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The School comprises Philosophy, Psychology and Language Sciences (Linguistics and English Language). The school aims to maintain its internationally-renowned reputation for research and to use this a ... Lees meer

The School comprises Philosophy, Psychology and Language Sciences (Linguistics and English Language). The school aims to maintain its internationally-renowned reputation for research and to use this as a solid foundation for teaching. Lees Minder