MSc / PgD / PgC Sportrevalidatie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Cursus overzicht

Deze cursus heeft drie exitpunten / prijzen:

  • PgCert Rehabilitation Studies
  • PgDip Musculoskeletale letselrehabilitatie
  • MSc Sportrevalidatie

Deze cursus heeft tot doel om zeer bekwame, in de sector gerede Sport Rehabilitation Practitioners te ontwikkelen met een kritisch bewustzijn van het vakgebied. Dit doel wordt bereikt door onafhankelijke, reflectieve studenten te ontwikkelen met een goed begrip van professionele kwesties, klinisch redeneren en evidence-based practice, terwijl ze tegelijkertijd worden uitgerust met het brede spectrum aan praktische vaardigheden die essentieel zijn voor sportrevalidatie. De cursus is goedgekeurd door de British Association of Sport Rehabilitators and Trainers (BASRaT) en studenten die het geaccrediteerde MSc-programma voltooien, komen in aanmerking voor registratie bij BASRaT.

De cursus heeft een sterke focus op praktische vaardigheden en competenties en alle studenten moeten een minimum van 400 uur klinische stage-ervaring voltooien; een vereiste die direct gekoppeld is aan (BASRaT) accreditatie *. We hebben plaatsingsmogelijkheden bij sportrevalidatieklinieken, universitaire en lokale sportteams en verder gelegen teams voor studenten die bereid zijn te reizen. Als onderdeel van de cursus voltooien de studenten een erkende geavanceerde traumazorgkwalificatie die wordt onderschreven door de faculteit Pre-Hospital Care, Royal College of Surgeons of Edinburgh. Deze kwalificatie is een vereiste gesteld door BASRaT en zal dienen om studenten aanvullende kennis en vaardigheden te bieden die van groot nut zullen zijn bij het voltooien van de module Professional Clinical Practice (SSP7155) en voor hun werkende carrière.

Aan het leren

De cursus zal worden gegeven met behulp van theoretische en praktische lezingen, seminars en stages. Van studenten wordt verwacht dat zij een directe studie uitvoeren ter voorbereiding op komende colleges, seminaractiviteiten / -leveringen plannen en relevante onderzoeksliteratuur lezen waarnaar docenten ze doorverwijzen. Onafhankelijke studietijd is ook een vereiste en omvat de tijd wanneer de student aanvullende probleemoplossende of op onderzoek gebaseerde activiteiten uitvoert die verband houden met een bepaalde module, maar waarbij de activiteiten niet worden geleid door de modulebegeleider.

Studenten zullen worden blootgesteld aan de nieuwste technologieën en communicatiemiddelen zoals Kahoot, Panopto en Moodle.

Als postdoctorale studenten aan Cardiff Metropolitan University , zal uw programmadirecteur uw persoonlijke mentor zijn en pastorale zorg en academische ondersteuning bieden. Verdere informatie zal beschikbaar zijn in je programmaboekje.

employability

Als Graduate Sport Rehabilitator (GSR) wordt u een autonome arts uit de gezondheidszorg die gespecialiseerd is in musculoskeletaal management, op oefeningen gebaseerde revalidatie en fitness.

De cursus is bedoeld om BASRaT-accreditatie te behalen en studenten die het geaccrediteerde MSc-programma hebben voltooid, komen in aanmerking voor registratie bij BASRaT, het professionele orgaan dat de praktijk van sportrevalidators en trainers in het VK superviseert en regelt. De 400 klinische stage-uren die nodig zijn voor BASRaT-lidmaatschap zijn opgenomen in de module Professionele klinische praktijk, en dit biedt studenten de mogelijkheid om een probleemoplossende aanpak te gebruiken voor het beheer van sportletsels in de werkomgeving. Door blootstelling en onderdompeling in de professionele omgeving zal de professionele autonomie van de student, de verantwoordingsplicht en de op bewijs gebaseerde praktijk worden verbeterd om te voldoen aan de industriële normen en behoeften.

De MSc-graad in sportrevalidatie leidt je naar carrièremogelijkheden in:

• Sportblessure-klinieken
• Gezondheidsclubs
• Professionele sportclubs
• Fitnesscentra
• Rehabilitatie-eenheden
• Het leger
• GP verwijzingsschema's

Toelatingseisen

Alle aanvragers moeten een aanvraagformulier invullen (inclusief een persoonlijke verklaring) en zullen naar verwachting een interview bijwonen.

Kandidaten voor de MSc in Sport Rehabilitation zullen naar verwachting voldoen aan de volgende vereisten:

Een goede graad (normaal 2.1 of hoger) in sportrevalidatie, sporttherapie, fysiotherapie, kracht en conditie, sport en bewegingswetenschappen

Uitzonderlijke toegangsroutes kunnen beschikbaar zijn voor aanvragers met significante en relevante ervaring in de sector. Meestal meer dan 3 jaar ervaring in sportrevalidatie. Kandidaten met uitgebreide ervaring in topsport kunnen ook worden overwogen. Alle uitzonderlijke toegangswegen zijn beschikbaar voor niet-afgestudeerden zullen in overeenstemming zijn met de Universitaire criteria voor de toelating van studenten tot modulaire Masters Degrees (en voor Postgraduate Certificate en Postgraduate Diploma-programma's).

Een student die met succes modules in een soortgelijk programma bij een andere instelling heeft afgerond, kan direct toegang krijgen tot het programma zolang ze voldoen aan de hierboven genoemde toelatingseisen en voldoen aan de universitaire criteria voor de toelating van studenten tot modulaire masterdiploma's en aan postdoctorale studenten Diploma's - geavanceerde status.

Alle aanvragers moeten een aanvraagformulier invullen (inclusief een persoonlijke verklaring en transcript van niet-gegradueerde modules) en zullen naar verwachting een interview bijwonen. Studenten wiens eerste taal geen Engels is, een minimale International English Language Test System (IELTS) -score van 7,0 overall zonder een subscore lager dan 5,5 is vereist. Deze vereisten zijn overeengekomen door BASRAT. Meer informatie over de vereisten voor de Engelse taal is te vinden op: http://www.cardiffmet.ac.uk/EnglishRequirements. Ga naar de internationale pagina's op de website voor meer informatie over hoe u kunt solliciteren en de Engelse taal.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Located in an exciting, modern European capital city, Cardiff Metropolitan University is a global university. We are continually investing in our students' future and provide education and training op ... Lees meer

Located in an exciting, modern European capital city, Cardiff Metropolitan University is a global university. We are continually investing in our students' future and provide education and training opportunities that are accessible, flexible and of the highest quality to students from over 140 countries worldwide.???? Lees Minder