MSc / PgD / PgC Forensische psychologie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Cursus overzicht

De master's degree in Forensic Psychology is het enige BPS geaccrediteerde programma in Wales, dat een unieke gelegenheid biedt voor studenten om Forensic Psychology in het Prinsdom te studeren. Door samen te werken met Hare Majesteit's gevangenis en reclasseringsdiensten (HMMPS) en door forensische aanbieders van geestelijke gezondheidszorg in Wales te beveiligen, houdt dit het programma op de hoogte van de ontwikkeling van de strategie en beleidsbeslissingen. Regelmatige bijdragen van Practitioner Forensic Psychologists die in Wales werken, stellen studenten in staat om meer te begrijpen over regionale diensten en hun impact op de lokale samenleving. Daarnaast profiteert het programma van de inbreng van verschillende nationale en internationale medewerkers die hun uitgebreide specialistische kennis en ervaring op het gebied van de forensische psychologie delen.

Inschrijving 2019: Let op: de deadline voor aanvragen voor de MSc Forensic Psychology is donderdag 27 juni 2019. Vanwege de populariteit van dit programma moet u uw aanvraag zo snel mogelijk indienen. Kandidaten die aan de vereiste criteria voldoen, worden uitgenodigd om deel te nemen aan de volgende Open Dag van de Aanvrager op vrijdag 3 mei 2019.

Aan het leren

Het onderwijs in het MSc Forensic Psychology-programma wordt voornamelijk uitgevoerd in kleine groepen en neemt een interactieve benadering aan. De modules Onderzoeksmethoden en Ontwerp en de Dissertatie-workshops zijn het enige deel van het programma dat wordt gegeven in een grotere groep van ongeveer 40 tot 50 studenten, in tegenstelling tot tussen 10 en 20 studenten op de kernmodules. Dientengevolge omvat het onderwijzen een reeks van discussies, activiteiten, evaluaties van papers, casestudy's en rollenspellen. De focus binnen het programma ligt op zowel inhoud als sleutelvaardigheden om specialisten op het gebied van de forensische psychologie te ontwikkelen met flexibele generieke vaardigheden. Deze ervaringen dragen ook bij aan de ontwikkeling en het vertrouwen van studenten als onafhankelijke, levenslange studenten.

Het leren van studenten wordt gepromoot via een verscheidenheid aan leer- en lesmethoden. Deze omvatten: lezingen, workshops, online leren door de virtuele leeromgeving, Moodle, evenals zelfgestuurd leren. Elke student zal een toegewezen persoonlijke tutor hebben om hen gedurende hun studieperiode te ondersteunen.

De universiteit vereist dat studenten ten minste 80% van de aangeleerde sessies voor het programma bijwonen.

employability

Een door British Psychological Society (BPS) geaccrediteerde MSc in Forensic Psychology is de eerste stap (fase één) in het verkrijgen van de status Chartered Psychologist met de status BPS en Registered Practitioner bij de Health and Care Professionals Council (HCPC). De MSc in de forensische psychologie zal de kennisbasis en toegepaste onderzoeksvaardigheden leveren die de basis zullen vormen voor betrokkenheid bij de volgende fase van de opleiding (dwz BPS Stage 2 of HCPC-route) naar registratie als een forensisch psycholoog bij de Raad voor gezondheidszorg en zorgberoepen. Vanaf september 2019 wordt aan studenten die in elke module geen slaagcijfer behalen van ten minste 50% een bekroond diploma maar een alternatieve prijs toegekend.

Toelatingseisen

Een goede graad (normaal 2.1 of hoger) in Psychologie, van een BPS (British Psychological Society) geaccrediteerde undergraduate cursus.

Daarnaast wordt van aanvragers verwacht dat zij ervaring op een relevant gebied aantonen, bijvoorbeeld ervaring met slachtoffers, daders of dienstverleners in een forensisch domein. Rollen en verantwoordelijkheden moeten binnen de applicatie worden aangetoond, evenals een gedetailleerd overzicht van de duur en de uren per week die worden ondernomen.

In uitzonderlijke gevallen kunnen aanvragers die een lagere tweede klasse onderscheiding hebben behaald in een geaccrediteerde psychologie-bachelordiploma maar een uitgebreide relevante werkervaring hebben, worden overwogen voor toelating tot het programma.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Located in an exciting, modern European capital city, Cardiff Metropolitan University is a global university. We are continually investing in our students' future and provide education and training op ... Lees meer

Located in an exciting, modern European capital city, Cardiff Metropolitan University is a global university. We are continually investing in our students' future and provide education and training opportunities that are accessible, flexible and of the highest quality to students from over 140 countries worldwide.???? Lees Minder