MSc / PGDip in duurzame aquacultuur

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De PGDip / MSc in Duurzame Aquacultuur biedt een reeks part-time e-learning modules op postuniversitair niveau die gericht zijn op het ontwikkelen van kritisch inzicht van studenten in de ontwikkeling en principes van aquacultuur.

Het modulaire programma Duurzame Aquacultuur op afstand wordt deeltijds aangeboden via een online e-learningplatform met online tutorials, rechtstreeks e-mailcontact met docenten, videostreams en toegang tot prikborden voor studenten. Deze structuur biedt studenten de maximale flexibiliteit om hun studie af te ronden terwijl ze doorgaan met hun werk.

highlights

 • Flexibele modulaire e-learning stelt studenten in staat om hun studie af te ronden terwijl ze doorgaan met hun werk.
 • De cursus maakt gebruik van een online e-learningplatform met ondersteuning voor zelfstudie, direct contact met docenten, videostream en toegang tot prikborden voor studenten.

Lesindeling

Zowel PGDip- als MSc-studenten volgen in een periode van 18 maanden lesmodules over alle aspecten van de aquacultuur, zowel gewerveld als ongewerveld. MSc-studenten besteden vervolgens de volgende zes maanden aan het onderzoek en het schrijven van een proefschrift van niet meer dan 15.000 woorden dat op een bepaalde datum aan het einde van de cursus moet worden ingediend.

De lessen worden gegeven door een combinatie van wekelijkse lezingen en tutorials en worden beoordeeld door middel van een combinatie van schriftelijke examens en cursussen. De cursus bestaat uit een reeks verplichte kernmodules en een keuze uit vijf optionele modules afgestemd op de specifieke interesses van studenten.

modules

De modules in dit programma hebben verschillende manieren van bezorgen en beoordelen.

Verplicht

 • Aquacultuur en visserij: het wereldwijde belang van aquacultuur en visserij-industrieën over de hele wereld.
 • Biologie voor aquacultuur: de fundamentele biologie, anatomie en fysiologie van zowel ongewervelde als gewervelde aquacultuursoorten.
 • Gezondheid en Ziekte: de factoren die ziekteprocessen beïnvloeden bij gekweekte vissen en ongewervelde dieren.
 • Lokale en globale effecten van aquacultuur: de milieueffecten van aquacultuurmethoden op zowel lokale als mondiale schaal.
 • Management, dierhouderij en duurzaamheid: productiebeheer en bedrijfsbeheer van moderne aquacultuurmethoden.
 • Markten, producten, verwerking en voedselveiligheid: geavanceerde kennis van aquacultuurmarkten, producten, verwerking en voedselveiligheid.
 • Voeding voor aquacultuur: de anatomie, fysiologie en voedingsbehoeften van belangrijke vissen en ongewervelde soorten.

facultatief

Optionele modules kunnen elk jaar worden gewijzigd en sommige kunnen slechts een beperkt aantal studenten toelaten.

Optionele modules in het verleden omvatten:

 • Geavanceerde welzijns- en ethiek,
 • Fokkerij en genetica,
 • Larven opkweken,
 • Sier- en Aquaria-productie,
 • Recirculatie aquacultuursystemen.

Onderzoek proefschrift

Studenten aan het MSc-programma voltooien een proefschrift van 15.000 woorden aan het einde van hun studie. Het proefschrift omvat de studie van een gedefinieerd probleem binnen het domein van duurzame aquacultuur. Studenten moeten gegevens verzamelen en analyseren en hun resultaten bespreken in het licht van bestaande literatuur. In sommige gevallen kunnen projecten ook betrekking hebben op het ontwerpen van experimenten of het verzamelen van gegevens.

Als studenten ervoor kiezen om de proefschriftvereiste voor de MSc niet af te ronden, is er een uitreikingsprijs beschikbaar waarmee passend gekwalificeerde kandidaten een postuniversitair diploma kunnen behalen. Door de uitreikingsprijs te kiezen, beëindigt u uw diploma aan het einde van het ingeleerde deel van het programma en ontvangt u een PGDip in plaats van een MSc.

De hier vermelde modules zijn indicatief en er is geen garantie dat ze in 2019 zullen worden ingevoerd.

Careers

Afgestudeerden zullen doorgaans een carrière nastreven in management, onderzoek en ontwikkeling op hoger niveau of bedrijfsontwikkeling binnen de wereldwijde aquacultuursector.

Het Career Center biedt persoonlijk advies aan alle studenten over een postdoctorale opleiding en biedt een evenementenprogramma om studenten te helpen bij het ontwikkelen van hun vaardigheden op het gebied van inzetbaarheid.

Toelatingseisen

 • Een 2.1 undergraduate Honours degree in een relevante biologische wetenschap. Binnenkomst zal ook worden aangeboden na succesvolle afronding van het Undergraduate Certificate in Sustainable Aquaculture in combinatie met aanvullend bewijs van relevant professioneel ervaringsgericht leren.
 • Als je je eerste graad buiten het Verenigd Koninkrijk hebt gestudeerd, bekijk je de internationale toelatingseisen.
 • Engelse taalvaardigheid.

De vermelde kwalificaties zijn indicatief voor minimale vereisten voor toegang. Sommige academische scholen zullen aanvragers vragen om significant hogere cijfers te halen dan het minimum. Het verkrijgen van de vermelde toelatingseisen garandeert geen plaats, omdat de universiteit alle aspecten van elke aanvraag in ogenschouw neemt, inclusief, waar van toepassing, het schrijfvoorbeeld, de persoonlijke verklaring en ondersteunende documenten.

Toepassingsvereisten

 • CV of CV. Dit moet uw persoonlijke gegevens bevatten met een geschiedenis van uw opleiding en werk tot nu toe.
 • twee origineel ondertekende academische referenties.
 • academische transcripties en graadcertificaten.
 • Engels taalvereisten certificaat.
 • begeleidende brief of intentieverklaring (optioneel).

Funding

Recente afgestudeerde korting

De University of St Andrews biedt 10% korting op postdoctorale collegegelden aan studenten die in aanmerking komen om te studeren of die in de afgelopen drie academische jaren afgestudeerd zijn aan St Andrews en een postgraduaatsopleiding beginnen bij de University of St Andrews .

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

St Andrews, opgericht in de vijftiende eeuw, is de eerste universiteit van Schotland en de derde oudste in de Engelstalige wereld. St Andrews is een unieke plek om te studeren en te leven. Genesteld a ... Lees meer

St Andrews, opgericht in de vijftiende eeuw, is de eerste universiteit van Schotland en de derde oudste in de Engelstalige wereld. St Andrews is een unieke plek om te studeren en te leven. Genesteld aan de oostkust van Schotland kunnen studenten golfcursussen oversteken op weg naar de les, of joggen langs het strand na het diner. De universiteit heeft niet alleen een reputatie van wereldklasse, maar biedt ook een breed scala aan sociale activiteiten, waaronder meer dan 140 studentenverenigingen en 50 sportclubs. Historische gebouwen worden afgewisseld met moderne voorzieningen en de vele studententradities maken studeren aan St. Andrews echt een onvergetelijke ervaring. Lees Minder