MSc / PG dip in architectonisch ontwerp voor het behoud van gebouwd erfgoed

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Waarom deze cursus?


Architecturale instandhouding - de actie om gebouwd erfgoed te behouden met behoud van de waarden ervan - wordt wereldwijd anders beoefend; soms helemaal niet vanwege culturele en economische beperkingen./>

Het is een opkomend werkterrein dat speciale training en kennis vereist om het multidisciplinaire en interdisciplinaire karakter ervan aan te kunnen. Het vereist ook de ontwikkeling van een kritische benadering van de analyse en het ontwerp van de interventie, op basis van de gedeelde internationale principes en de specifieke aard en context van het historische gebouw dat moet worden bewaard.

We moeten nieuw talent aantrekken op het gebied van architecturaal behoud. Werken met historische gebouwen is een verrijkende ervaring, die de creatieve aspecten van het ontwerpen van een nieuw gebouw combineert met het diepgaande onderzoek dat nodig is om het gebouw en de context ervan volledig te begrijpen. Het werken met historische gebouwen is ook een geweldige training om het ontwerp van nieuwe gebouwen te verbeteren, omdat je veel leert over het belang van ontwerpideeën, innovatie, duurzaamheid en zorg. Het is ook een zeer sociaal werk, interactie met een verscheidenheid van mensen van alle achtergronden, krachten bundelend in het helpen van huidige generaties om van historische gebouwen te genieten, om gemeenschapsidentiteiten rondom hen te creëren, en om de gebouwen en hun waarden naar de toekomst over te dragen.

Glasgow en zijn omgeving bieden een uitstekende locatie voor de cursus, met architecturaal erfgoed uit alle tijden, van Romeins tot Middeleeuws, Georgisch, Victoriaans en eigentijds, zonder de beter bekende gebouwen van CR Mackintosh en Alexander 'Greek' Thomson te vergeten. Strathclyde heeft een levendige internationale gemeenschap van medewerkers en studenten en we genieten een bevoorrechte positie in het centrum van Glasgow.

Looptijd

 • MSc: 12 maanden full-time; 24 maanden parttime
 • PgDip: 9 maanden full-time; 18 maanden parttime
 • PgCert: 5 maanden full-time; 9 maanden parttime

Je zult studeren


De cursus is een platform voor:/>

 • samenwerking met zowel praktijk- als onderzoekspartners
 • architectonische kritiek
 • discussie en debat

Alle voltijdstudenten volgen educatieve lessen en een ontwerpproject in de eerste twee semesters. MSc-studenten voltooien vervolgens een proefschriftproject.


Verplichte lesklassen worden intensief afgeleverd, waardoor ze toegankelijker worden voor deeltijdstudenten en voor permanente professionele ontwikkeling (CPD). Gebieden die in klassen worden onderzocht, omvatten:/>

 • theorie
 • geschiedenis
 • enquête
 • onderzoeken
 • wetgeving
 • materialen
 • structuren

De cursus wordt geïnformeerd door de resultaten van het onderzoek dat wordt uitgevoerd bij de onderzoekseenheid Architectural Design and Conservation (ADCRU). Het is een platform voor samenwerking met zowel praktijk- als onderzoekspartners; architecturale kritiek, discussie en debat zijn fundamentele onderdelen van de cursus.

Vrije toegang


Open Access-modules worden aangeboden op individuele modules uit het MSc-programma. Ze kunnen worden opgevat als zelfstandige CPD-opties of geleidelijk worden opgebouwd naar een kwalificatie./>

Open Access-studenten kunnen overstappen naar een parttime MSc- of PgDip-programma om hun studie af te ronden (met een maximale tijdsduur).

Gastdocenten / sprekers


U zult profiteren van een groot aantal partners uit de overheid, de lokale overheid en de industrie, die lezingen houden over actuele actuele praktijken, met een divers gezichtspunt./>

uitrusting


Studios/>

Er zijn twee volledig geïntegreerde ontwerpstudio's; een gewijd aan zelfstudie door studenten, de ander aan interactief ontwerponderwijs.


Bibliotheek/>

Naast de hoofduniversiteitsbibliotheek hebben we onze eigen referentiebibliotheek op locatie. Onze collectie is ontwikkeld als directe reactie op het onderwijs dat op de afdeling wordt gegeven.


werkplaats/>

Een volledig assortiment hand- en draagbare elektrische gereedschappen is beschikbaar (compleet met instructies).


PC Lab/>

Onze laboratoriumcomputers hebben AutoCAD en InDesign.

We bieden ook plotterdruk-, scan- en lasersnijdiensten.

accreditatie


De cursus is volledig erkend door het Institute of Historic Building Conservation (IHBC). De IHBC is de belangrijkste beroepsorganisatie voor het bouwen van conservatiebeoefenaars en historische omgevingsspecialisten die in het Verenigd Koninkrijk werken./>

De cursus voldoet ook aan de internationaal erkende richtlijnen voor onderwijs en opleiding in het behoud van monumenten, ensembles en locaties die zijn aangenomen door de Internationale Raad voor Monumenten en Landschappen (ICOMOS). Deze criteria worden door professionele instituten gebruikt voor de beoordeling van bewijs en professionele accreditatie bij conservering.

Cursusinhoud


Semester 1/>

Verplichte klassen

 • Theory of Conservation
 • bouwkundig
 • Wetgeving
 • Enquête, voorbereidende studies
 • materialen


Keuzeklassen/>

 • Keuzeklassen


Semester 2/>

Verplichte klassen

 • Conservation Design Project
 • Structurele reparaties
 • Conservation Materials Technology


Dissertatie (alleen MSc-studenten)/>

 • Proefschrift


Aan het leren/>


De cursus is evenwichtig tussen theorie en praktijk. Het wordt geleverd via:/>

 • lezingen
 • workshops
 • studiogestuurd en door seminars gestuurd leren, door personeel en gastexperts uit het Verenigd Koninkrijk en het buitenland

De cursus is een platform voor samenwerking met zowel praktijk- als onderzoekspartners; architecturale kritiek, discussie en debat zijn fundamentele onderdelen van de cursus.


Beoordeling/>


Formatieve evaluatie vindt gedurende de cursus plaats./>

Je wordt beoordeeld door middel van lezingen, seminars, tussentijdse studiomakers en workshops, ondersteund door studentenpresentaties, symposia en peer-feedback.

Methoden van lesgeven variëren; sommige vakken worden formeel gedoceerd met behulp van lezingen en seminars, andere gebruiken een mix van methoden die kleine projecten kunnen bevatten.

Het belangrijkste architecturale instandhoudingsproject is een studio-gebaseerd project dat een-op-een lessen en evaluaties omvat in evaluatieseminaries. Teamonderwijstechnieken worden in verschillende projecten gebruikt en er wordt steeds meer gebruik gemaakt van beoordelingen van studentengroepsgroepen. Summatieve beoordeling zal plaatsvinden door:

 • studio beoordelingen
 • individuele schriftelijke essays en rapporten
 • mondelinge presentaties
 • proefschrift - direct gekoppeld aan het conservatieproject

Toelatingseisen


Een eerste of tweede graad Honours diploma (of equivalent) in Architectuur, Structurele of Civiele Techniek./>

Er zal ook aandacht worden besteed aan kandidaten met andere relevante beroepskwalificaties in een discipline die verband houdt met de gebouwde omgeving en / of beroepservaring.

Bewijs van motivatie zal worden gezocht. Een portefeuille van projectwerk kan vereist zijn van in een studio gevestigde eerste kwalificatiehouders.


Voorbereidingscursus pre-master/>


Het Pre-Masters-programma is een voorbereidingscursus voor internationale studenten (niet-EU / VK) die niet voldoen aan de toelatingseisen voor een masterdiploma aan de Universiteit van Strathclyde. Het Pre-Masters-programma biedt progressie naar een aantal graadopties./>

Om meer te weten te komen over de aangeboden cursussen en kansen, bezoek International Study Centre en bespreek uw toekomst in het onderwijs. U kunt ook het online aanvraagformulier invullen. Als u een vraag wilt stellen, vult u het aanvraagformulier in en spreekt u vandaag nog met een van onze meertalige studentenadviseurs voor studenten.

Careers


Werkgelegenheid voor afgestudeerden zijn talrijk. Ze kunnen werken als onafhankelijke professionals in natuurbehoud of voor architectenbureaus over de hele wereld. De voltooiing van de Masters biedt verschillende kansen:/>

 • IHBC-lid met een optie om door te gaan naar het volledige lidmaatschap
 • RIBA Conservation Registrant (CR) en / of RIAS Accredited Conservation Architect
 • voortgang naar RIBA Conservation architect (CA), RIBA Specialist Conservation Architect (SCA) en / of RIAS Accredited of Advance Conservation Architect
 • vooruitgang naar Conservation Accreditation Register for Engineers (CARE), het gemeenschappelijk register tussen de Institution of Civil Engineers (ICE) en Institution of Structural Engineers (IStructE)

We werken samen met een groot aantal overheids-, lokale autoriteiten en industriële partners, en bieden potentiële plaatsingsmogelijkheden voor studenten om te werken na hun postdoctorale studie.

Erfgoed wordt erkend als een sector van internationaal strategisch belang. Lokale autoriteiten en gemeenschappen zijn ook erg geïnteresseerd in het behoud van hun erfgoed. Het behoud van historische gebouwen wordt meer en meer een dagelijkse activiteit voor architecten en ingenieurs.


Potentiële loopbanen zijn onder meer:/>

 • conserveringsarchitect in architectenbureaus
 • conservatie-ingenieur in ingenieursbureaus
 • behoudsambtenaar bij lokale autoriteiten
 • werk in Britse overheidsinstanties: Historic Scotland, English Heritage, CadW en de Environment and Heritage Service in Noord-Ierland
 • architect / conserveringsambtenaar in andere landen voor overheid en lokale autoriteiten
 • werken in het Verenigd Koninkrijk en internationaal architect / conserveringsfunctionaris voor natuurbeschermingsorganisaties en goede doelen zoals UNESCO, ICOMOS, Raad van Europa, ICCROM
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Our Faculty of Engineering is the biggest in Scotland. We're also one of the largest, best equipped engineering faculties in the UK.

Our Faculty of Engineering is the biggest in Scotland. We're also one of the largest, best equipped engineering faculties in the UK. Lees Minder
Glasgow , Aalborg , Hamburg + 2 Meer Minder