MSc / PG dip / PG Cert in digitale productie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Waarom deze cursus?


Moderne productie-ingenieurs moeten niet alleen experts zijn in de nieuwste klassieke productietechnologieën - ze moeten ook weten hoe ze de kracht van Digital Manufacturing kunnen benutten om concurrerend te blijven in een steeds mondialer wordende digitale markt. Deze cursus helpt je om een ​​dieper inzicht te krijgen in de noodzakelijke cyber-fysieke technologieën en nieuw ontwikkelde bedrijfsmodellen./>

Deze cursus is ideaal voor afgestudeerden die soepel en effectief willen doorstromen naar een carrière in de digitale, creatieve en zakelijke dienstensector van de maakindustrie.

Digital Manufacturing is een op technologie gebaseerde productie die de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van informatie- en communicatietechnologieën (ICT) gebruikt om de traditionele productie door nieuwe digitale technologieën en denkwijzen te transformeren, te vergroten en te stimuleren.

Industrie 4.0-concepten zorgen voor een revolutie in de wereld en de moderne industrie neemt snel en op grote schaal nieuwe bedrijfsmodellen en digitale technologieën aan. Producten worden steeds klantgerichter en interactiever.

De kracht van digitale productie maakt het ook mogelijk om agile en autonome productieprocessen te creëren die op schaal kunnen leveren via slimme wereldwijde digitale communicatietechnologieën. De bedrijfsmodellen van de industrie verschuiven ook aanzienlijk; uitgebreide massaaanpassing wordt versterkt door directe betrokkenheid van prosumenten en diensten worden ogenblikkelijk en alomtegenwoordig.

Digital Manufacturing maakt gebruik van Industry 4.0-technologieën zoals Cyber-Physical Systems, Industrial Internet of Things, Additive Manufacturing en Autonomous Mechatronic Systems. Digital Manufacturing werkt ook aan nieuwe bedrijfsmodellen zoals Through-Life Engineering en Cloud Manufacturing - allemaal extreem hete onderwerpen met een enorm industrieel en academisch potentieel.

Studenten ontwikkelen specialistische vaardigheden in:

 • digitale productieconcepten
 • productie automatisering
 • mechatronisch systeemontwerp
 • Ontwerp voor Industrie 4.0 en slimme producten
 • kennis

Looptijd

 • MSc: 12 maanden fulltime, 24 maanden parttime
 • PgDip: 9 maanden full-time; 21 maanden parttime

Grote projecten


Tijdens het programma voer je een individueel project en een groepsproject uit./>

Voor groepsprojecten heeft u de mogelijkheid om samen met medestudenten en een industriële klant een praktisch probleem aan te pakken. Je krijgt directe ervaring in de sector, ontwikkelt vaardigheden en beheert een project tot en met de voltooiing. Eerdere studenten hebben gewerkt met grote organisaties zoals Rolls Royce of BAE Systems, evenals met lokale Schotse MKB-bedrijven.

Voor individuele projecten heb je de mogelijkheid om de vaardigheden die je hebt geleerd in andere cursusmodules te combineren en toe te passen op een industrieel of gefinancierd project binnen een specifiek productiegebied.

Gastdocenten


De inhoud van de hoofdcursus wordt gegeven door vooraanstaande experts op het gebied van Industry 4.0 en slim productontwerp, autonome en mechatronische systemen evenals engineering management./>

Onderwijzend personeel omvat:

 • Professor Jörn Mehnen, internationaal gerenommeerde expert in Industry 4.0-technologie, Internet of Things en Through-Life Engineering, evenals Cloud Manufacturing
 • Professor Xiu-Tian Yan - vice-voorzitter van het mechatronica-forum
 • Dr. Mark Post - gerenommeerde expert in Manufacturing Automation

De cursus biedt ook de nieuwste inzichten door lezingen geleverd door prestigieuze industriële en uitstekende internationale sprekers.

uitrusting


Dit unieke en gloednieuwe MSc-programma is gebaseerd binnen het departement Design, Manufacture/>

Het Advanced Forming Research Center (AFRC) nabij Glasgow Airport wordt gehost door DMEM. De AFRC is een krachtig platform met zeer sterke verbindingen naar de industrie en gastheer voor de nieuwste productietechnologieën. Dit geeft studenten directe toegang tot de nieuwste high-tech apparatuur. De AFRC heeft £ 35 miljoen geïnvesteerd in apparatuur voor de ontwikkeling van vorm- en smeedtechnologieën.

Onze faciliteiten bieden u een breed scala aan snelle prototyping- en productiegereedschappen en machines.

De gloednieuwe Advanced Digital Manufacturing Facility biedt u hands-on toegang tot de nieuwste IoT-apparaten die in de klas worden gebruikt en die u ook in uw projecten kunt gebruiken. Dit zal u helpen bij het ontwerpen, prototypen en fabriceren en het uitvoeren van onderzoek naar een breed scala aan items.

Cursusinhoud


Verplichte klassen/>

 • Digitale productieconcepten
 • Productie automatisering
 • Ontwerp voor de industrie 4
 • Ontwerptechnieken voor mechatronische systemen
 • Knowledge Engineering


Optionele klassen/>

Je neemt minimaal 30 credits van:

 • Duurzaam productontwerp
 • Systeemdenken
 • micro-
 • Geavanceerde materialen
 • Management van innovatie

Toelatingseisen


MSc: eerste of hogere tweede-klas Honours degree, of in het buitenland equivalent, in engineering, technologie of een bedrijfsgerelateerde discipline/>

PgDip: graad plus goede HND plus relevante industriële ervaring


Voorbereidingscursus pre-master/>


Het Pre-Masters-programma is een voorbereidingscursus voor internationale studenten (niet-EU / VK) die niet voldoen aan de toelatingseisen voor een masterdiploma aan de Universiteit van Strathclyde. Het Pre-Masters-programma biedt progressie naar een aantal graadopties./>

Om meer te weten te komen over de aangeboden cursussen en kansen, bezoek International Study Centre en bespreek uw toekomst in het onderwijs. U kunt ook het online aanvraagformulier invullen. Als u een vraag wilt stellen, vult u het aanvraagformulier in en spreekt u vandaag nog met een van onze meertalige studentenadviseurs voor studenten.

Careers


Digital Manufacturing staat aan de top van alle internationale agenda's en deskundigen op dit gebied zijn zeer gewild. Volgens de Employers Skills Survey van de UK Commission hebben studenten met een bewezen geavanceerde kennis op het gebied van Digital Manufacturing een zeer grote kans om na hun studie lucratieve posities in de industrie te bemachtigen./>

Productie en engineering zijn bloeiende sectoren in het hart van de Britse economie. Ze genereren banen, bevorderen economische groei en vergroten de wereldhandel. Digital Manufacturing is de digitale motor die het Britse bedrijfsleven aanzienlijk kan stimuleren. Deze cursus introduceert de nieuwste state-of-the-art kennis en praktische hands-on inzicht in:

 • Digitale productieconcepten
 • Productie automatisering
 • Ontwerptechnieken voor mechatronische systemen
 • Ontwerp voor industrie 4.0 en slimme producten
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Our Faculty of Engineering is the biggest in Scotland. We're also one of the largest, best equipped engineering faculties in the UK.

Our Faculty of Engineering is the biggest in Scotland. We're also one of the largest, best equipped engineering faculties in the UK. Lees Minder
Glasgow , Aalborg , Hamburg + 2 Meer Minder