MSc Molecular Biology

Algemeen

Beschrijving van opleiding

MSc Molecular Biology

64444_pexels-photo-207585.jpeg

Biotechnologie is de exploitatie van levende systemen of moleculen van hen voor commercieel gewin. Hoewel het woord 'biotechnologie' nog maar enkele decennia oud is, gebruikt de mensheid al millennia biotechnologie, bijvoorbeeld in de bak-, brouw- en afvalwaterzuivering.

Moderne biotechnologieën vertrouwen op ons toenemende vermogen om organismen op genetisch niveau te manipuleren en omvatten nieuwe afvalbehandelingen en bioremediëties, nieuwe geneesmiddelen, de exploitatie van enzymen in 'groene katalyse' en opwindende nieuwe diagnostische technieken. In de 20e eeuw werden onze levens getransformeerd door informatietechnologie; de 21ste eeuw kan een even grote transformatie zien, maar deze keer geleid door biotechnologie.

Deze Masters-graad heeft tot doel de fundamentele moleculaire biowetenschappen te onderbouwen die biotechnologie vormen, samen met voorbeelden van de huidige toepassingen.

WAAROM KONINGIN'S?

Medewerkers van het QUESTOR-centrum dragen bij aan dit programma. Het centrum is een dynamische, interdisciplinaire eenheid waarin industriële partners belangrijke biotechnologische problemen oplossen in samenwerking met de academici van Queen. De school is goed uitgerust en voert internationaal competitief onderzoek uit op het gebied van microbiële, milieu- en medische biotechnologie.

CURSUS DETAILS

Deze MSc wordt gegeven door onderzoek-actieve personeelsleden in de School of Biological Sciences. Daarnaast worden fundamentele biologische onderzoeksvaardigheden aangeleerd en krijgen studenten inzicht in bio-ondernemerschap. De graad culmineert in een driemaandelijks intensief onderzoeksproject in een laboratorium in Queen's, waarmee afgestudeerden worden voorbereid op een carrière in onderzoekbiotechnologie.

modules:

 • Bio-ondernemerschap
 • biotechnologie
 • Stichtingen voor onderzoek in de biowetenschappen
 • Boekbeoordeling
 • Structuur en functie van nucleïnezuren
 • Eiwitstructuur en functie
 • Onderzoeksproject (driemodule)

BEOORDELING

Onderscheidingen zijn gebaseerd op voortdurende beoordeling van cursussen, examens en beoordeling van modules uitsluitend gebaseerd op ingediende werk in verband met prive, individuele studie. Een MSc met onderscheiding wordt uitgereikt aan een student die een proefschrift behaalt en een gemiddeld cijfer van meer dan 70 procent.

LEREN EN LEREN

Bij Queen's willen we een hoogwaardige leeromgeving bieden met intellectuele nieuwsgierigheid, innovatie en beste praktijken op het gebied van leren, lesgeven en ondersteuning van studenten, zodat de student zijn volledige academische potentieel kan bereiken.

Op de MSc in Molecular Biology and Biotechnology doen we dit door een reeks leerervaringen aan te bieden die onze studenten in staat stellen om met vakdeskundigen in contact te treden, attributen en perspectieven te ontwikkelen die hen zullen toerusten voor het leven en werken in een mondiale samenleving en gebruik maken van innovatieve technologieën. en een bibliotheek van wereldklasse die hun ontwikkeling als onafhankelijke, levenslange leerders verbetert.

Lesgeven is een combinatie van ochtend-, avond- en middaglessen.

Voorbeelden van de geboden kansen voor het leren van deze cursus zijn; lezingen, praktische ervaringen, e-learningtechnologieën, zelfsturend onderzoek en kwalificaties van toegevoegde waarde om de inzetbaarheid te vergroten.

64445_pexels-photo-356040.jpeg

TOELATINGSEISEN

Normaal gesproken is een diploma van 2,2 Honours of hoger op een relevant wetenschapsgebied of een gelijkwaardige kwalificatie aanvaardbaar voor de universiteit. Kandidaten met kwalificaties van minder dan 2,2 Honours degree-standaard (of een gelijkwaardige kwalificatie die aanvaardbaar is voor de universiteit) zullen van geval tot geval in overweging worden genomen als zij een passende ervaring kunnen aantonen die voor de school aanvaardbaar is.

AANVULLENDE INFORMATIE VOOR INTERNATIONALE STUDENTEN

Internationale studenten (voor wie Engels niet hun eerste taal is), moeten hun bekwaamheid in het Engels kunnen aantonen om ten volle van hun studie te profiteren. Niet-EER-onderdanen moeten ook voldoen aan de Britse Visa en Immigration (UKVI) immigratievereisten voor de Engelse taal voor visumdoeleinden. Bewijs van een IELTS * -score van 6,0, met niet minder dan 5,5 in elk onderdeel, of een gelijkwaardige kwalificatie die aanvaardbaar is voor de universiteit is vereist (* genomen in de afgelopen 2 jaar).

Als je je Engelse taalvaardigheid wilt verbeteren voordat je dit programma opent, biedt onze partner INTO Queen's University Belfast een reeks Engelse taalcursussen. Deze intensieve en flexibele cursussen zijn bedoeld om uw Engels vermogen om toegang te krijgen tot dit programma te verbeteren.

CARRIERE VOORUITZICHTEN

Welke soorten banen doen studenten na het afronden van de MSc Molecular Biology and Biotechnology?

Veel van onze studenten gaan verder met promotieonderzoek op veel gebieden, waaronder gezondheidszorgonderzoek en biologische wetenschappen hier bij Queen's en daarbuiten. Anderen gaan werken in een breed scala van rollen in zowel de private als publieke sector hier in Noord-Ierland en internationaal. Het volgende zijn enkele van de banen die ze hebben aangenomen:

 • Lab Technician, University of Nevada, Reno
 • Regional Sales Manager bij Integrated DNA Technologies, Melbourne
 • Organic Analyst, RSK Group
 • Formulations Analyst, Norbrook
 • Right First Time Specialist, Pfizer
 • Research Associate bij Zymergen, Inc
 • Technische ondersteuning, Qiagen
 • Systeemverificatie
 • Quality Assurance, Baxter International
 • Trainee Biomedical Scientist, Western Trust
 • Klinisch testen, Almac Group
 • Associate Scientist Technical Operations, Abbott

De postdoctorale studenten van Queen profiteren van buitengewone voordelen. Unieke initiatieven, zoals Degree Plus en Researcher Plus, versterken onze inzet voor inzetbaarheid, terwijl innovatieve leiderschaps- en executive-programma's naast sterlingintegratie met bedrijfsexperts onze studenten helpen om belangrijke leiderschapsposities te verwerven, zowel nationaal als internationaal.

KOSTEN

Er is een reeks financieringsmogelijkheden en beurzen beschikbaar voor degenen die overwegen om bij Queen's te studeren.

Postdoctorale leningen

De Afdeling voor de Economie zal een collegegeld lening van maximaal £ 5.500 per NI / EU student voor postdoctorale studie.

Een postgraduaatsleningsysteem in het VK biedt door de overheid gesteunde studieleningen tot £ 10.609 voor academische cursussen en onderzoek in alle vakgebieden. Criteria, subsidiabiliteit, terugbetaling en aanvraaginformatie zijn beschikbaar op de website van de Britse overheid.

Internationale beurzen

Informatie over beurzen voor internationale studenten is beschikbaar op http: // www. QUB .ac.uk / International / International-students / International-scholarships /.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Faculty of Medicine, Health & Life Sciences at Queen’s University Belfast has a reputation for excellence in education and research - a reputation which is reflected in our position in the top ... Lees meer

The Faculty of Medicine, Health & Life Sciences at Queen’s University Belfast has a reputation for excellence in education and research - a reputation which is reflected in our position in the top ten universities in the UK for Research Intensity. Lees Minder