MSc Moleculaire biologie en biotechnologie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Biotechnologie is de exploitatie van levende systemen of moleculen van hen voor commercieel gewin. Hoewel het woord 'biotechnologie' nog maar enkele tientallen jaren oud is, gebruikt de mensheid al millennia biotechnologie, bijvoorbeeld in de bak-, brouw- en rioolwaterzuivering.

Moderne biotechnologieën steunen op ons toenemende vermogen om organismen op genetisch niveau te manipuleren en omvatten nieuwe afvalbehandelingen en bioremediaties, nieuwe farmaceutische producten, de exploitatie van enzymen in 'groene katalyse' en opwindende nieuwe diagnostische technieken. In de 20e eeuw werd ons leven getransformeerd door informatietechnologie; de 21ste eeuw kent misschien een even grote transformatie, maar deze keer geleid door biotechnologie.

Deze Masters-graad heeft tot doel de fundamentele moleculaire biowetenschappen te onderbouwen die biotechnologie vormen, samen met voorbeelden van de huidige toepassingen.

highlights

De School of Biological Sciences was de eerste school voor biologische wetenschappen in het VK die een prestigieuze Athena SWAN Gold-prijs ontving.

Faciliteiten van wereldklasse

De school is goed uitgerust en voert internationaal competitief onderzoek uit op het gebied van microbiële, ecologische en medische biotechnologie.

Ervaring van studenten

Studenten krijgen een selectie van onderzoeksprojecttitels aangeboden die verschillende aspecten van moleculaire biologie en biotechnologie beslaan. Studenten gaan naar een onderzoekslaboratorium en werken in de zomer gedurende 3 maanden fulltime in de echte onderzoeksomgeving. Studenten worden rechtstreeks begeleid door een lid van het onderzoeksteam.

Cursusstructuur

Deze MSc wordt gegeven door onderzoek-actieve personeelsleden in de School of Biological Sciences. Daarnaast worden fundamentele biologische onderzoeksvaardigheden aangeleerd en krijgen studenten inzicht in bio-ondernemerschap. De graad culmineert in een driemaandelijks intensief onderzoeksproject in een laboratorium in Queen's, waarmee afgestudeerden worden voorbereid op een carrière in onderzoekbiotechnologie.

modules:

  • Bio-ondernemerschap
  • biotechnologie
  • Stichtingen voor onderzoek in de biowetenschappen
  • Boekbeoordeling
  • Structuur en functie van nucleïnezuren
  • Eiwitstructuur en functie
  • Onderzoeksproject (driemodule)

Carriere vooruitzichten

Met deze MSc kun je een reeks carrières nastreven, waaronder commerciële, industriële en gezondheidszorgtoepassingen van moleculaire biologie. Deze cursus is ook een uitstekende basis voor diegenen die onderzoek willen doen op PhD-niveau. Pas afgestudeerden zijn doorgegaan naar rollen zoals; Formuleringsanalist, Norbrook; Right First Time Specialist, Pfizer; Research Associate bij Zymergen, Inc; Technische ondersteuning, Qiagen; Validatiewetenschapper, BD Bioscience; Quality Assurance, Baxter International; Associate Scientist, Abbott.

Leren en onderwijzen

Leerkansen in verband met deze cursus worden hieronder uiteengezet:

-

Bij Queen's streven we ernaar om een ​​hoogwaardige leeromgeving te bieden die intellectuele nieuwsgierigheid, innovatie en beste praktijken omvat op het gebied van leren, onderwijzen en ondersteuning van studenten, zodat studenten hun volledige academische potentieel kunnen bereiken.

Op de MSc in Molecular Biology and Biotechnology doen we dit door een scala aan leerervaringen te bieden die onze studenten in staat stellen om in contact te komen met vakexperts, attributen en perspectieven te ontwikkelen die hen zullen toerusten voor het leven en werken in een mondiale samenleving en gebruik maken van innovatief technologieën en een bibliotheek van wereldklasse die hun ontwikkeling als onafhankelijke, levenslange leerlingen bevordert.

Er wordt lesgegeven in een combinatie van ochtend-, avond- en middaglessen.

Voorbeelden van de geboden kansen voor het leren van deze cursus zijn; lezingen, praktische ervaringen, e-learningtechnologieën, zelfsturend onderzoek en kwalificaties van toegevoegde waarde om de inzetbaarheid te vergroten.

Beoordeling

Aan de cursus gerelateerde beoordelingen worden hieronder beschreven:

Onderscheidingen zijn gebaseerd op permanente beoordeling van cursussen, examens en beoordeling van modules uitsluitend gebaseerd op ingediend werk met betrekking tot privé, individuele studie. Een MSc met onderscheiding wordt toegekend aan een student die een proefschrift en een gemiddeld cijfer behaalt van meer dan 70 procent.

Toegangsvereisten

Afstuderen

Normaal gesproken is een diploma van 2,2 Honours of hoger op een relevant wetenschapsgebied of een gelijkwaardige kwalificatie aanvaardbaar voor de universiteit.

Kandidaten met kwalificaties lager dan 2.2 Honours degree-standaard (of een gelijkwaardige kwalificatie die aanvaardbaar is voor de universiteit) zullen van geval tot geval in overweging worden genomen, als ze kunnen aantonen dat ze passende ervaring hebben die aanvaardbaar is voor de school.

Internationale studenten

Raadpleeg de specifieke informatie voor uw land voor informatie over internationale kwalificatie-equivalenten.

Engelse Taalvereisten

Bewijs van een IELTS * -score van 6,0, met niet minder dan 5,5 in elk onderdeel, of een gelijkwaardige kwalificatie die aanvaardbaar is voor de universiteit is vereist (* genomen in de afgelopen 2 jaar).

Internationale studenten die een aanvraag willen indienen bij Queen's University Belfast (en voor wie Engels niet hun eerste taal is), moeten hun bekwaamheid in het Engels kunnen aantonen om ten volle te kunnen profiteren van hun studie of onderzoek. Niet-EER-onderdanen moeten ook voldoen aan de Britse Visa en Immigration (UKVI) immigratievereisten voor de Engelse taal voor visumdoeleinden.

Zie www.qub.ac.uk/EnglishLanguageReqs voor meer informatie over Engelse taalvereisten voor EER- en niet-EER-onderdanen.

Als je je Engelse taalvaardigheid wilt verbeteren voordat je aan deze opleiding begint, biedt INTO Queen's University Belfast een scala aan Engelse taalcursussen. Deze intensieve en flexibele cursussen zijn bedoeld om uw Engelse bekwaamheid voor toelating tot dit niveau te verbeteren.

Als gevolg van de COVID-19-pandemie zullen we alleen van juni tot september 2020 academisch Engels en pre-sessiecursussen online aanbieden.

  • Academisch Engels: een intensieve cursus Engels en studievaardigheden voor succesvol universitair onderzoek op universitair niveau
  • Pre-sessioneel Engels: een korte intensieve academische cursus Engels voor studenten die een opleiding volgen aan Queen's University Belfast en die hun Engels moeten verbeteren.

Collegegeld

Noord-Ierland (NI) £ 6.140
Engeland, Schotland of Wales (GB) £ 6.900
Andere (niet-VK) EU £ 6.140
Internationale £ 20.800

Alle genoemde collegegelden gelden voor het studiejaar 2020-21. Het collegegeld is onderhevig aan een jaarlijkse inflatoire stijging, tenzij expliciet anders vermeld.

Extra cursuskosten

Alle studenten

Afhankelijk van de opleiding kunnen er extra kosten zijn die niet door het collegegeld worden gedekt, waarmee studenten rekening moeten houden bij het plannen van hun studie.

Studenten kunnen boeken lenen en toegang krijgen tot online leermiddelen uit elke Queen's bibliotheek. Als studenten aanbevolen teksten willen kopen in plaats van ze te lenen bij de Universiteitsbibliotheek, kunnen de prijzen per tekst variëren van £ 30 tot £ 100. Studenten moeten ook tussen de £ 30 en £ 75 per jaar budgetteren voor fotokopiëren, geheugensticks en afdrukkosten.

Studenten die stage gaan lopen of studeren in het buitenland, hetzij als verplicht of optioneel onderdeel van hun programma, dienen zich ervan bewust te zijn dat zij extra reis- en verblijfkosten zullen moeten betalen.

Als een programma een groot project of proefschrift omvat, kunnen er kosten zijn verbonden aan vervoer, accommodatie en / of materialen. Het bedrag is afhankelijk van het gekozen project. Er kunnen ook extra kosten zijn voor het bedrukken en binden.

Studenten kunnen overwegen om een elektronisch apparaat aan te schaffen; kosten variëren afhankelijk van de specificatie van het gekozen model.

Daarnaast zijn er extra kosten voor diploma-uitreikingen, herkansingen en bibliotheekboetes.

Kosten voor moleculaire biologie en biotechnologie

Studenten zijn verplicht om een laboratoriumjas te kopen voor £ 10.

Hoe financier ik mijn studie?

Het Department for the Economy verstrekt een collegegeldlening van maximaal £ 5.500 per NI / EU-student voor postdoctorale studie.

Een postdoctoraal leensysteem in het VK biedt door de overheid gesteunde studieleningen tot £ 10.609 voor onderwezen en onderzoeksmastercursussen in alle vakgebieden. Informatie over criteria, geschiktheid, terugbetaling en aanvraag is beschikbaar op de website van de Britse overheid.

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

Founded in 1845 as Queen's College Belfast, we became an independent university in 1908. Today, we are ranked in the top 173 universities in the world (QS World Rankings 2020) in the top 140 in the wo ... Lees meer

Founded in 1845 as Queen's College Belfast, we became an independent university in 1908. Today, we are ranked in the top 173 universities in the world (QS World Rankings 2020) in the top 140 in the world for graduate prospects (QS Graduate Employability Rankings 2020), and a member of the Russell Group of UK research-intensive universities, combining excellence in research and education with a student-centred ethos. Lees Minder