MSc Management van de smaak- en geurindustrie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De MSc "Management of the Flavour & Fragrance Industry" biedt 2 jaar multidisciplinaire training volledig in het Engels.

 • Graad: Master of Science (MSc)
 • FI (initiële opleiding) / FC (uitvoerende opleiding) / FP (bijscholing)
 • Duur: 2 jaar
 • Locatie: Grasse
 • Taal Engels


Grasse is de wereldwijde hoofdstad van parfums en biedt onderdak aan alle niveaus van de smaak- en geurindustrie. Alle elementen van de parfumindustrie worden in deze regio ontwikkeld en verwerkt.

Het doel van deze graad is om toekomstige professionals uit de industrie te trainen en toegang te bieden tot multidisciplinair onderwijs in een interculturele context op de site van Grasse.


Doelen

Het programma biedt hoogwaardig onderwijs dat wordt aangeboden door gekwalificeerd personeel van UNS en EDHEC, en de expertise van onze partners (bedrijven, instellingen, universiteiten).

Naast de specifieke lessen en vaardigheden die in het programma worden aangeleerd, profiteren studenten ook van een uitzonderlijke omgeving: gebouwen van de stad Grasse bieden studenten nabijheid en toegang tot lokale bedrijven en alle aspecten van de parfumindustrie. Begeleide projecten met onze partners betrekken studenten bij het oplossen van echte bedrijfskwesties. Dankzij dergelijk groepswerk zullen studenten ook profiteren van stage- en werkmogelijkheden, die hen helpen hun carrière een nieuwe impuls te geven.

Met een 100% Engels nummer, een verplichte internationale stage en een lokale stage biedt dit diploma een echte opening naar de wereld van parfum met het doel kennis en know-how te delen rond de smaak- en geurindustrie.

Nice
Programma en inhoud

De MSc bestaat uit 3 hoofdgebieden: recht, marketing en wetenschap. Afhankelijk van hun achtergrond volgen de studenten een van de 3 voorgestelde majors. Aanvullende kleine velden zullen de ontdekking van verdere toepassingen van smaken en geuren mogelijk maken en een uitgebreid begrip van andere perspectieven in deze industrie toelaten.

Daarnaast worden tutored-projecten geïmplementeerd via samenwerkingen met partnerbedrijven. Met deze projecten kunnen studenten deelnemen aan het oplossen van echte problemen of projecten in een bedrijf. Dit biedt de mogelijkheid voor studenten om actief deel te nemen aan projecten waarbij de inzet reëel is voor een economische entiteit binnen de sector.

Ten slotte helpen verplichte stages bij bedrijven studenten hun eerste stappen zetten in de wereld van smaken en geuren.


Collegegeld

Collegegeld: 5000 € per jaar - Het collegegeld kan variëren afhankelijk van je verblijfsstatus, namelijk als je een inwoner bent van een EU-land of van een land buiten de EU. Daarnaast zal er financiële steun (op beurzen of verdiensten gebaseerde beurzen) beschikbaar zijn voor studenten en zullen er via elke opleiding ook andere financieringsbronnen beschikbaar zijn.


Toelating

Studenten met 180 ECTS gevalideerde studiepunten, van bachelors in de rechten, marketing of wetenschappen kunnen zich aanmelden.

Afhankelijk van de situatie kunnen kandidaten die al 5 jaar professionele ervaring hebben in de branche ook solliciteren en zullen hun sollicitaties ook in overweging worden genomen.

Vaardigheid in het Engels is ook vereist.

Na aanmelding worden de studenten geselecteerd om een ​​toelatingstest af te leggen, waarna een interview wordt afgenomen door een commissie om de aanvraag af te ronden.


Toekomstige loopbaan

afzet

 • Consumenten begrip
 • Sensorische evaluatie
 • Verkoop en bedrijfsontwikkeling
 • Operationele marketing
 • Development marketing
 • Marktonderzoeken

Wetenschap

 • Sensorische evaluatie
 • Onderzoek & Ontwikkeling
 • Creatie van smaken en geuren
 • Regelgeving en kwaliteit

Wet

 • octrooien
 • copyrights
 • Innovatieve valorisatie

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Université Côte d’Azur is a recently created cluster of higher education establishments on the French Riviera that brings together all the major players in higher education and research in the region. ... Lees meer

Université Côte d’Azur is a recently created cluster of higher education establishments on the French Riviera that brings together all the major players in higher education and research in the region. Université Côte d’Azur aims to develop a new, 21st-century model for French universities, based on new interactions between disciplines, a new form of coordination between research, teaching, and innovation, and strong partnerships with the private sector and local authorities. In January 2016, Université Côte d’Azur won a prestigious “IDEX” award from the French government for its UCAJEDI project, placing it among the top 10 world-class, comprehensive universities in France. Lees Minder