MSc Management of Innovation

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Programmabeschrijving

De MSc Management of Innovation is toegewijd aan het geïntegreerde en dynamische veld van innovatie. Je onderzoekt innovatiebeheer door een unieke mix van theoretische perspectieven, case-analyses en praktische ervaringen. Als innovatieleider kun je creatieve ideeën genereren, opmerken, die ideeën implementeren en organisaties, markten en bedrijfsecosystemen transformeren.

Verander uw manier van denken naar een mentaliteit van innovatie door middel van dit programma. Je ontwikkelt vaardigheden om deze mentaliteit door organisaties te verspreiden, leert weerstand te overwinnen, te onderhandelen en innovatie uit te voeren. Je zult innovatie-uitdagingen onderzoeken met klasgenoten, docenten en vertegenwoordigers van bedrijven. Als onderdeel van de individuele en teamopdrachten, presenteer en voer je je bevindingen regelmatig in de klas of op locatie bij deelnemende bedrijven.109941_Innovation_1.jpg

Voor wie is dit programma?

Heb je een passie voor het creëren van nieuwe ideeën, producten, diensten, technologieën en bedrijfsmodellen? Als je de toekomst van het bedrijfsleven wilt beïnvloeden en een katalysator wilt zijn voor innovatie in je hele carrière, dan kan dit full-time programma van een jaar zijn wat je nodig hebt. Het is voor recente bachelor-afgestudeerden die de ambitie hebben om zinvolle en innovatieve veranderingen te leiden. U hebt een achtergrond nodig in bedrijfskunde, economie, financiën, wetenschappen en bedrijven, engineering of industrieel ontwerp.

Wat biedt dit programma aan?

Dit programma is gewijd aan het geïntegreerde en zeer dynamische innovatieveld, dat traditionele bedrijfsdomeinen overstijgt. Je wordt opgeleid om een expert te zijn in innovatiebeheer. Je leert hoe je een innovatiestrategie opzet, hoe je de organisatie structureert om creativiteit en samenwerking voor innovatie te bevorderen en hoe je innovatieprojecten kunt beheren. We zullen u betrekken bij een unieke mix van theoretische perspectieven, case-analyses en praktische ervaring.

De MSc Management of Innovation verandert uw manier van denken naar een mentaliteit van innovatie. Je zult vaardigheden verwerven om deze mindset via organisaties te verspreiden; leer weerstand te bieden tegen nieuwe ideeën, te onderhandelen en innovatie te realiseren.

RSM's MSc Management of Innovation staat op de eerste plaats in de top 10 van masterprogramma's gewijd aan innovatiebeheer wereldwijd, volgens het prominente online leerplatform InnovationManagement.se.109939_Campus_1.jpg

Collegegeld

Het studiegeld van 2019-2020 voor de MSc-programma's is ongeveer € 18.000 per jaar. De Nederlandse overheid draagt bij aan deze kosten voor studenten die de nationaliteit hebben van een land dat behoort tot de Europese Economische Ruimte (EER). Deze studenten betalen daarom alleen de wettelijke vergoeding van € 2.083 per jaar.

  • EER: € 2.083 per jaar
  • Niet-EER: € 18.000 per jaar
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Over the past 40 years, Rotterdam School of Management, Erasmus University has firmly established its reputation as one of Europe’s leading business schools.

Over the past 40 years, Rotterdam School of Management, Erasmus University has firmly established its reputation as one of Europe’s leading business schools. Lees Minder
Ga naar de website van de school