MSc Management en Engels taalonderwijs

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Dit programma is beschikbaar voor 2021


Onze postdoctorale graad in Management en Engels taalonderwijs is voor huidige en toekomstige docenten Engels die zichzelf zien als potentiële managers van afdelingen voor taalonderwijs of scholen. Deze Masters-cursus is een van slechts een paar van dergelijke graden in het Verenigd Koninkrijk.

Tijdens deze Masters-cursus leer je de belangrijkste kennis en vaardigheden die nodig zijn om een ​​professionele leraar Engels als vreemde taal te zijn. Daarnaast ontwikkel je de competenties om een ​​multiculturele werkomgeving te beheren, door middel van modules die worden gegeven door de internationaal gerenommeerde University of Stirling Management School.

We zijn hier voor beginnende en ervaren leraren

We richten ons op het trainen van zowel beginnende als ervaren docenten, het in evenwicht houden van theorie en praktijk, en het nemen van een innovatieve benadering van lesgeven die speciale ondersteuning biedt voor niet-moedertaalsprekers van het Engels.

Beginnende leerkrachten (die met minder dan twee jaar ervaring) krijgen een grondige basis in de theorie en het onderzoek die ten grondslag liggen aan het Engelse taalonderwijs en ook in de lesmethode. Ervaren docenten die van plan zijn om een ​​managementpositie in te nemen, zullen baat hebben bij een reeks module-keuzes. Lesgeven wordt gecombineerd met input over managementvaardigheden die relevant zijn voor de multiculturele werkomgevingen die tegenwoordig veel worden ervaren in het taalonderwijs. De inhoud van uw cursus varieert naargelang uw ervaring, ongeacht uw startpunt.

De mate zal ook relevant zijn voor u als u van plan bent om te gaan studeren voor een doctoraat.

Leer van de experts

Je wordt onderwezen door ervaren onderzoekers die uitgebreide connecties hebben op het gebied van TESOL, waaronder uitgevers en overheidsorganisaties zoals de British Council. Je hebt een kans om te netwerken met een aantal andere belangrijke spelers in het veld die worden uitgenodigd om workshops en seminars te geven in onze Engelse taalcursus onderwijs en onderzoek.

Je krijgt managementvaardigheden van specialisten in onze hoog aangeschreven Management School.

Belangrijkste redenen om bij ons te studeren

  1. Behaal een master van een universiteit die als eerste in Schotland staat voor onderwijsstudies (The Guardian University Guide 2018).
  2. Er zijn mogelijkheden om te schaduwen en leerkrachten in 'live' lessen te observeren.
  3. Je krijgt managementvaardigheden van specialisten in onze hoog aangeschreven Management School.

Cursus Doelstellingen

De cursus heeft tot doel je een sterke basis te geven in het onderwijzen van Engels aan sprekers van andere talen (TESOL) en een focus op managementkwesties binnen het onderwerp.

Postuniversitair onderwijs aan de universiteit gaat verder dan handboeken en collegezalen, we richten ons ook op uw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Het unieke Flying Start Leadership-programma van de University of Stirling Management School voorziet je van het bewustzijn, de kennis en de technieken die essentieel zijn voor het opbouwen van een succesvolle carrière. Deze variëren van praktische vaardigheden, zoals effectief spreken in het openbaar, tot het ontwikkelen van manieren om in moeilijke situaties onder druk te werken en conflicten te beheren.

Cursus details

Het voltijds MSc-management en het Engelse taalonderwijs bestaat uit twee 15 weken durende semesters van lesmodules en een proefperiode van drie maanden.

Onderwijs

Het onderwijs wordt gegeven door middel van lezingen, workshops en presentaties van studenten, evenals zelfstudie. De bezorgmethode wordt zorgvuldig geselecteerd om te voldoen aan de inhoud van de module en aan uw behoeften.

Je wordt onderwezen door ervaren onderzoekers die uitgebreide connecties hebben op het gebied van TESOL, waaronder uitgevers en overheidsorganisaties zoals de British Council. Je hebt een kans om te netwerken met een aantal andere belangrijke spelers in het veld die worden uitgenodigd om workshops en seminars te geven in onze ELTR-evenementenreeks (English Language Teaching and Research).

Er zijn mogelijkheden om docenten in 'live' klassen te schaduwen en te observeren.

Beoordeling

Je wordt beoordeeld door een combinatie van cursussen, inclusief schriftelijke opdrachten en presentaties.

In het buitenland studeren

Als student van onze MSc Management and English Language Teaching-cursus heb je de fantastische kans om waardevolle werkervaring op te doen door Engels te onderwijzen aan niet-Engelssprekenden in 33 Europese landen via Erasmus + -stages.

De University of Stirling heeft ook nauwe samenwerkingsverbanden met universiteiten over de hele wereld ontwikkeld om het vinden van een stage zo naadloos mogelijk te maken en u op maat gemaakte onderwijs- en leermogelijkheden te bieden. Als u aan de geschiktheidscriteria voldoet, kunt u een plaatsing aanvragen bij:

Leuphana University of Lüneburg, Duitsland

Maak klasobservatie, werkbegeleiding voor kleine groepen en onderwijshulp in een lokale middelbare school. Tijdens de schoolvakantie, krijg je de kans om te werken met materiaalontwikkeling of met schrijfondersteuning aan de universiteit.

Széchenyi István University, Hongarije

Doe mee met observatie en lesgeven in de klas op de universiteit of de praktijkschool van de universiteit.

Meer informatie over het aanvragen van deze kansen wordt gegeven aan studenten die ons MSc Management en English Language Teaching uitvoeren.

Course director

Dr. Edward Moran
+44 (0) 1786 467934
tesol@stir.ac.uk

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Lees Minder