MSc / MSc (Fast-track) in boekhouding, financiën en regelgeving

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

De huidige mondiale, technologiegedreven en steeds competitievere financiële markt is bijna onherkenbaar vanaf die van vijf jaar geleden. Financiële leidinggevenden en specialisten moeten dezelfde diepgaande kennis en kunde toepassen op een steeds groter wordend aantal producten, voorschriften en technologieën.

Terwijl nieuwe technologieën blijven verschijnen en regels en voorschriften veranderen, is nu meer dan ooit een digitaal gefocuste, zelfverzekerder skillset nodig. De MSc Accounting, Finance and Regulation van Glasgow Caledonian University biedt u het vertrouwen en het inzicht om uw bestaande vaardigheden verder te brengen in uw organisatie of door verdere academische studie.

Fast track-optie beschikbaar

Voltooi de MSc in slechts acht maanden wanneer je al een professionele kwalificatie hebt. Een volledige professionele kwalificatie van een boekhoudkundige instantie in de wereld die wordt erkend door de Internationale Federatie van Accountants (IFAC) biedt u 90 studiepunten voor de MSc. Doe in januari mee met een snelle route die slechts acht maanden in beslag neemt en bestaat uit twee vakspecifieke modules; Strategisch financieel management en financiële risicomodellering en het Masters Research Project.

Je carriere

Misschien volg je een carrière als professionele accountant. Misschien wilt u gewoon uw kennis van boekhoudprocessen vergroten om uw carrièreperspectieven als manager of leider te verbeteren.

Onze afgestudeerden zijn verantwoordelijke leiders die de uitdagingen aangaan waarmee ze worden geconfronteerd. Dankzij hun sterke professionele vaardigheden en basis in de nieuwste ontwikkelingen in het veld zijn afgestudeerden van de MSc Accounting, Finance en Regulation competitieve kandidaten voor boekhoudkundige en financiële banen in het VK en over de hele wereld, werkend in zowel de publieke als de private sector.

Wat ga je studeren

Als onderdeel van een internationale, internationale studentengemeenschap onderzoek je alle aspecten van het meest recente financiële landschap en ontwikkel je het vertrouwen en de ervaring die nodig is om een ​​groot aantal leiderschaps-, ondernemers- en mondiale problemen te verwezenlijken.

 • Internationale financiële rapportage en regelgeving
 • Internationaal financieel management
 • Financial Services Regulation
 • Strategisch Financieel Management *
 • Hedendaagse kwesties in Management Accounting
 • Financiële risicomodellering *
 • Ethiek, bestuur en verantwoordelijk leiderschap
 • Toegepaste professionele praktijk
 • Masters onderzoeksproject *

* Deze modules zijn opgenomen in de snelle route

Internationaal financieel management

Ontdek de theorieën en activiteiten van internationale financiële en valutamarkten, in het kader van financieel management van een multinationale onderneming. Je bestudeert het kritische onderzoek van geavanceerde theorieën in internationaal financieel management, de structuur van internationale kapitaalmarkten, operaties van internationale valuta- en geldmarkten en de extra operationele risico's die ontstaan ​​als gevolg van het opereren op internationale markten.

Internationale financiële rapportage en regelgeving

Evalueer het internationale standaard instellingsproces, inclusief het werk van de International Accounting Standards Board (IASB). U zult de belangrijkste financiële overzichten en geselecteerde elementen van internationale standaarden voor jaarrekeningen met betrekking tot activa en passiva bekijken. Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van internationale financiële rapportage zullen worden besproken.

Hedendaagse kwesties in Management Accounting

Het doel van deze module is u uit te rusten met een reeks concepten, analytische en praktische hulpmiddelen door nieuwe onderwerpen te onderzoeken en te introduceren in management accounting en te focussen op conceptuele en praktijkgerichte inzichten. De module bevat zowel theoretisch als praktisch inzicht in echte wereldkwesties, vanuit een Brits en internationaal perspectief, om u in staat te stellen deze kennis toe te passen in uw toekomstige carrière.

Strategisch Financieel Management *

Ontwikkel de kennis en vaardigheden die nodig zijn voor het verwerken van financiële informatie tijdens de besluitvorming, waarbij de nadruk wordt gelegd op de identificatie en kritische analyse van relevante kwesties. Recente ontwikkelingen en actuele theorieën in het veld zullen worden besproken en je zult de praktische implicaties kritisch kunnen analyseren en evalueren.

Financiële risicomodellering *

Onderzoek een combinatie van bedrijfs- en financiële risicomodellen met behulp van zowel Excel- als @Risk-softwareprogramma's om risicomanagementmodellen te ontwikkelen. U zult worden blootgesteld aan de meting en modellering van de in de branche geaccepteerde categorisering van risico's, en u zult zich concentreren op kwesties die verband houden met de manier waarop verliezen kunnen ontstaan ​​bij zakelijke beslissingen en de methoden voor het beheren en beheersen van die verliezen.

Financial Services Regulation

Beoordeel de werking van financiële regelgevers en regelgeving kritisch. Je zult theoretische benaderingen van regelgeving, regulatorische structuren en de rol van zowel de regulator als de gereguleerde onderzoeken bestuderen, terwijl je je ook concentreert op regulering in de praktijk, zowel in het VK als internationaal. Daarnaast zul je de regulering van banken, het gedrag van bedrijfsregulering en het belang van risico als motor van regulering en toezichthouders bestuderen.

Ethiek, bestuur en verantwoordelijk leiderschap

Door de private, publieke en sociale bedrijfssectoren te onderzoeken, wordt u uitgerust met een reeks analytische hulpmiddelen en concepten om verantwoorde besluitvorming te stimuleren, terwijl het verschil tussen compliance en ethisch gestuurd gedrag wordt benadrukt. Je krijgt een theoretisch en praktisch begrip van echte wereldkwesties, vanuit Brits en mondiaal perspectief, en leert van de PRME-gerelateerde principes en de Common Good-kenmerken die centraal staan ​​in deze module.

Toegepaste professionele praktijk

In het verlengde van de kennis die u hebt opgedaan in ethiek, bestuur en verantwoordelijk leiderschap en met een focus op zelfreflectie, ontwikkelt u in deze module uw professionele competentie door een professionele engagementactiviteit te ondernemen. De link tussen deze twee kernmodules versterkt het belang van ethische en verantwoorde besluitvorming en leiderschap in uw toekomstige carrière.

Masters onderzoeksproject *

Het laatste onderdeel van het programma is het Masters Research Project, dat je de mogelijkheid biedt om een ​​origineel onderzoek te ontwerpen en uit te voeren. Je past methoden en theorieën toe die veel worden gebruikt op het gebied van boekhouding, financiën en regulering en met de steun van internationaal gepubliceerde literatuur wordt de beste praktijk op dit gebied aangetoond.

* Deze modules zijn opgenomen in de snelle route

Toelatingseisen

Alle toelatingseisen die hier worden vermeld, moeten worden gebruikt als leidraad en geven het minimum weer dat moet worden overwogen voor deelname. Aanvragers die een voorwaardelijk aanbod van een plaats hebben gedaan, kunnen worden gevraagd om meer te bereiken dan is aangegeven.

Typische instapvereisten

UK Honours degree 2: 2 of gelijkwaardig in financieel management, actuariële studies, economie, financiën, wiskunde, statistiek, boekhouding of een accountants- of financiële aangelegenheid.

Toegang tot het versnelde programma

Houders van laatste professionele examens van een erkende internationale federatie van accountants (IFAC) komen in aanmerking voor het aanvragen van de snelle route.

De Engelse taal

Academische IELTS-score van 6.0 (of equivalent) zonder element onder 5.5.

Let op: als u uit een Engelssprekend land komt, hoeft u mogelijk niet meer te bewijzen dat u Engels spreekt.

Extra informatie

Andere academische en beroepskwalificaties

Elke aanvraag voor GCU wordt op individuele basis behandeld. Als u niet beschikt over de typische academische toegangskwalificaties, maar wel relevante werkervaring en / of studiepunten van erkende beroepsorganisaties kunt aantonen, komt u mogelijk in aanmerking voor deelname aan deze cursus via het programma Erkenning van voorafgaand leren van de universiteit.

Internationale Pathways

Als u niet voldoet aan de Engelse taalvereisten, komt u mogelijk in aanmerking voor het Engelse universitaire studieprogramma.

Honoraria en financiering

Het collegegeld dat u betaalt, wordt meestal bepaald door uw tariefstatus. Wat is de status van mijn studententoeslag?

Collegegeld 2018/19

 • Thuis: £ 5500
 • RUK: £ 5500
 • EU: £ 5500
 • Internationaal: £ 12600

Collegegeld 2018/19 - Fast Track

 • Thuis: £ 2750
 • RUK: £ 2750
 • EU: £ 2750
 • Internationaal: £ 12600

Als u begint met uw studie in september 2018 of januari 2019, zijn dit de jaarlijkse of modulekosten die gelden voor de duur van uw cursus; de kosten kunnen echter worden gewijzigd. Lees onze tarieven en ons terugbetalingsbeleid voor meer informatie over hoe kosten kunnen veranderen.

Bijkomende kosten

Naast het cursusgeld, kunt u tijdens uw verblijf aan de universiteit extra kosten tegenkomen.

Beurzen

We bieden hoogwaardig onderwijs voor een eerlijke prijs; als de universiteit voor het algemeen welzijn zetten we ons in om toegankelijk hoger onderwijs aan getalenteerde studenten aan te bieden door ons collegegeld laag te houden en een royaal studiebeurspakket van meer dan £ 2,5 miljoen per jaar te bieden.

Als je vragen of vragen hebt over beurzen beschikbaar voor 2018/19, neem dan gerust contact op met het studentonderzoeksteam.

Internationale startdatums voor studenten

Voor nieuwe internationale studenten starten oriëntatie-evenementen op 14 september 2018 . Deze extra tijd is speciaal ontworpen om nieuwe internationale studenten te helpen zich te vestigen in het Verenigd Koninkrijk en de GCU voorafgaand aan de start van de algemene inductie van studenten en lesgeven.

Er zullen tijdens deze periode heel veel leuke en informatieve activiteiten plaatsvinden, waaronder rondleidingen op de campus en in de stad, en welkomstevenementen waar u andere internationale studenten kunt ontmoeten.

Bedrijfsbezoeken en masterclasses

We willen onze afgestudeerden toerusten om de uitdagingen van een steeds meer geglobaliseerde, op kennis gebaseerde economie aan te gaan en ervoor te zorgen dat ze het best geplaatst zijn om werk te vinden. Studenten profiteren van een mix van bedrijfsbezoeken en masterclasses, relevant voor het programma.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Corporate responsibility and sustainability are fundamental concerns for every organisation. The Glasgow School for Business and Society seeks to address the complex challenges of the global economy, ... Lees meer

Corporate responsibility and sustainability are fundamental concerns for every organisation. The Glasgow School for Business and Society seeks to address the complex challenges of the global economy, while delivering social benefit to local and global communities. Lees Minder
Glasgow , Londen + 1 Meer Minder