MSc Logistics en Supply Chain Management

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Met het ontwikkelen van uw operationele en logistieke vaardigheden voor prestatieverbetering en concurrentievoordeel, leert deze MSc de theorie en technieken die nodig zijn voor het succesvol beheren en verbeteren van een wereldwijde en internationale supply chain.

Door onderzoek te doen naar operaties, supply chain en groene logistiek en kernsubdisciplines, verkrijgt u expertise in de bijdrage die deze systemen leveren en de vaardigheden die nodig zijn om een ​​toekomstige leider in het koolstofarme gebied te worden.

Ons expertteam op het gebied van logistiek en supply chain management werkt nauw samen met het bedrijfsleven, identificeert de behoeften en stemt het leerproces van zijn studenten daarop af. Dit programma biedt uitstekende netwerkmogelijkheden en onderhoudt nauwe banden met relevante internationale bedrijven en festivals, en biedt een route naar toekomstige banen. De relatie met organisaties wordt versterkt door een door het bedrijf gesponsorde module.

De MSc in logistiek en supply chain management heeft accreditatie van CIPS en CILT, twee vooraanstaande internationale organisaties die zich bezighouden met inkoop en levering en logistiek en transportberoepen. Afgestudeerden van ons programma komen in aanmerking voor een volledig lidmaatschap van CIPS nadat ze drie jaar relevante professionele ervaring hebben opgedaan en kunnen werken om een ​​Chartered Member van CILT te worden.


De cursus

Je studeert in een state-of-the-art leeromgeving in ons pas gerenoveerde gebouw. De klasgroottes zijn klein en studenten komen van over de hele wereld om een ​​internationaal perspectief te bieden voor je leren.

Gedurende een volledige periode van twee semesters, gevolgd door een proefschrift, leren de studenten een reeks lezingen, seminars, casestudy's, laboratoriumwerk, groepswerk voor samenwerkend leren en webgebaseerde discussiegroepen. Beoordeling gebeurt door individuele opdrachten, groepsprojecten, examens en een managementproject.

Je hebt ook de mogelijkheid om een ​​organisatorisch project uit te voeren, waardoor je echte werkervaring krijgt binnen een bedrijf
De cursus begint in september en duurt 12 maanden. Studenten die het eerste semester met succes hebben afgerond maar niet doorgaan, ontvangen het PG-certificaat. Degenen die de modules van beide semesters passeren maar het managementproject niet afmaken, ontvangen het Diploma.

modules

Core modules:

 • Duurzame logistiek en supply chain management
 • Supply Chain-technologie
 • Logistieke systemen
 • Operations Management voor logistiek en supply chain management
 • Supply Chain Accounting en financiën
 • Wereldwijd Supply Chain Leadership
 • Supply Networks Management
 • Onderzoeksmethoden
 • Proefschrift

Optionele modules:

 • Internationaal management
 • Strategisch management
 • Internationale bedrijfsstrategie


De kandidaat

Het programma spreekt studenten met veel verschillende achtergronden aan. Om te slagen en concurrerend te zijn vandaag en in de toekomst, moeten managers begrijpen hoe ze de wereldwijde en internationale supply chain-prestaties kunnen beheren en verbeteren. Groene vaardigheden zijn door een aantal regeringen en marktleiders aangewezen als een grote kloof. Dit programma geeft je een belangrijke vaardigheid op een gebied dat waarschijnlijk van cruciaal belang zal zijn voor toekomstige bedrijfs- en organisatieleiders.

Je hebt een 2: 1 graad of een goedgekeurde beroepskwalificatie. Voorafgaande managementervaring is niet essentieel. Voor buitenlandse studenten is de standaard Engelse vereiste voor Sheffield University Management School IELTS 6.5 met minstens 6 in elk onderdeel of equivalent.


De school

Sheffield University Management School is er trots op in de top één procent van bedrijfsscholen in de wereld te zijn dankzij een prestigieuze Triple Crown-accreditatie (AMBA, EQUIS, AACSB). Het spectaculaire, door de architect ontworpen gebouw van de school bevindt zich in het groene Broomhill, op slechts 15 minuten lopen van het stadscentrum en op 15 minuten rijden van het Peak District, wat een zeer hoge kwaliteit van leven voor u biedt.

We zijn door onderzoek gestuurd, dynamisch en vooruitstrevend. The School streeft ernaar dat elke afgestudeerde zowel in theorie als in de praktijk klaar en beschikbaar is. Onze academici van wereldklasse en gerenommeerde graden en kwalificaties werken heel hard om dit te garanderen.

Er is ook een speciale carrièreservice beschikbaar om studenten te ondersteunen en om u in contact te brengen met organisaties. De employabilityhub fungeert als een belangrijke interface tussen managementstudenten en de externe wereld. Het is een toegewijde dienst om u te helpen toegang te krijgen tot ondersteuning op het gebied van inzetbaarheid, ontwikkeling van vaardigheden en kansen op de volgende gebieden; postdoctorale projecten, stages, postacademische internationale zomerscholen, beroepsverenigingen en banen.Beurzen
Bezoek de volgende website voor meer informatie over beurzen. https://www.sheffield.ac.uk/postgraduate/taught/finance

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

The University of Sheffield is a truly international environment with nearly 25,000 students from 117 countries. With a history stretching back to 1879, it is one of the UK’s leading universities and, ... Lees meer

The University of Sheffield is a truly international environment with nearly 25,000 students from 117 countries. With a history stretching back to 1879, it is one of the UK’s leading universities and, as part of the Russell Group, is renowned for its research and teaching excellence. Lees Minder