MSc Linguistics

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Verkrijg intellectuele en praktische vaardigheden om taalkundig onderzoek te verrichten, hetzij voor zichzelf of als onderdeel van interdisciplinair onderzoek.

 • Waar komt diversiteit vandaan in de talen van de wereld?
 • Wat moeten we weten om een ​​taal te spreken?
 • Waarom verandert taal?
 • Wat hebben talen gemeen?

Deze zeer flexibele MSc is gebaseerd op de ongeëvenaarde onderzoeksexpertise van de Universiteit van Edinburgh in de taalkunde . Taalkunde en Engelse taal in Edinburgh heeft toegang tot een breed scala aan onderzoeksthema's, met de grootste theoretische diepgang die u overal zult vinden.

De breedte van het onderzoek wordt weerspiegeld in het aanbod van cursussen die worden aangeboden in dit programma. We hebben een aantal medewerkers met verschillende interesses om het brede aantal aangeboden cursussen te ondersteunen. Met dit programma kun je de flexibiliteit hebben om cursussen te kiezen en te kiezen die bij je interesses en carrièredoelen passen.

De afdeling heeft meerdere overlappende onderzoeksgroepen, die alles omvatten, van betekenis en grammatica tot taalevolutie. Dit programma is uniek omdat je de vrijheid hebt om op deze bronnen te putten.

 • We staan in de top 5 van universiteiten voor taalwetenschap (QS World University Rankings per onderwerp 2019).
 • Taalkundig onderzoek in Edinburgh staat op de 1e plaats in Schotland en op de tweede plaats in het VK in de ranglijst THE op onderwerp van de REF 2014.
 • Je maakt deel uit van een leergemeenschap met een van de grootste concentraties van taalwetenschappers in het VK
 • Je wordt onderwezen door experts van wereldklasse in de taalkunde, psychologie en andere aanverwante vakgebieden van de universiteit

Dit programma bestaat uit twee semesters van verplichte verplichte en keuzevakken, gevolgd door een proefschrift

De meeste cursussen bestaan uit hoorcolleges en werkcolleges, waarbij de laatste bestaat uit labwerk, een papieren discussie of presentaties, afhankelijk van het onderwerp van de cursus. Sommige cursussen bevatten projectwerk waarbij twee of meer studenten samenwerken om een empirisch onderzoek uit te voeren.

Cursuswerk beoordeling wordt gedaan door een mix van examens en opdrachten, waaronder essays, kritische beoordelingen van gepubliceerd werk, analyse van echte of mock-gegevens, en mini-onderzoeksprojecten.

Voor 20 studiepuntencursussen zijn er gewoonlijk twee beoordelingsonderdelen, een halverwege het semester en de andere, aan het einde van het semester. Voor cursussen met 10 studiepunten is er meestal één beoordeling, die zich aan het einde van het semester bevindt.

Het proefschrift bestaat uit een onafhankelijk onderzoek van ongeveer 8.000 woorden dat bedoeld is om kennis van de literatuur en onderzoeksvaardigheden op een bepaald gebied van de taalkunde aan te tonen.

Dit programma biedt je een scala aan kennis en vaardigheden om je voor te bereiden op verdere studie en een carrière met taalkunde

Studenten die afstuderen aan ons programma zullen begrijpen hoe sleutelgegevens kunnen worden geanalyseerd in syntaxis, semantiek, pragmatiek, fonologie en morfologie, hoe deze gegevens te theoretiseren en hoe empirische methoden kunnen worden gebruikt om hun theorieën te testen.

De belangrijkste doelstellingen van het programma zijn:

 • bieden gespecialiseerde kennis op het gebied van verschillende theoretische subdisciplines van de taalkunde
 • relevante kennis op die gebieden integreren
 • een basis leggen voor geavanceerd onderzoek binnen fonologie, morfologie, syntaxis, semantiek en pragmatiek
 • een volledig begrip bieden van de basisprincipes van onderzoek in de theoretische en beschrijvende taalkunde
 • de analytische vaardigheden van de studenten ontwikkelen in een interdisciplinaire context

We bieden een sterke focus op theoretisch inzicht: je zult leren hoe je data kunt analyseren in de context van geavanceerde taalkundige structuur op alle niveaus, gebruikmakend van de expertise van de afdeling, die bijzonder sterk is in theorieontwikkeling, en goed geplaatst zal zijn om vergelijk en evalueer concurrerende voorstellen, zowel vanuit hetzelfde theoretische model, als van concurrerende modellen.

Bovendien verkrijgt u de nodige vaardigheden en vaardigheden voor het aanleren van gegevens bij het verwerken van gegevens die van nature voorkomen in corpora.

Al deze vaardigheden vormen een stevige basis voor verdere doctoraatsstudie in de taalkunde of verwante disciplines.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The School comprises Philosophy, Psychology and Language Sciences (Linguistics and English Language). The school aims to maintain its internationally-renowned reputation for research and to use this a ... Lees meer

The School comprises Philosophy, Psychology and Language Sciences (Linguistics and English Language). The school aims to maintain its internationally-renowned reputation for research and to use this as a solid foundation for teaching. Lees Minder