MSc International Marketing

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Marketing verandert voortdurend, als gevolg van het zich steeds verder ontwikkelende aanbod van digitale kanalen en oplossingen die beschikbaar zijn om klanten te bereiken, te communiceren en erbij te betrekken. Er is ook een aanzienlijke ontwikkeling geweest rond marktonderzoek, wat erg belangrijk is voor het begrijpen van klantgedrag en als de eerste fase van marketingplanning.

Naast het behandelen van de traditionele basisconcepten en theorieën over marketing, ontwikkel je ook kennis op het gebied van social media marketing, digitale marketing, contentgeneratie, digitale tracking en data-analyse. Je begrijpt de praktische kant van marketingtools en leert de voor- en nadelen van elk ervan, voor de professionele marketeer.

Je krijgt ook de kans om deel te nemen aan een wereldwijde stage of een project af te ronden bij een organisatie.

getuigenissen

“Ik koos voor Dundee omdat ik daardoor in januari aan mijn studie kon beginnen. Ik vond het ook leuk hoe ik als onderdeel van de opleiding een specialistisch gebied kon kiezen. Ik koos voor de Digital / Social Media Pathway . "

Wendy Morgan, afgestudeerd in International Marketing

Toelatingseisen

Cijfervereisten
Over het algemeen een goede (minstens een tweederangs Honours-graad of gelijkwaardig) eerste graad in een onderwerp dat de aanvrager in staat heeft gesteld om analytische en kwantitatieve vaardigheden te ontwikkelen. Als u bang bent dat uw kwalificaties niet aan onze normale verwachting voldoen, kunt u solliciteren, maar u moet een korte persoonlijke verklaring opnemen over uw algemene interesse in uw eigen opleiding, werkervaring en voorafgaand relevant leren. De plaatsen zijn beperkt en een vroege aanmelding wordt zelfs voor goed gekwalificeerde kandidaten geadviseerd.

Engelse taalvereisten

 • IELTS (algemeen) 6.0
 • 5.5 lezen
 • Luisteren 5.5
 • Spreken 5.5
 • Schrijven 5.5

Careers

Afgestudeerden verhuizen naar bedrijven van elke omvang en in alle sectoren. Velen hebben ook hun eigen bedrijf opgericht.

Onze afgestudeerden gaan door met werken op gebieden zoals:

 • Marketingmanager, financiële diensten
 • Marketing & comms officer, energie-industrie
 • Marketingmanager, bureauzijde
 • Digital marketing officer, publieke sector
 • Marketingadviseur, eigen bedrijf
 • Merkmanager, FMCG
Laatst bijgewerkt op dec 2020

Over de school

Our core mission at the University of Dundee is to transform lives, locally and globally, through the creation, sharing and application of knowledge.

Our core mission at the University of Dundee is to transform lives, locally and globally, through the creation, sharing and application of knowledge. Lees Minder
Dundee , Kirkcaldy + 1 Meer Minder