MSc International Journalism

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Onze masteropleiding International Journalism introduceert studenten uit een breed scala van academische en professionele achtergronden van de theorie en praktijk van journalistiek in een mondiale context. De cursus is internationaal gericht en behandelt de praktijk van journalistiek in verschillende media, culturele en regelgevende omgevingen.

Met een combinatie van praktijk en theorie, stelt de MSc International Journalism bij Stirling je in staat om je studie aan te passen door een praktijk- of theoriegeleide route te kiezen, afhankelijk van je interesses en loopbaanambities.

De cursus wordt gegeven door onze afdeling Communicatie, Media en Cultuur, die een sterk internationaal profiel heeft en voortbouwt op onze bestaande sterke punten op het gebied van onderwijs en onderzoek. Alleen al in de journalistiek heeft de divisie een staf uit Zuid-Afrika, Venezuela, Pakistan, China en Ierland, evenals het VK.

Belangrijkste redenen om bij ons te studeren

 1. 1e in Schotland en top 10 in het VK voor communicatie en media (Times and Sunday Times Good University Guide 2018).
 2. 98% van onze postdoctorale verlaters heeft binnen zes maanden na afstuderen een baan of studeert verder (DLHE 2015/16).
 3. De University of Stirling is 2e in Schotland voor journalistiek (The National Student Survey 2017).

Cursus Doelstellingen

Over de MSc International Journalism zul je:

 • Ontwikkel geavanceerde onderzoeks- en analysevaardigheden.
 • Verwerven van geavanceerde vaardigheden bij het schrijven van nieuwsverhalen, functies en blogs.
 • Stijl en de relatie tot inhoud begrijpen.
 • Vaardigheden ontwikkelen om nieuwsinhoud op meerdere media te publiceren.
 • Verwerf vaardigheden op het gebied van audio- en videoproductie.
 • Begrijp de culturele, sociale en politieke betekenis van journalistiek.
 • Begrijp transnationale praktijken op cultureel, sociaal, economisch en politiek gebied.
 • Begrijp de verschillende juridische, culturele en politieke contexten waarin ze zouden moeten opereren.

Cursus details

De master vindt plaats binnen de twee 15 weken durende semesters en bestaat uit twee componenten; een onderwezen cursus gevolgd door een proefschrift of onderzoeksproject. Voltijdstudenten volgen in totaal zes lesmodules in het jaar, of twee jaar in deeltijd.

Onderwijs

De cursus zal worden gegeven door middel van lezingen, seminars en praktische workshops. Er wordt ook verwacht dat je onafhankelijk onderzoek doet.

Beoordeling

Er wordt van u verwacht dat u essays schrijft, inhoud produceert onder professionele omstandigheden en deelneemt aan klassikale tests. Leren wordt ook beoordeeld in een proefschrift of onderzoeksproject. Er zal ook een voortdurende, informele benadering zijn van beoordeling in de vorm van wekelijkse discussies en probleemoplossende oefeningen.

Course director

Dr Idrees Ahmed
+44 (0) 1786 466214
[email protected]

Vergoedingen - 2020/2021

 • Overzee: £ 16.950
 • Thuis / EU: £ 7.000
Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Lees Minder