MSc International Human Resource Management in het digitale tijdperk

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Programmaduur: Een academisch jaar (op de campus) Final Management Project (kan op afstand worden voltooid terwijl u werkt)

Toelatingseisen: Bachelor-niveau undergraduate-diploma in een onderwerp. vloeiend Engels

Volledige programmakosten: € 19.450

Campuslocatie: Grenoble, Frankrijk

Taal Engels

Financiële hulp en beurzen beschikbaar

Onze missie:

Om managers uit te rusten met de tools en kennis om overal ter wereld, in elk bedrijf in HR te werken. Deze managers zullen over de vaardigheden beschikken om de bedrijfsprestaties te verbeteren door een doeltreffend beheer van het personeel van het bedrijf en de mogelijkheid om hun organisatie aan te passen aan de toekomst, zowel op menselijk als op digitaal niveau.

Waarom kiezen voor MSc International Human Resource Management in het digitale tijdperk:

 • Volg een baanbrekend programma op zijn gebied, dat de fundamenten van IHRM beslaat met een unieke focus op de ontwikkelingen en uitdagingen van nieuwe manieren van werken in verband met digitale transformatie .
 • Leer hoe u HR-strategieën kunt ontwerpen om de bedrijfsprestaties te optimaliseren en hoe u omgaat met IHR-operaties in een dynamische internationale omgeving.
 • Ontwikkel op zowel professioneel als persoonlijk niveau binnen een intensief en stimulerend programma in een multiculturele omgeving.
 • Verdien je diploma van een drievoudig geaccrediteerde instelling met wereldwijde erkenning

Hoogtepunten van het programma:

 • Innovatieve en interactieve pedagogiek, inclusief serious games
 • Live zakelijke cases met echte bedrijven, waardoor leren in de praktijk wordt gebracht
 • HR Study Trip combineert lessen en bedrijfsbezoeken
 • Up-to-date programma-inhoud met betrekking tot de nieuwste trends in IHRM

Programma

Het programma onderzoekt hoe HR-strategie past in de algemene bedrijfsstrategie, de belangrijkste verschillen tussen International Human Resource Management (IHRM) en binnenlandse HRM, en de vaardigheden die nodig zijn om talent te werven, beheren en verbeteren. Het is ontworpen voor afgestudeerden die managementcarrières willen nastreven op nationaal en internationaal niveau.

Deelnemers zullen de knowhow en competenties ontwikkelen om de HR-problemen van het bedrijfsleven van vandaag te identificeren en te begrijpen en passende strategieën te ontwikkelen om ervoor te zorgen dat effectieve strategieën voor people management een concurrentievoordeel en bronnen van waarde creëren.

Dit programma is ook gespecialiseerd in de analyse van de impact en uitdagingen van digitale transformatie op HR van vandaag.

Programma-inhoud *

Jaar 1 - Campusjaar

Introductiesessie

Kern HRM-vaardigheden

 • Fundamentals of Human Resource Management
 • Persoonlijkheidstest
 • Talent Management
 • Compensatiepraktijken
 • Leiderschap, groepen en teamdynamiek
 • HR als een coach
 • HR-rapportage
 • Onderzoeksmethoden voor managers

Internationale zakelijke omgeving

 • Strategisch management
 • Internationale juridische context
 • Werknemer

HR-uitdagingen in het digitale tijdperk

 • Digitale transformatie voor HR-professionals
 • CSR
 • Project management
 • People Analytics
 • Kennis beheren om kerncompetenties te ontwikkelen
 • gamification
 • HRBP bij Heart of Transformation
 • Nieuwe organisaties
 • Live Business Case

* De inhoud van het programma kan van jaar tot jaar worden aangepast om rekening te houden met de behoeften van de industrie. Het bijwonen van lessen is verplicht.

Jaar 2 - Eindmanagementproject

Aan het einde van het voltijdse deel van het programma van een academisch jaar, zal elke student een Finaal Management Project van ongeveer 15.000 woorden moeten voltooien, onder begeleiding van een tutor. Dit is een toegepast of theoretisch onderzoeksproject dat op afstand en parallel aan een voltijdse betrekking of een goedgekeurde stage kan worden voltooid. Om het Final Management Project met succes af te ronden, moeten studenten een specifieke onderzoeksvraag of kenniskloof in hun gekozen vakgebied aanpakken. Dit zal bedrijfsgericht zijn en coherent zijn met de doelstellingen van het programma. Een student kan ervoor kiezen om hun project te schrijven over een onderwerp gebaseerd op hun stage-ervaring.

Vreemde talen

Werken in een internationale omgeving vereist een vreemde taalvaardigheid en daarom is een module voor vreemde talen een optie op het programma voor alle studenten.

Niet-Franstaligen kunnen Frans studeren (van beginner tot gevorderd niveau). Deze optie wordt ten zeerste aanbevolen voor diegenen die op zoek zijn om professionals in Frankrijk te worden. Franstaligen kunnen kiezen uit een aantal andere talen op beginnersniveau.

Studiereis

Studenten van het programma nemen deel aan een tweedaagse HR-studiereis om verschillende soorten organisaties te bezoeken. Voorheen ontmoetten studenten P

Live Business Case

De Live Business Case (LBC) biedt de studenten de mogelijkheid hun leerproces rechtstreeks toe te passen op een echt HR-probleem dat wordt aangeboden door een deelnemend bedrijf. Studenten werken in teams en ontwikkelen hun LBC over meerdere maanden parallel aan het geleerde deel van het programma. Ze zullen hun toegewezen bedrijf en LBC-coach regelmatig ontmoeten om de doelstellingen van hun project en de verwachte resultaten te definiëren en te herzien. Het doel van de LBC is voor MSC IHRM-studenten om echte bedrijven te helpen innovatieve oplossingen te vinden om hun HR-problemen aan te pakken en hen in staat te stellen hun HR-proces te verbeteren met digitale hulpmiddelen.

Persoonlijke en professionele ontwikkelingsworkshops

Naast de kerncursussen kunnen studenten deelnemen aan workshops voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Deze workshops behandelen actuele interessegebieden, recente trends in management en loopbaanontwikkeling. Ze dienen als aanvulling op de kernmodules.

Innovatief leren voor loopbaanontwikkeling

Je wordt aangemoedigd om je professionele vaardigheden te ontwikkelen door middel van een reeks innovatieve leeractiviteiten. Door deel te nemen aan echte professionele experimenten en aan GEM's gerenommeerde 'serious games', word je aangemoedigd om je soft skills (teamwork, presentatie, onderhandeling, leiderschap) te ontwikkelen.

employability

Dit MSc-programma is speciaal ontworpen voor diegenen die willen werken in organisaties met een internationaal en gediversifieerd personeelsbestand, met de verantwoordelijkheid voor het ontwikkelen van lokale en wereldwijde HR-systemen. Afgestudeerden zullen gekwalificeerd zijn voor posities in zowel multinationale ondernemingen als lokale bedrijven die een snelle expansie op internationale markten ervaren. Afgestudeerden zullen ook gekwalificeerd zijn om het adviesveld te betreden op het gebied van HR en organisatieontwikkeling. Dit programma past ook bij studenten die expert willen zijn in het managen van mensen.

Topwerkgevers van onze MSc IHRM-afgestudeerden

Aldes Aeraulique, Alstom Management, Roche, Auchan France, BCG, Copers Executive Search, Diesel France, European Synchrotron Radiation Facility, Kelly Services, Mecaplast, IOTA SA, Randstad, Renault Trucks, Essilor, Transatel, Saint-Gobain Interservices, VMware France, Kurt Salmon, Schneider Electric, Amadeus, Rexel, Hays, Spartoo

getuigenis

"Na 8 jaar voor een nationale verzekeringsmaatschappij in HR-gerelateerde functies te hebben gewerkt, besloot ik mijn HR-expertise te verdiepen aan een topschool van Financial Times, namelijk Grenoble Ecole de Management . Het MSc IHRM-programma bood een geweldige combinatie van HR-fundamentals en gespecialiseerde cursussen die voldeden aan de verwachtingen van zowel nieuwkomers in het veld als ervaren professionals.

Een kleine klas stelde de professoren in staat om tegemoet te komen aan de behoeften van elke student. Een belangrijk hoogtepunt was de klassendiversiteit die me in staat stelde om te leren wat culturele competentie echt in de praktijk betekent en die me ook de vaardigheden gaf om succesvol te werken in een multicultureel team. Deze culturele uitstraling heeft me perfect voorbereid op een carrière in een multinationale omgeving.

Met name cursussen zoals zelfontplooiing, organisatieontwikkeling, leiderschap, verandermanagement, de georganiseerde outdoor-teamactiviteiten en ook het carrièreservicecentrum, hebben me allemaal ondersteund bij het veiligstellen van mijn huidige baan voor een van de grootste adviesbureaus ter wereld, Accenture Consulting.

Ik werk nu als een Senior Management Consultant in Verandermanagement en HR-transformatie en kan met terugwerkende kracht stellen dat dit programma een grote impact heeft gehad op mijn professionele loopbaanontwikkeling.

Naast professionele en persoonlijke groei hebben de intensieve werkgroepen bijgedragen aan het tot stand brengen van een interpersoonlijke band tussen de medestudenten die ook vandaag nog sterk is. "

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Grenoble Ecole de Management (GEM) has earned both national and international recognition. More than just a school, GEM represents an open-ended laboratory through which 8,000 students and 500 employe ... Lees meer

Grenoble Ecole de Management (GEM) has earned both national and international recognition. More than just a school, GEM represents an open-ended laboratory through which 8,000 students and 500 employees learn and work every day to solve complex problems and overcome major challenges for business and society. Lees Minder
Grenoble , Medellín , Grenoble , Tbilisi , Berlijn , Moskou , Île-de-France , Singapore + 7 Meer Minder