MSc International Fashion

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Nieuw: de MSc in International Fashion

Het doel van de MSc Fashion/>

Dit programma put uit de kracht van IFM als een unieke ontmoetingsplaats voor de interactie tussen management

Het geeft studenten:

  • een sterke basis in managementvaardigheden, specifiek toegepast in de luxesector: marketing, strategie en activiteiten voor internationale markten, met een bijzondere nadruk op distributie en retailbeheer.
  • de sleutels tot begrip en gebruik van merkwaarde: luxe branding, communicatie en digitale strategieën.
  • een grondige kennis van de creatie: de cultuur van mode, design en luxe, begrip van het creatieve proces, begrip van het belang van kwaliteit en savoir-faire (know-how) in de luxe-industrie.

Studenten zullen ook de vaardigheden ontwikkelen om "de Franse aanraking" - historische en hedendaagse referenties - te begrijpen en zullen Frans leren om communicatie en cultureel begrip te vergemakkelijken.

Een rijk academisch jaar doorgebracht in het hart van Parijs, met een bijzondere nadruk op leiderschap en persoonlijke ontwikkeling, zal deelnemers een belangrijk concurrentievoordeel geven bij het nastreven van hun loopbaan.

Voor studenten die al een 4-jarige bachelor (of equivalent) hebben, bestaat het programma uit een intensief programma van 9 maanden gevolgd door een stage van 6 maanden. Voor studenten met een 3-jarig bachelordiploma (of gelijkwaardig), begint het programma met een 12-maanden Fundamentals-jaar gewijd aan zowel traditioneel in-class als ervaringsgericht leren, naast Paris Fashion Week en verkoopervaringen in de detailhandel. Voor die studenten is het vereist om beide jaren met succes af te ronden om de MSc in International Fashion te behalen

Professionele kansen voor afgestudeerden van dit programma hebben voornamelijk te maken met de ontwikkeling van internationale bedrijven, waardoor tegemoet wordt gekomen aan de behoeften van luxe merken terwijl zij hun aanwezigheid op de internationale markten blijven versterken. De rollen zijn in functies zoals product- en visuele merchandising, groot- en detailhandelbeheer, inkoop, marketing en communicatie, digitaal en CRM.

IFM Open Dag 2018 - MSc in International Fashion

Dit programma heeft de actieve steun van bedrijven zoals Chanel, Chloé, Christian Dior, Hermès, Kenzo, L'Oréal Luxe, Louis Vuitton, Saint Laurent ... die deelnemen aan het programma tijdens de academische cursussen en stages aanbieden.

IFM is een door de staat erkende instelling voor hoger onderwijs en de MSc in International Luxury Management is geregistreerd op niveau 1 (Master-niveau) bij de Répertoire National des Certifications Professionnelles (RNCP). Deze registratie geeft recht op de niet-EU studenten die zijn afgestudeerd aan het programma (inclusief stage) om de Autorisation Provisoire de Séjour (APS - Tijdelijke verblijfsvergunning) te verkrijgen, waardoor ze een jaar in Frankrijk kunnen werken.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

IFM Paris is a non-profit state-recognised school supported by the French Ministry of Industry which offers courses in fashion design, fashion management and couture savoir-faire.

IFM Paris is a non-profit state-recognised school supported by the French Ministry of Industry which offers courses in fashion design, fashion management and couture savoir-faire. Lees Minder