MSc International Business

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Over de hele wereld zijn organisaties op zoek naar dynamische managers met de vaardigheden om buiten hun eigen land te werken. Deze MSc staat open voor afgestudeerden uit elke discipline en zal je voorzien van een uitgebreid begrip van relevante en actuele internationale kwesties, waardoor je de kans krijgt om je carrière overal ter wereld te ondernemen. Het programma behandelt onderwerpen zoals globalisering, operaties en inkoop, e-commerce en bedrijfsregering en biedt een goede balans tussen theoretische kennis en praktische toepassing.

Het programma is ontworpen om uw carrièreperspectieven te verbeteren door uw kennis op te bouwen op belangrijke gebieden van het internationale bedrijfsleven. Je krijgt de kans om te putten uit de talenten van wereldwijd gerespecteerde wetenschappers en docenten wiens expertise, gecombineerd met de breedte van de syllabus, je zal voorbereiden op je nieuwe internationale carrière.

Het bedrijfsleven van vandaag is wereldwijd. Geen enkel bedrijf kan vertrouwen hebben in overleven tenzij het dit feit op prijs stelt en de implicaties ervan begrijpt.

Voor afgestudeerden die een carrière in het internationale bedrijfsleven willen ontwikkelen, omvatten de kansen een breed scala aan mogelijkheden. Multinationals hebben een tekort aan managers uit andere landen dan hun thuisbasis, die het begrip hebben om comfortabel in verschillende landen te werken.

Kleine en middelgrote bedrijven met sterke nicheposities zijn ook steeds meer op zoek naar getalenteerd en goed opgeleid personeel om hen te helpen bij internationale expansie. In grote opkomende economieën zoals Brazilië, China en India, zijn succesvolle binnenlandse bedrijven klaar om multinational te worden door uitbreiding naar het buitenland. Ook zij verwelkomen afgestudeerden met de juiste kennis over internationaal zakendoen.

De MSc International Business is geaccrediteerd door de Association of MBA's (AMBA). De accreditatie, gericht op Pre-Experience Masters in General Management (PEMM), houdt rekening met criteria zoals de breedte van de syllabus, de kwaliteit van het onderwijzend personeel, beschikbare loopbaanondersteuning en de opname van een proefschrift. Deze accreditatie is bedoeld om de normen van uitmuntendheid te waarborgen en duidelijkheid te verschaffen over het doel van verschillende algemene managementkwalificaties in een steeds competitiever wordende markt.

Waarom deze cursus studeren

Wij geloven dat het wereldwijde karakter van het bedrijfsleven het essentieel maakt dat onze studenten en academici zaken vanuit verschillende internationale perspectieven begrijpen. Onze programma's omvatten momenteel studenten uit meer dan 60 landen, dus je hebt ook de mogelijkheid om vrienden te maken en met vele nationaliteiten te studeren. We hebben tal van internationale banden en zijn betrokken geweest bij projecten in landen als Argentinië, Brazilië, Chili, Tsjechië, Indonesië, Maleisië, Iran, Mauritius, Singapore en Thailand.

Toelatingseisen

Een goede graad (2: 1 of hoger) of postdoctoraal diploma van een Britse universiteit of gelijkwaardig.

Dit programma wordt ook voltijds en deeltijds aangeboden aan de Universiteit van Birmingham Dubai

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Birmingham Business School is a research-led institution and offers high quality undergraduate and postgraduate degree programmes for students from all over the world. Their triple-crown accreditation ... Lees meer

Birmingham Business School is a research-led institution and offers high quality undergraduate and postgraduate degree programmes for students from all over the world. Their triple-crown accreditation places them within an elite group of global business schools. Set in the university's attractive 'redbrick' campus, in the industrial heartland of Britain, the School is proud of its 100 year history and close links with local business. Lees Minder