MSc International Business

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Programma overzicht

Het doel van dit programma is om studenten te trainen in de fundamenten van internationale zaken en hen voor te bereiden om internationale bedrijfsleiders te zijn. Het ISB-programma omvat theoretische en praktische kennis van internationale zaken en cultuur, evenals drie, een week durende internationale zakenreizen naar Barcelona, ​​Brussel en Londen; en drie interactieve workshops in Parijs. De MSc is georganiseerd langs vier internationale assen : bedrijfsstrategie, financiën, marketing en management. Gedurende het hele programma werken studenten in interculturele teams aan het leren hoe deze vier dimensies met elkaar verbonden zijn, zodat ze goed uitgerust zijn om strategische zakelijke beslissingen te nemen.

 • Duur: 12 maanden
 • Campus: Toulouse
 • Taal: Engels
 • Modus: Fulltime
 • Collegegeld: 17000 €
 • Aanvraagkosten: 100 €
 • Intake: september 2021
 • Deadline: 30 juli 2021

Studenten worden gedwongen kritisch na te denken en analyseren alle aspecten van het bedrijfsleven en de internationale fase in besluitvorming en het ontwikkelen van een bedrijfsstrategie. Lokale gebruiken en geopolitiek moeten worden overwogen voordat een bedrijf naar een nieuwe markt wordt gemanoeuvreerd. Studenten leren hoe ze beschikbare informatie kunnen identificeren, compileren, analyseren, absorberen en synthetiseren uit een breed scala van soms complexe bronnen . Van hen wordt vervolgens verwacht dat ze correcte, met redenen omklede conclusies trekken uit relevante gegevens en wereldwijde trends herkennen en evalueren.

TBS-accordion__content">Het programma bevat meer dan 470 uur, inclusief face-to-face tijd met professoren en experts uit de industrie. Het heeft een gewicht van 90 ECTS en omvat een stage van zes maanden en zes weken hands-on leren door de interactieve workshops.
TBS-accordion__content">Studenten zijn:
 • Ondergedompeld in Europese aangelegenheden , en meer in het bijzonder de Franse cultuur: rondleidingen door Europese instellingen, conferenties, bedrijfsbezoeken, ontmoetingen met lobbyorganisaties.
 • Gegeven toegang tot de dagelijkse realiteit van Franse bedrijven via ons samenwerkingsverband van experts uit de industrie.
 • Verrijkt met interpersoonlijke vaardigheden en interculturele communicatie , zullen studenten de harde en zachte vaardigheden leren om succesvol te communiceren over verschillende culturen. Ze zullen leren hoe een internationaal team te managen.
 • Voorzien van een holistische benadering van strategieën voor goede zakelijke beslissingen . Studenten leren de geopolitieke situatie van verschillende landen analyseren om rekening te houden met deze factoren bij het nemen van beslissingen over bedrijfsontwikkeling.

Programma workshops

TBS-accordion clearfix processed">
TBS-accordion__content">Het hele jaar door zullen de studenten 6 thematische workshops voltooien. Deze workshops stellen studenten in staat om de theorieën die ze tijdens het semester hebben verworven toe te passen. De workshops vinden plaats over een week en de transport- en verblijfskosten zijn inbegrepen in het collegegeld van het programma.

 • WS1 - Team Development - Parijs (oktober & februari)
  Team, professionele en persoonlijke ontwikkeling zijn essentiële soft skills om succesvol te zijn. Tijdens deze workshop leren studenten over crisismanagement, stressmanagement, emotionele intelligentie, besluitvorming, zelfvertrouwen, assertiviteit en leiderschap.
 • WS2 - Financial Tools, Products & Markets - Londen (november & juni)
  Studenten worden uitgenodigd bij TBS London om een groepsopdracht te voltooien met betrekking tot internationaal financieel beheer. Deze workshop omvat ook bedrijfsbezoeken en een reeks seminars die bedoeld zijn om studenten te helpen met de problemen die ze naar verwachting zullen oplossen.
 • WS3 - Creativity Fabrication - Parijs (december & juli)
  Het motto van TBS is 'Think and Create'. Tijdens deze workshop worden studenten uitgedaagd om dat te doen. Ze moeten nadenken over een product dat aan een specifieke behoefte voldoet, het product ontwerpen en het vervolgens maken met een 3D-printer
 • WS4 - European Culture & Economy - Brussel (maart)
  Studenten worden uitgenodigd in Brussel om meer te leren over de Europese Unie en haar markten. Ze leren over de problemen rond de interne markt, zoals niet-tarifaire handelsbelemmeringen en de erkenning en harmonisatie van geschoolde Europese arbeidskrachten.
 • WS5 - Multicultureel en diversiteitsmanagement - Barcelona (april)
  Studenten worden uitgenodigd bij TBS Barcelona om een groepsopdracht met betrekking tot multicultureel ondernemen te voltooien. Studenten zullen leren hoe bedrijven in Spanje rekening hebben gehouden met de drie belangrijkste culturele invloeden: Spaans, Baskisch en Catalaans.
 • WS6 - Final Capstone Preparation Seminar - Parijs (mei & september)
  Het laatste project voor de studenten is het opstellen van een International Business Plan met behulp van de onderzoeksmethodologie CANVAS. Deze workshop biedt studenten de nodige informatie om na te denken over hun sluitstukproject. Studenten hebben 12 uur met een tutor en toegang tot online bronnen.

Admissions

 • Academische vereisten: 4-jarige bachelordiploma
 • Taal vereisten:
  • Engelse moedertaal of bacheloropleiding in het Engels
  • TOEFL IBT 90 / IELTS 6.5 / TOEIC 800 / FCE

4-staps applicatieproces:

 • Volledige online aanvraag (Selecteer: Sessie TBS Masters of Science (MSc) - Engelse track).
 • Dien ondersteunende documenten in.
 • Neem een virtueel interview.
 • Wacht op toelatingsresultaten.
Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

With 5 campuses located in the heart of dynamic cities, such as Toulouse, Barcelona, Casablanca, Paris and London, and alliances with top academic institutions and multinational corporations across th ... Lees meer

With 5 campuses located in the heart of dynamic cities, such as Toulouse, Barcelona, Casablanca, Paris and London, and alliances with top academic institutions and multinational corporations across the globe, we are able to offer a broad core curriculum of undergraduate and graduate degree programs: from Bachelor to MSc, MBA, DBA, and Executive Education. Our programs are taught in French, English or Spanish, and cover Business, Management, Finance, Marketing, and Aerospace Management. Lees Minder
Toulouse , Barcelona , Parijs , Casablanca , Londen + 4 Meer Minder