MSc International Business and Management

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Maak de overstap naar de snelle wereld van internationale handel met een masteropleiding die is ontworpen om u geavanceerde kennis van wereldwijde managementkwesties te bieden. In de geglobaliseerde economie van vandaag is het vermogen om te denken en te werken over grenzen en grenzen absoluut noodzakelijk.

Door een multidisciplinaire aanpak, gebaseerd op economie, financiën, organisatietheorie, marketing en human resource management, onderzoekt u diepgaand internationale zaken en management, waaronder economische, financiële, technologische, marketing- en managementkwesties waarmee multinationale ondernemingen worden geconfronteerd. Hiermee kunt u uw vaardigheden overal ter wereld toepassen.

Je krijgt ook een grondige basis in kwesties en methoden van sociaalwetenschappelijk onderzoek, inclusief technieken voor kwantitatieve en kwalitatieve gegevensverzameling, analyse en interpretatie. De cursus bevat een masterscriptie (proefschrift) over een internationaal bedrijfsgerelateerd onderwerp.

Daarnaast is er de mogelijkheid om een ​​semester door te brengen aan een internationale partnerinstelling om je horizon te verbreden en je inzetbaarheid op de internationale arbeidsmarkt te vergroten. Aangezien er een beperkt aantal uitwisselingsplaatsen beschikbaar is, is de regeling competitief en kunt u een plaats aanvragen zodra u bent ingeschreven voor de cursus.

Speciale functies

Studenten krijgen de kans om deel te nemen aan een georganiseerd bedrijfsbezoek om realistische toepassingen van internationale bedrijfs- en managementconcepten die in de cursus worden behandeld, te illustreren.

Er is ook een mogelijkheid om een ​​aanvraag in te dienen om een ​​uitwisselingssemester door te brengen aan een van de partnerinstellingen van de Alliance Manchester Business School in het buitenland.

Cursuseenheden details

Verplichte vakken:

 • Vergelijkende bedrijfsvoering en management
 • Internationale zakelijke analyse- en onderzoeksvaardigheden
 • Internationale bedrijfsstrategie
 • Theorieën in International Business
 • Grenzen van internationaal zakendoen en management

Kies ten minste een van:

 • Managing Across Cultures
 • Marketingproblemen in het internationale bedrijfsleven
 • Multinationale bedrijfsfinanciering

Optionele opleidingsonderdelen:

 • Wereldwijde innovatie
 • Internationaal zakendoen en opkomende markten
 • Internationaal ondernemen
 • Verantwoord ondernemen in een wereldwijde omgeving

Proefschrift

Er kan ook een mogelijkheid zijn om een ​​semester in een Exchange-instelling te studeren - details zijn hier te vinden.

Cursus en beoordeling

Beoordeling van de opleidingsonderdelen varieert en omvat een combinatie van examens, individuele essays, cursussen en presentaties. Probleemoplossende oefeningen worden voorbereid en geëvalueerd in groepen.

Een dissertatie van tussen de 12.000 en 25.000 woorden wordt ook ondernomen.

Toelatingseisen:

We zijn normaal gesproken op zoek naar een Brits bachelor diploma met eerste of hogere tweede klasse honours, of het overzeese equivalent, in welke discipline dan ook.

Bij het beoordelen van je academisch record houden we rekening met je cijfergemiddelde, positie in de klas, referenties en de status van de instelling waar je je kwalificatie hebt gestudeerd.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Alliance Manchester Business School is one of the UK’s first two business schools, set up in 1965), and is now the largest campus-based business and management school in the UK. Manchester is recognis ... Lees meer

Alliance Manchester Business School is one of the UK’s first two business schools, set up in 1965), and is now the largest campus-based business and management school in the UK. Manchester is recognised for its original thinkers: our long and proud history of research excellence continues the spirit of innovation and achievement for which the city is renowned. Lees Minder