MSc International Business Management

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Werken met bedrijven op internationale schaal vereist vaardigheid en strategie. We helpen u de expertise te ontwikkelen om te slagen in de wereld van mondiaal ondernemen.

Neem het op tegen nieuwe en opkomende markten in een internationale context. In deze cursus helpen we u bij het ontwikkelen van essentiële vaardigheden in internationaal bedrijfsbeheer.

Naast ethisch en wereldwijd management, verfijn je ook je expertise door de politieke economie te verkennen en hoe deze de wereldhandel kan beïnvloeden.

U kunt de cursus aanpassen om u te concentreren op gebieden die u het meest interessant vindt door optie-eenheden te selecteren uit een breed scala aan bedrijfsspecialismen.

We helpen je ook om werkmethoden uit verschillende gebieden te begrijpen en de vaardigheden op te bouwen die je nodig hebt om effectief mensen met verschillende culturen en achtergronden te managen.

Verder gaan dan de theorie

Gastcolleges, gegeven door leiders uit verschillende sectoren, geven u een goed overzicht van verschillende carrièrepaden in het internationale bedrijfsleven.

Je hebt ook de mogelijkheid om een optionele stage van 36-48 weken te volgen, waardoor je een uniek inzicht krijgt in hoe internationale organisaties werken. Dit kan een echte boost voor je carrière zijn, waardoor je relevante, professionele ervaring aan je CV kunt toevoegen.

Kenmerken en voordelen

 • Onderwezen door experts - Je leert van academici met ervaring in het werken voor internationale bedrijven. Ze voeren ook baanbrekend onderzoek uit in hun vakgebied dat bijdraagt aan uw leerproces.
 • Drievoudig geaccrediteerd - Onze business school heeft het wereldwijd erkende trio van accreditaties van EQUIS, AACSB en AMBA, waardoor we een van de beste business schools ter wereld zijn.
 • Een stad met kansen - Met wereldwijde organisaties en innovatieve start-ups biedt Manchester een schat aan kansen. Maak gebruik van onze connecties met werkgevers om uw studies en professionele netwerk te versterken.
 • Unieke inzichten - Leer van gastdocenten die ervaring hebben met het werken op internationale schaal. U krijgt een voorkennis van enkele van 's werelds meest ambitieuze wereldwijde bedrijven.
 • Aanpasbare graad - Gespecialiseerd in de gebieden van internationaal zakendoen waarin u het meest geïnteresseerd bent om uw toekomstige carrière vorm te geven.
 • Optionele stage - Doe uitgebreide professionele ervaring op tijdens een optionele stage van 36-48 weken bij het internationale bedrijfsleven.
 • Vergroot uw inzetbaarheid - Ontdek een breed scala aan managementrollen over de hele wereld. De vaardigheden die u tijdens deze cursus ontwikkelt, zijn relevant voor internationale markten.

“Omdat ik voor het eerst in het buitenland was, had ik het gevoel dat het studeren van international business me inzicht zou geven in hoe dingen werken in verschillende culturen. Kiezen om te studeren aan Manchester Met is een van de beste beslissingen die ik ooit heb genomen. "
Austin Rettig
MSc International Business Management

Cursusinformatie

Deze cursus geeft u de vaardigheden en inzichten om bedrijfsactiviteiten te beheren in een onderling verbonden, geglobaliseerde economie. U krijgt inzicht in de invloed van economische, politieke, regelgevende, sociale en culturele invloeden op bedrijfsbeheer voor multinationale organisaties en / of op een wereldwijde markt.

Je bestudeert verschillende kernonderwerpen, variërend van theorieën over internationaal zakendoen tot internationaal strategisch management. Van daaruit voltooit u een eenheid voor onderzoeksmethoden die u voorbereidt op uw proefschriftonderzoek.

Je hebt ook de mogelijkheid om te kiezen uit een selectie van optionele eenheden waarmee je je studie kunt afstemmen op je passies en ambities.

Let op: optie-units zijn afhankelijk van beschikbaarheid.

Kerneenheden

 • Onderzoeksmethoden
 • Ontwikkelingsfinanciering
 • Internationaal strategisch management
 • Internationaal zakendoen en opkomende markten
 • Wereldwijde bedrijfsmacht in de internationale economie
 • Theorieën van internationaal zakendoen
 • Kritisch en contextueel denken voor internationaal zakendoen
 • Proefschrift - internationaal zakelijk management

Plaatsingsmogelijkheden

U kunt nuttige werkervaring opdoen via het Postgraduate Internship Program van de Business School. Met een korte stage laat je potentiële werkgevers niet alleen zien dat je klaar bent om aan de slag te gaan, maar doe je ook wat vitale ervaring op en leg je waardevolle connecties voor je professionele netwerk.

Terwijl een stage minstens 100 uur werk inhoudt - beginnend tussen november en begin augustus - is de manier waarop je die uren uitvoert flexibel. Je zou fulltime kunnen werken tijdens een pauze in je studie, of je kunt een dag of twee per week doen gedurende de hele periode, passend bij je studie.

Optioneel stagejaar

Wanneer je je onderwezen eenheden met succes hebt afgerond, heb je de mogelijkheid om een stage van 36-48 weken te volgen. U wordt ondersteund door ons stagebureau, dat uitgebreide contacten heeft met de branche en meer dan 25 jaar ervaring heeft in het helpen van studenten bij het vinden van stages.

Het stagebureau adverteert met een verscheidenheid aan mogelijkheden, ondersteunt en adviseert over het sollicitatie- en wervingsproces en blijft je ondersteunen terwijl je niet op de universiteit bent.

Voor deze stage geldt een toeslag.

Uitsplitsing van studie en beoordeling

10 studiepunten staan gelijk aan 100 uren studie, wat een combinatie is van lezingen, seminars en praktische sessies, en onafhankelijke studie. Een Masters-kwalificatie bestaat meestal uit 180 credits, een PGDip 120 credits, een PGCert 60 credits en een MFA 300 credits. De exacte samenstelling van je studietijd en beoordelingen voor de cursus is afhankelijk van je optiekeuzes en leerstijl, maar dit kan zijn:

Studie

 • Fulltime 20% lezingen, seminars of iets dergelijks; 0% plaatsing; 80% onafhankelijke studie

Beoordeling

 • Fulltime 100% cursussen; 0% praktisch; 0% onderzoek

Toelatingseisen

Normaal gesproken een goede Britse onderscheiding (minimaal 2: 2) of internationaal equivalent in een bedrijfsgerelateerd onderwerp. We zullen uw aanvraag ook in overweging nemen als u over aanzienlijke managementervaring of diploma-equivalente beroepskwalificaties beschikt.

Engelse taalvereisten

Voor internationale aanvragers is IELTS vereist met een overall score van 6,5 met niet minder dan 5,5 in elke categorie, of een equivalent geaccepteerde Engelse kwalificatie.

Vergoedingen en financiering

Britse en EU-studenten

 • Voltijdvergoeding: £ 9.250 per jaar. Het collegegeld blijft hetzelfde voor elk jaar van je opleiding, op voorwaarde dat je het binnen het normale tijdsbestek voltooit (geen herhalingsjaren of studieonderbrekingen).

Niet-EU- en Channel Island-studenten

 • Voltijdvergoeding: £ 17.000 per jaar. Het collegegeld blijft hetzelfde voor elk jaar van je opleiding, op voorwaarde dat je het binnen het normale tijdsbestek voltooit (geen herhalingsjaren of studieonderbrekingen).

Extra informatie

Een Masters-kwalificatie omvat typisch 180 credits, een PGDip 120 credits, een PGCert 60 credits en een MFA 300 credits. Collegegeld zal hetzelfde blijven voor elk jaar van de studie, mits de cursus wordt voltooid in de normale tijd (geen herhaling jaar of pauzes in studie).

Bijkomende kosten

Andere kosten

 • Optionele schatting: £ 400

Alle boeken die nodig zijn voor de cursus zijn verkrijgbaar bij de bibliotheek. De universiteit heeft ook pc-labs en een leenservice voor laptops. Veel studenten kiezen er echter voor om enkele van de basisboeken voor de cursus en / of een laptop te kopen. Studenten moeten mogelijk ook hun opdrachten en andere documenten afdrukken. Printkosten op de campus beginnen vanaf 5 cent per pagina. De geschatte kosten zijn £ 300 voor een laptop tot £ 100 per jaar voor boeken en afdrukken.

Carriere vooruitzichten

We willen dat u met vertrouwen kansen over de hele wereld kunt verkennen. We helpen u uw expertise te demonstreren aan toekomstige werkgevers in een breed scala van bedrijfssectoren.

U bent goed geplaatst om te gaan voor managementposities in internationale operaties, zoals:

 • Internationale accountmanager
 • Douanewetenschapsspecialist
 • Handels- en exportspecialist
 • Marketing Manager
 • Management analist

Tijdens je studie kun je profiteren van ons reguliere schema van inzetbaarheidsevenementen zoals werkgeverscafés en banenbeurzen. Dit is uw kans om te netwerken met werkgevers en uw professionele cv te versterken.

Eerdere afgestudeerden hebben managementfuncties gevonden bij internationale bedrijven zoals Ernst & Young, BNY Mellon en Vantage. Je hebt ook de mogelijkheid om de wereld van consultancy te betreden of je nieuw verworven vaardigheden toe te passen om je eigen bedrijf op te richten.

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

Manchester Metropolitan University is home to a diverse international student population from more than 130 countries. The University is ranked amongst the world’s top 200 universities under 50 years ... Lees meer

Manchester Metropolitan University is home to a diverse international student population from more than 130 countries. The University is ranked amongst the world’s top 200 universities under 50 years old, which is a measure of its commitment to delivering and supporting quality research and teaching. Manchester Metropolitan provides its students with regular employability events including advice workshops, industry networking, guest speakers and careers fairs. The University also has industry links with many global companies, including IBM, Bentley Motors, Bosch, Microsoft, Nike, Adidas, Manchester City Football Club and Walt Disney. A range of scholarships exclusive to international students is also available, up to the value of £5,000. Lees Minder

Accreditaties

EFMD Equis Accredited
AACSB Accredited